'Gazetecilere yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz'

YEREL 21.03.2024 - 14:29, Güncelleme: 21.03.2024 - 14:29
 

'Gazetecilere yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antalya programında gazetecilere yapılan saygısızlığı kınadı.

haberimizvar.net- ÇGD Akdeniz Şubesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antalya programında gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. ÇGD'nin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı, 19 Mart 2024 Salı günü medya kuruluşlarına bir basın daveti gönderdi. Davette, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iftar öncesinde Antalya Hilton Double Tree Otel’de bir basın açıklaması yapacağı belirtildi. Toplantıyı izlemeye çok sayıda gazeteci gitti. Ancak bazı İyi Parti yetkilileri; salondaki kalabalığı gerekçe göstererek basın mensuplarının toplantıyı ayakta izlemelerini istedi. Bunun üzerine oturacak yer bulamayan bir grup gazeteci salonu terk etti.  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına “Basınımızın güzide temsilcileri” diyerek başladıktan sonra ve henüz konuşması devam ederken, yine bazı parti yetkilileri, masaya İyi Parti Kaş İlçe Teşkilatı üyelerinin oturacağını belirterek; oturdukları masada toplantıyı izleyen gazetecilerin masayı terk etmelerini istedi. Bunun üzerine henüz Akşener’in konuşması devam ederken gazeteciler salonu terk etti.  İyi Parti yetkililerine basın toplantılarında gazetecilerin “ihmal edilebilir unsurlar” olmadığını hatırlatırız.  Gazeteciler basın toplantılarının asli unsurudur. Gazetecileri almadığınız salonlarda basın toplantısı yapmanıza gerek yoktur.  Bu tür saygısız tutumların Türkiye’de basını kontrol etmek ve gerçeği dile getiren gazetecileri susturmak için elinden geleni yapan baskıcı iktidar anlayışının uzantısı olduğunun da farkındayız.  Ancak gazeteciler onurlarını nasıl koruyacaklarını bilirler. Karşılaştıkları saygısız tutum sonrasında birlik ve dayanışma içinde salonu terk eden meslektaşlarımızın yanındayız.   
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antalya programında gazetecilere yapılan saygısızlığı kınadı.

haberimizvar.net- ÇGD Akdeniz Şubesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antalya programında gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. ÇGD'nin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı, 19 Mart 2024 Salı günü medya kuruluşlarına bir basın daveti gönderdi. Davette, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iftar öncesinde Antalya Hilton Double Tree Otel’de bir basın açıklaması yapacağı belirtildi.

Toplantıyı izlemeye çok sayıda gazeteci gitti. Ancak bazı İyi Parti yetkilileri; salondaki kalabalığı gerekçe göstererek basın mensuplarının toplantıyı ayakta izlemelerini istedi. Bunun üzerine oturacak yer bulamayan bir grup gazeteci salonu terk etti. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına “Basınımızın güzide temsilcileri” diyerek başladıktan sonra ve henüz konuşması devam ederken, yine bazı parti yetkilileri, masaya İyi Parti Kaş İlçe Teşkilatı üyelerinin oturacağını belirterek; oturdukları masada toplantıyı izleyen gazetecilerin masayı terk etmelerini istedi. Bunun üzerine henüz Akşener’in konuşması devam ederken gazeteciler salonu terk etti. 

İyi Parti yetkililerine basın toplantılarında gazetecilerin “ihmal edilebilir unsurlar” olmadığını hatırlatırız. 
Gazeteciler basın toplantılarının asli unsurudur. Gazetecileri almadığınız salonlarda basın toplantısı yapmanıza gerek yoktur. 
Bu tür saygısız tutumların Türkiye’de basını kontrol etmek ve gerçeği dile getiren gazetecileri susturmak için elinden geleni yapan baskıcı iktidar anlayışının uzantısı olduğunun da farkındayız. 

Ancak gazeteciler onurlarını nasıl koruyacaklarını bilirler.
Karşılaştıkları saygısız tutum sonrasında birlik ve dayanışma içinde salonu terk eden meslektaşlarımızın yanındayız. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.