Fotomontaj Perinçek

GÜNDEM 18.08.2021 - 13:28, Güncelleme: 18.08.2021 - 13:28
 

Fotomontaj Perinçek

Taliban’ı Atatürk’e benzeten Doğu Perinçek’in fotoğrafına sakal eklenerek yapılan görsel sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

haberimizvar.net- Taliban’ı Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in fotomontaj bir fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Perinçek ve Vatan Partisi yöneticilerinin verdiği Taliban mesajları üzerine Doğu Perinçek’in fotoğrafına sakal monte edilerek üretilen görseli paylaşmak bir tepki kampanyasına dönüştü.   TALİBAN’A ATATÜRK BENZETMESİ  Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında konuşan Perinçek, Afganistan’da yönetimi ele geçiren şeriatçı Taliban örgütüyle ilgili olarak, “20 yıldır Afgan milleti Taliban’ın önderliğinde ABD’ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan’dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı. Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika’ya karşı savaştı. 20 yıl. halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerika’yla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok” ifadelerini kullanmıştı.  BURSALI’NIN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ  Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da, Taliban’ın Kabil’e girişi hakkında “Süreç, Afganistan’ı özgürleştirecek ve bağımsızlığını sağlayacak bir hükümetin kurulması yönündedir” demişti. Bursalı yaptığı açıklamada, “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir” diye konuşmuştu. 
Taliban’ı Atatürk’e benzeten Doğu Perinçek’in fotoğrafına sakal eklenerek yapılan görsel sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

haberimizvar.net- Taliban’ı Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in fotomontaj bir fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Perinçek ve Vatan Partisi yöneticilerinin verdiği Taliban mesajları üzerine Doğu Perinçek’in fotoğrafına sakal monte edilerek üretilen görseli paylaşmak bir tepki kampanyasına dönüştü. 

 TALİBAN’A ATATÜRK BENZETMESİ

 Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında konuşan Perinçek, Afganistan’da yönetimi ele geçiren şeriatçı Taliban örgütüyle ilgili olarak, “20 yıldır Afgan milleti Taliban’ın önderliğinde ABD’ye karşı savaştı. ABD emperyalizmini Taliban yendi. Amerika Afganistan’dan kaçtı. Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı. Taliban 20 yıl boyunca halkı örgütledi ve Amerika’ya karşı savaştı. 20 yıl. halka dayanmanın daha ileri bir ölçüsü var mı? Oy sandığından oy alınca bu halka dayanma oluyor. 1 tane gizli oy atıyorsun sandığa. Diğer tarafta canını ortaya koyuyor, savaşıyor Amerika’yla. Bundan daha ileri bir halka dayanma ölçüsü yok” ifadelerini kullanmıştı.

 BURSALI’NIN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

  Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da, Taliban’ın Kabil’e girişi hakkında “Süreç, Afganistan’ı özgürleştirecek ve bağımsızlığını sağlayacak bir hükümetin kurulması yönündedir” demişti. Bursalı yaptığı açıklamada, “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir” diye konuşmuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.