Gazipaşa Belediyesi'ne haciz şoku

YEREL 04.12.2022 - 11:13, Güncelleme: 04.12.2022 - 11:15
 

Gazipaşa Belediyesi'ne haciz şoku

Gazipaşa Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın makam aracının da bulunduğu 5 belediye aracı için haciz kararı çıkarıldı. Yılmaz, “Hizmetlerimizi engellemek adına yapılan bu tip planlı durumlara karşı yılmıyoruz, yıpranmıyoruz ve eğilip bükülmüyoruz." dedi.

haberimizvar.net- Gazipaşa Turizm Ticaret Limitet Şirketi ortağı Mesut Aytekin'in, Gazipaşa Belediyesi aleyhine açtığı dava sonucunda Konya 12. Ceza Mahkemesince, Gazipaşa Belediyesine ait ve kamuya tahsis edilmemiş, aralarında Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın makam aracının da bulunduğu 5 araç için haciz kararı çıkardı. Karara tepki gösteren ve Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'a konuşan Başkan Yılmaz, "İlçemizde 1996 yılından bu yana devam eden ‘Kombi davaları’ ile ilgili olarak 24 Eylül 2021 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında, 'Davası biten, bize ulaşan ve ödemesi kesinleşen bütün dosyaların ödemesini yaptık' diye belirtmiştik. 31 Mayıs 2022 tarihinde ise yeni bir dosya karara bağlanmıştır. Söz konusu dava dosyasına süresinde itiraz ettiğimiz halde, itirazımız süresinde yapılmadığı gerekçesi ile mahkeme tarafından dikkate alınmamıştır. Davanın karşı tarafın lehine sonuçlanmasının ardından, Belediyemiz avukatlarınca istinaf mahkemesine başvuruda bulunulmuştur. Davacı taraf, istinaf mahkemesinden gelecek sonucu beklemeden icra takibi başlatmıştır." dedi. AMAÇ HİZMETİ ENGELLEMEK Davacı vekillerinin 24 Kasım tarihinde belediyeye gelerek haciz işlemini gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz,  “Üzerinde ‘kamu hizmetine tahsislidir’ kararı bulunduğu halde araçlarımıza yakalama kararı koydurmuşlardır. Haczedilebilir banka hesaplarına bloke koydurdukları gibi mahkeme kararının belirlediği borç miktarının neredeyse yüz katı olan milyarlarca değerindeki gayrimenkullerimize de haciz koydurmuşlardır. Kısaca belediyemizi kamu hizmeti veremez duruma getirmeye çalışmışlardır. Yapılan haksız ve hukuksuz işlemlere karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün itibarı ile kamu hizmetinde kullandığımız araçlarımızdaki yakalama kararları kaldırılmıştır. Yapılan taşkın hacizlere karşı da gerekli işlemler yapılmaktadır" YILMAZ: EĞİLİP BÜKÜLMÜYORUZ Hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceklerini belirten Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz her zaman Gazipaşa’mızın çıkarlarını düşünerek hareket ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hiçbir mal varlığı bulunmayan bir davacıya,  davası kesinleşmemiş bir dosya için ödeme yapmak oldukça risk taşımaktadır. Dava kesinleşip davacının lehine sonuçlanır ise Gazipaşa Belediyesi, kazanılan miktarı ödeyebilecek güçtedir. Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün olduğu gibi geçmişte de seçim dönemi yaklaştıkça, belediye hizmetlerini engellemek ve çalışmaların hızını kesmek adına belediye taşınmazlarına haciz ve belediye hesaplarına bloke koyulmuştu. Biz bu tarz planlı durumlara karşı her zaman hazırlıklıyız. Yılmıyoruz, yıpranmıyoruz, eğilip bükülmüyoruz! Gücümüzü Gazipaşa halkından alıyor, Gazipaşa’mızın aydınlık geleceğini doğru inşa etmek için çok çalışmaya devam ediyoruz."
Gazipaşa Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın makam aracının da bulunduğu 5 belediye aracı için haciz kararı çıkarıldı. Yılmaz, “Hizmetlerimizi engellemek adına yapılan bu tip planlı durumlara karşı yılmıyoruz, yıpranmıyoruz ve eğilip bükülmüyoruz." dedi.

haberimizvar.net- Gazipaşa Turizm Ticaret Limitet Şirketi ortağı Mesut Aytekin'in, Gazipaşa Belediyesi aleyhine açtığı dava sonucunda Konya 12. Ceza Mahkemesince, Gazipaşa Belediyesine ait ve kamuya tahsis edilmemiş, aralarında Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın makam aracının da bulunduğu 5 araç için haciz kararı çıkardı. Karara tepki gösteren ve Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'a konuşan Başkan Yılmaz, "İlçemizde 1996 yılından bu yana devam eden ‘Kombi davaları’ ile ilgili olarak 24 Eylül 2021 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında, 'Davası biten, bize ulaşan ve ödemesi kesinleşen bütün dosyaların ödemesini yaptık' diye belirtmiştik. 31 Mayıs 2022 tarihinde ise yeni bir dosya karara bağlanmıştır. Söz konusu dava dosyasına süresinde itiraz ettiğimiz halde, itirazımız süresinde yapılmadığı gerekçesi ile mahkeme tarafından dikkate alınmamıştır. Davanın karşı tarafın lehine sonuçlanmasının ardından, Belediyemiz avukatlarınca istinaf mahkemesine başvuruda bulunulmuştur. Davacı taraf, istinaf mahkemesinden gelecek sonucu beklemeden icra takibi başlatmıştır." dedi.

AMAÇ HİZMETİ ENGELLEMEK

Davacı vekillerinin 24 Kasım tarihinde belediyeye gelerek haciz işlemini gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz,  “Üzerinde ‘kamu hizmetine tahsislidir’ kararı bulunduğu halde araçlarımıza yakalama kararı koydurmuşlardır. Haczedilebilir banka hesaplarına bloke koydurdukları gibi mahkeme kararının belirlediği borç miktarının neredeyse yüz katı olan milyarlarca değerindeki gayrimenkullerimize de haciz koydurmuşlardır. Kısaca belediyemizi kamu hizmeti veremez duruma getirmeye çalışmışlardır. Yapılan haksız ve hukuksuz işlemlere karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün itibarı ile kamu hizmetinde kullandığımız araçlarımızdaki yakalama kararları kaldırılmıştır. Yapılan taşkın hacizlere karşı da gerekli işlemler yapılmaktadır"

YILMAZ: EĞİLİP BÜKÜLMÜYORUZ

Hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceklerini belirten Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz her zaman Gazipaşa’mızın çıkarlarını düşünerek hareket ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hiçbir mal varlığı bulunmayan bir davacıya,  davası kesinleşmemiş bir dosya için ödeme yapmak oldukça risk taşımaktadır. Dava kesinleşip davacının lehine sonuçlanır ise Gazipaşa Belediyesi, kazanılan miktarı ödeyebilecek güçtedir. Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün olduğu gibi geçmişte de seçim dönemi yaklaştıkça, belediye hizmetlerini engellemek ve çalışmaların hızını kesmek adına belediye taşınmazlarına haciz ve belediye hesaplarına bloke koyulmuştu. Biz bu tarz planlı durumlara karşı her zaman hazırlıklıyız. Yılmıyoruz, yıpranmıyoruz, eğilip bükülmüyoruz! Gücümüzü Gazipaşa halkından alıyor, Gazipaşa’mızın aydınlık geleceğini doğru inşa etmek için çok çalışmaya devam ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.