Gazeteci Korkmaz beraat etti

GÜNDEM 16.02.2023 - 14:47, Güncelleme: 16.02.2023 - 14:47
 

Gazeteci Korkmaz beraat etti

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan gazeteci Engin Korkmaz karar duruşmasında beraat etti

Gazeteci Engin Korkmaz’ın 16 Temmuz ve 17 Temmuz 2016 tarihlerinde yaptığı iki sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 10. duruşması Antalya 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Engin Korkmaz ve avukatı Tuncay Koç’un hazır bulunduğu duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekilleri katılmadı. Esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, iddianamedeki iki sosyal medya paylaşımını gerekçe göstererek ve Korkmaz’ın atılı suçu işlediğinin tüm yargılama sürecinden anlaşıldığını iddia ederek gazetecinin “cumhurbaşkanına zincirleme hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti. KOÇ, AİHM KARARINI ÖRNEK GÖSTERDİ Mütalaaya karşı beyanda bulunan Korkmaz, önceki duruşmalarda verdiği savunmaları tekrar ederek paylaşımlarının basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve beraatını talep ettiğini belirtti.  Avukat Tuncay Koç ise suçlama konusu yapılan paylaşımların cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir hakaret içermediğini belirtti. Koç, AİHM’in Vedat Şorli ve Türkiye kararını da hatırlatarak mütalaayı kabul etmediklerini dile getirdi. Mahkeme başkanı, gazeteci Engin Korkmaz’ın sosyal medya paylaşımlarının ‘cumhurbaşkanına hakaret içermediğine’ hükmederek Korkmaz hakkında beraat kararı verdi.
Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan gazeteci Engin Korkmaz karar duruşmasında beraat etti

Gazeteci Engin Korkmaz’ın 16 Temmuz ve 17 Temmuz 2016 tarihlerinde yaptığı iki sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın 10. duruşması Antalya 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Engin Korkmaz ve avukatı Tuncay Koç’un hazır bulunduğu duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekilleri katılmadı. Esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, iddianamedeki iki sosyal medya paylaşımını gerekçe göstererek ve Korkmaz’ın atılı suçu işlediğinin tüm yargılama sürecinden anlaşıldığını iddia ederek gazetecinin “cumhurbaşkanına zincirleme hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

KOÇ, AİHM KARARINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Mütalaaya karşı beyanda bulunan Korkmaz, önceki duruşmalarda verdiği savunmaları tekrar ederek paylaşımlarının basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve beraatını talep ettiğini belirtti.  Avukat Tuncay Koç ise suçlama konusu yapılan paylaşımların cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir hakaret içermediğini belirtti. Koç, AİHM’in Vedat Şorli ve Türkiye kararını da hatırlatarak mütalaayı kabul etmediklerini dile getirdi. Mahkeme başkanı, gazeteci Engin Korkmaz’ın sosyal medya paylaşımlarının ‘cumhurbaşkanına hakaret içermediğine’ hükmederek Korkmaz hakkında beraat kararı verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.