Gazeteci Barış Terkoğlu sabaha karşı gözaltına alındı

GÜNDEM 04.03.2020 - 12:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Gazeteci Barış Terkoğlu sabaha karşı gözaltına alındı

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. Terkoğlu'nun "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" haberi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edildi.

haberimizvar.net- Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu‘nun sabah saatlerinde İstanbul’da gözaltına alındığı öğrenildi. Barış Terkoğlu, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatıyla gözaltı alındı. Terkoğlu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. BİZDEN ÖNCE YAYINLAYANLAR OLDU Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından SÖZCÜ’ye konuşan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, söz konusu haberin daha önce başka gazetelerde yayımlandığını belirterek şunları söyledi: Bundan tam bir hafta önce İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şehidimizin ismini açıkça söyledi. Bu canlı basın toplantısı, Ümit Özdağ’ın bir milyondan fazla kişinin takip ettiği sosyal medya hesaplarından izlendi. Keza aralarında Yeniçağ gazetesinin de olduğu birçok yayın organı tarafından, yine açık isim ve soyadı verilerek yayımlandı. AİLESİNİN VE MİT’İN HUKUKUNU KORUDUK Libya şehidinin ismi, soyismi, fotoğrafı, ailesinin yaşadığı yerin muhtarı tarafından çok önceden sosyal medya hesabından paylaşıldı. Görev arkadaşları da şehidin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınladı. Yani Odatv aslında bir MİT mensubunu deşifre etmedi. Şehidimizin, ailesinin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hukukunu korudu. Sadece kamuoyunu gazetecilik saikiyle bilgilendirdi. Bu nedenlerle FETÖ’nün hedefindeki gazeteci Barış Terkoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerekmektedir.    
Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. Terkoğlu'nun "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" haberi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edildi.

haberimizvar.net- Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu‘nun sabah saatlerinde İstanbul’da gözaltına alındığı öğrenildi. Barış Terkoğlu, “Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber nedeniyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatıyla gözaltı alındı. Terkoğlu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

BİZDEN ÖNCE YAYINLAYANLAR OLDU

Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından SÖZCÜ’ye konuşan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, söz konusu haberin daha önce başka gazetelerde yayımlandığını belirterek şunları söyledi:

Bundan tam bir hafta önce İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şehidimizin ismini açıkça söyledi. Bu canlı basın toplantısı, Ümit Özdağ’ın bir milyondan fazla kişinin takip ettiği sosyal medya hesaplarından izlendi. Keza aralarında Yeniçağ gazetesinin de olduğu birçok yayın organı tarafından, yine açık isim ve soyadı verilerek yayımlandı.

AİLESİNİN VE MİT’İN HUKUKUNU KORUDUK

Libya şehidinin ismi, soyismi, fotoğrafı, ailesinin yaşadığı yerin muhtarı tarafından çok önceden sosyal medya hesabından paylaşıldı. Görev arkadaşları da şehidin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınladı. Yani Odatv aslında bir MİT mensubunu deşifre etmedi. Şehidimizin, ailesinin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hukukunu korudu. Sadece kamuoyunu gazetecilik saikiyle bilgilendirdi. Bu nedenlerle FETÖ’nün hedefindeki gazeteci Barış Terkoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerekmektedir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.