Gazeteci Ali Buldu’ya Halkevleri’nden yanıt

GÜNDEM 21.08.2019 - 14:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gazeteci Ali Buldu’ya Halkevleri’nden yanıt

Gazeteci Ali Buldu sosyal medya hesabından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz otobüs kullanımının kısıtlaması önerisinde bulundu. Önerinin saçma olduğunu söyleyen Halkevleri yöneticisi Kutay Meriç, “Her ay otobüs esnafına ödenen 41 bin TL’ye bak” dedi

haberimizvar.net Antalya’nın yerel kanalı Kanal V’nin haber müdürlüğünü yapan gazeteci Ali Buldu, öğrencilerin ulaşım masrafının düşürülmesi karşılığında 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatlerde ücretsiz binme haklarının kaldırılmasını istedi. Ali Buldu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  “Ticaretten anlamam, ama kent ulaşımı 65 yaş üstü vatandaşa gün boyu ücretsiz olacağına sabah-akşam şeklinde kısıtlansın ve bu tasarrufla öğrenci fiyatları yarı yarıya indirilsin. Yaşlıya saygı tamam, ama geleceğimizin teminatları çocuklarımız ulaşım ücretini harçlıktan kesiyor” dedi. OTOBÜSÇÜYE HER AY 41 BİN LİRA Gazeteci Buldu’nun bu önerisine tepki gösteren Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç ise AKP’li Menderes Türel döneminde uygulamaya sokulan her otobüse kaç yolcu taşıdığına bakılmaksızın her ay 41 bin TL ödenmesine vurgu yaparak, “Bu saçma ve yanlış bir tartışmayı neden başlatıyorsun? Bırak bu ülkenin yaşlıları bir kamusal haktan yararlansın. Bu insanlar bu sıcakta evlerinden otobüsle kent turu mu atıyor? Sen asıl her ay 5 kişi de binse, 5 bin kişi de binse otobüs esnafına ödenen 41 bin TL’yi tartıştır” dedi. TOPLU TAŞIMADA ORAN YÜZDE 13 Ali Buldu’nun önerisine yanıt veren Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan da, “Yaşlılarımıza saygımız sonsuz. Verilerimize baktığımızda günlük yüzde 13, yani 100 kişide 13 kişi 65 yaş üstü vatandaş. Toplu taşımada 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz olması sebebi ile kurye şirketleri dahi işçi olarak 65 yaş üstü vatandaş arıyor. Bir örnek daha vermek istiyorum: Durumu iyi olan 65 yaş üstü bir vatandaşımız kendine hizmetçi tutuyor, asgari ücret ile yanında çalıştırıyor. Çalışan hizmetçiye toplu taşıma ücretli, ama hizmetçi tutan 65 yaş üstüne ücretsiz. Takdiri Antalya halkının” açıklaması yaptı. 65 YAŞ ÜSTÜ NÜFUS 198 BİN 659 KİŞİ Antalya yaşlı yoğunluğu bakımından yüzde 8.2 ile Türkiye’de 58’inci sırada yer alıyor. Antalya’da 65 yaş ve üzeri toplamda 198 bin 659 vatandaş yaşarken, bunun 106 bin 515’ini kadınlar, 92 bin 144’ünü de erkekler oluşturuyor. Yaşlı nüfusun yarısı dış ilçelerde yaşıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar 2013’ten bu yana toplu ulaşım hizmetinden ücretsiz yararlanıyor.
Gazeteci Ali Buldu sosyal medya hesabından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz otobüs kullanımının kısıtlaması önerisinde bulundu. Önerinin saçma olduğunu söyleyen Halkevleri yöneticisi Kutay Meriç, “Her ay otobüs esnafına ödenen 41 bin TL’ye bak” dedi

haberimizvar.net Antalya’nın yerel kanalı Kanal V’nin haber müdürlüğünü yapan gazeteci Ali Buldu, öğrencilerin ulaşım masrafının düşürülmesi karşılığında 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatlerde ücretsiz binme haklarının kaldırılmasını istedi. Ali Buldu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  “Ticaretten anlamam, ama kent ulaşımı 65 yaş üstü vatandaşa gün boyu ücretsiz olacağına sabah-akşam şeklinde kısıtlansın ve bu tasarrufla öğrenci fiyatları yarı yarıya indirilsin. Yaşlıya saygı tamam, ama geleceğimizin teminatları çocuklarımız ulaşım ücretini harçlıktan kesiyor” dedi.

OTOBÜSÇÜYE HER AY 41 BİN LİRA
Gazeteci Buldu’nun bu önerisine tepki gösteren Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç ise AKP’li Menderes Türel döneminde uygulamaya sokulan her otobüse kaç yolcu taşıdığına bakılmaksızın her ay 41 bin TL ödenmesine vurgu yaparak, “Bu saçma ve yanlış bir tartışmayı neden başlatıyorsun? Bırak bu ülkenin yaşlıları bir kamusal haktan yararlansın. Bu insanlar bu sıcakta evlerinden otobüsle kent turu mu atıyor? Sen asıl her ay 5 kişi de binse, 5 bin kişi de binse otobüs esnafına ödenen 41 bin TL’yi tartıştır” dedi.

TOPLU TAŞIMADA ORAN YÜZDE 13

Ali Buldu’nun önerisine yanıt veren Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan da, “Yaşlılarımıza saygımız sonsuz. Verilerimize baktığımızda günlük yüzde 13, yani 100 kişide 13 kişi 65 yaş üstü vatandaş. Toplu taşımada 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz olması sebebi ile kurye şirketleri dahi işçi olarak 65 yaş üstü vatandaş arıyor. Bir örnek daha vermek istiyorum: Durumu iyi olan 65 yaş üstü bir vatandaşımız kendine hizmetçi tutuyor, asgari ücret ile yanında çalıştırıyor. Çalışan hizmetçiye toplu taşıma ücretli, ama hizmetçi tutan 65 yaş üstüne ücretsiz. Takdiri Antalya halkının” açıklaması yaptı.

65 YAŞ ÜSTÜ NÜFUS 198 BİN 659 KİŞİ
Antalya yaşlı yoğunluğu bakımından yüzde 8.2 ile Türkiye’de 58’inci sırada yer alıyor. Antalya’da 65 yaş ve üzeri toplamda 198 bin 659 vatandaş yaşarken, bunun 106 bin 515’ini kadınlar, 92 bin 144’ünü de erkekler oluşturuyor. Yaşlı nüfusun yarısı dış ilçelerde yaşıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar 2013’ten bu yana toplu ulaşım hizmetinden ücretsiz yararlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.