Fransa seyahat yasağını gevşetti

TURİZM 17.06.2021 - 13:05, Güncelleme: 17.06.2021 - 13:18
 

Fransa seyahat yasağını gevşetti

Fransa Türkiye’yi seyahat kısıtlamalarında ‘kırmızı’ listeden ‘turuncu’ listeye çekti. Kırmızı liste kısıtlamalarına göre Fransızlar Türkiye’ye gelemiyordu. Gelseler bile döndüklerinde 10 gün zorunlu karantinada kalmak zorundaydı.

haberimizvar.net- Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner Fransa’nın Türkiye’yi seyahat kısıtlamalarında ‘kırmızı’ listeden ‘turuncu’ listeye çektiğini açıkladı. Onaner Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Sağladığımız detaylı bilgiler sonucunda, Fransa seyahat kısıtlamaları listesinde kırmızıdan turuncuya geçtiğimiz az önce açıklandı. Tüm seyahat edeceklere sağlıklı ve güzel tatiller dilerim” açıklamasında bulundu. İSTANBUL ÜZERİNDEN HİNT YOLCULAR Fransa, mayıs başında Covid-19 nedeniyle Türkiye’den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirmişti. Karantina süresi 10 gün olarak belirlenirken uygulamaya 8 Mayıs gece yarısından itibaren başlanacağı açıklanmıştı. Onaner, Fransa’nın pandemiyle mücadele kapsamında uyguladığı yeni seyahat koşullarına göre Türkiye’yi kırmızı listede tutma kararı konusunda Fransız gazetesi Le Figaro’ya konuşmuş ve Türkiye’nin kırmızı listede bulunmasına sebep olarak Hint yolcuların İstanbul üzerinden transit yapmasını göstermişti. TÜRKİYE’YE SEYAHAT YASAĞI VARDI Kırmızı liste kısıtlamalarına göre Fransızlar aşı olsa bile turizm için Türkiye’ye gidemiyordu. Fransa’da yaşayan Türk asıllı vatandaşlar, Türkiye’ye gitmek için gerekli bir sebep göstermek ve döndüklerinde ise 10 gün zorunlu karantinada kalmak zorundaydı. 
Fransa Türkiye’yi seyahat kısıtlamalarında ‘kırmızı’ listeden ‘turuncu’ listeye çekti. Kırmızı liste kısıtlamalarına göre Fransızlar Türkiye’ye gelemiyordu. Gelseler bile döndüklerinde 10 gün zorunlu karantinada kalmak zorundaydı.

haberimizvar.net- Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner Fransa’nın Türkiye’yi seyahat kısıtlamalarında ‘kırmızı’ listeden ‘turuncu’ listeye çektiğini açıkladı. Onaner Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Sağladığımız detaylı bilgiler sonucunda, Fransa seyahat kısıtlamaları listesinde kırmızıdan turuncuya geçtiğimiz az önce açıklandı. Tüm seyahat edeceklere sağlıklı ve güzel tatiller dilerim” açıklamasında bulundu.

İSTANBUL ÜZERİNDEN HİNT YOLCULAR

Fransa, mayıs başında Covid-19 nedeniyle Türkiye’den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirmişti. Karantina süresi 10 gün olarak belirlenirken uygulamaya 8 Mayıs gece yarısından itibaren başlanacağı açıklanmıştı. Onaner, Fransa’nın pandemiyle mücadele kapsamında uyguladığı yeni seyahat koşullarına göre Türkiye’yi kırmızı listede tutma kararı konusunda Fransız gazetesi Le Figaro’ya konuşmuş ve Türkiye’nin kırmızı listede bulunmasına sebep olarak Hint yolcuların İstanbul üzerinden transit yapmasını göstermişti.

TÜRKİYE’YE SEYAHAT YASAĞI VARDI

Kırmızı liste kısıtlamalarına göre Fransızlar aşı olsa bile turizm için Türkiye’ye gidemiyordu. Fransa’da yaşayan Türk asıllı vatandaşlar, Türkiye’ye gitmek için gerekli bir sebep göstermek ve döndüklerinde ise 10 gün zorunlu karantinada kalmak zorundaydı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.