Gazipaşa'da Nar ve Tropik Meyve Festivali düzenlendi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.10.2023 - 15:19, Güncelleme: 27.10.2023 - 15:19
 

Gazipaşa'da Nar ve Tropik Meyve Festivali düzenlendi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı.

haberimizvar.net- Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçeye adının verilişinin 101'inci yıl dönümü etkinlikleri yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan bando takımı eşliğindeki kortej geçişiyle başlayan etkinliklere Kaymakam Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla halk oyunu gösterimi yapıldı. Festivalin açılış kurdelesini protokol kesti. Kaymakam Orhan Altun, "Festivalin 13'üncüsü. Ben son üçüne şahit oluyorum. Gurur duyuyorum. Tropikal meyveleri ilk defa burada tattım. Bizler de tropikal meyvelerin tanıtımında üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Ankara, İstanbul'da etrafımda bulunanlara ikramda bulunarak, yollayarak tanıtmaya çalışıyorum. Filistin'de yaşanan o insanlık dışı olaylardan dolayı buruk geçiriyoruz. Cumhuriyetimizin 10'üncü yılı da önümüzde inşallah hep beraber 28- 29 Ekim'de bunları coşkuyla kutlayacağız" dedi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Her yıl, ilçemize Gazipaşa isminin veriliş günü olan 21 Ekim'i içine alan bir tarihte festivalimizi gerçekleştiriyorduk. Bu yıl, Filistin'den gelen acı haberlerden dolayı ülkemizde ilan edilen üç günlük yas sebebiyle festivalimizi ertelemek durumunda kaldık. İnsani değerleri yok sayan tüm saldırıları kınıyor, bir an önce bu durumun sona ermesini temenni ediyorum. Filistin'de hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum" diye konuştu. Tarım şehri olan Gazipaşa'yı güzelleştirmek ve burada yetişen ürünleri tüm dünyaya tanıtmanın kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, "Aroma ve görsel anlamda Türkiye'de sadece Gazipaşa'da yetişen çekirdeksiz narımızın coğrafi işaret tescil belgesini, bu yıl ilçemize kazandırdık. Çekirdeksiz narımız, Gazipaşa'mızın ilk, Antalya'mızın da 16. coğrafi işaretli ürünü oldu. İlçemizde çekirdeksiz narın yanı sıra yaklaşık 42 çeşit tropikal ürün yetişmektedir. Muz, mango, ejder meyvesi, passiflora ve avokado gibi tropikal ürünler, artık ülkemizin her yerinde tanınır hale gelmiştir. Burada yetişen tüm ürünler Gazipaşa'mıza değer katmaktadır" dedi. Konuşmaların ardından protokol nar ile tropikal ürünlerin bulunduğu stantları gezdi. Gazipaşa'ya özgü çekirdeksiz nar ve tropikal meyvelerin tadına bakıldı. İki gün sürecek festival kapsamında en iri nar yetiştiriciliği, en iyi nar, nardan piramit, en çok nar suyu sıkımı, nar tanesi düşürmeden yeme yarışmaları yapılacak. 
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı.

haberimizvar.net-  Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçeye adının verilişinin 101'inci yıl dönümü etkinlikleri yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan bando takımı eşliğindeki kortej geçişiyle başlayan etkinliklere Kaymakam Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla halk oyunu gösterimi yapıldı. Festivalin açılış kurdelesini protokol kesti. Kaymakam Orhan Altun, "Festivalin 13'üncüsü. Ben son üçüne şahit oluyorum. Gurur duyuyorum. Tropikal meyveleri ilk defa burada tattım. Bizler de tropikal meyvelerin tanıtımında üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Ankara, İstanbul'da etrafımda bulunanlara ikramda bulunarak, yollayarak tanıtmaya çalışıyorum. Filistin'de yaşanan o insanlık dışı olaylardan dolayı buruk geçiriyoruz. Cumhuriyetimizin 10'üncü yılı da önümüzde inşallah hep beraber 28- 29 Ekim'de bunları coşkuyla kutlayacağız" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Her yıl, ilçemize Gazipaşa isminin veriliş günü olan 21 Ekim'i içine alan bir tarihte festivalimizi gerçekleştiriyorduk. Bu yıl, Filistin'den gelen acı haberlerden dolayı ülkemizde ilan edilen üç günlük yas sebebiyle festivalimizi ertelemek durumunda kaldık. İnsani değerleri yok sayan tüm saldırıları kınıyor, bir an önce bu durumun sona ermesini temenni ediyorum. Filistin'de hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Tarım şehri olan Gazipaşa'yı güzelleştirmek ve burada yetişen ürünleri tüm dünyaya tanıtmanın kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, "Aroma ve görsel anlamda Türkiye'de sadece Gazipaşa'da yetişen çekirdeksiz narımızın coğrafi işaret tescil belgesini, bu yıl ilçemize kazandırdık. Çekirdeksiz narımız, Gazipaşa'mızın ilk, Antalya'mızın da 16. coğrafi işaretli ürünü oldu. İlçemizde çekirdeksiz narın yanı sıra yaklaşık 42 çeşit tropikal ürün yetişmektedir. Muz, mango, ejder meyvesi, passiflora ve avokado gibi tropikal ürünler, artık ülkemizin her yerinde tanınır hale gelmiştir. Burada yetişen tüm ürünler Gazipaşa'mıza değer katmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol nar ile tropikal ürünlerin bulunduğu stantları gezdi. Gazipaşa'ya özgü çekirdeksiz nar ve tropikal meyvelerin tadına bakıldı. İki gün sürecek festival kapsamında en iri nar yetiştiriciliği, en iyi nar, nardan piramit, en çok nar suyu sıkımı, nar tanesi düşürmeden yeme yarışmaları yapılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.