Gazipaşa'da organ bağışı standı kuruldu

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2023 - 16:23, Güncelleme: 14.11.2023 - 16:23
 

Gazipaşa'da organ bağışı standı kuruldu

Gazipaşa Devlet Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’nda farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, hastane girişine vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açıldı.

haberimizvar.net- Organ Bağışı Haftası dolayısı ile Gazipaşa Devlet Hastanesinde ’Organ Bağışına Evet Deyin, Yanan Yüreklere Su Serpin’ ve ‘Organ Bağışı Yapın, Hayata İz Bırakın’ sloganlarıyla stant açıldı. Organ bağışına teşvik amacıyla hastane girişine kurulan stantta hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. ORGAN BAĞIŞ KARTLARI DÜZENLENDİ  Stantlara başvuran organ bağış gönüllülerinin formları ve organ bağış kartları düzenlenip sistemsel kayıtları yapıldı. Ayrıca hastane yönetimi, eğitim birimi ve organ bağış hemşiresi tarafından yatan hasta servisleri ile diyaliz ünitesi ziyaret edildi. Ziyaretlerde organ naklinin önemini anlatılarak, hangi durumlarda organ nakli yapılabileceği ve hangi organların bağışlanabileceği konuları hakkında da bilgi verildi.
Gazipaşa Devlet Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’nda farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, hastane girişine vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açıldı.

haberimizvar.net- Organ Bağışı Haftası dolayısı ile Gazipaşa Devlet Hastanesinde ’Organ Bağışına Evet Deyin, Yanan Yüreklere Su Serpin’ ve ‘ Organ Bağışı Yapın, Hayata İz Bırakın’ sloganlarıyla stant açıldı. Organ bağışına teşvik amacıyla hastane girişine kurulan stantta hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarına organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

ORGAN BAĞIŞ KARTLARI DÜZENLENDİ 

Stantlara başvuran organ bağış gönüllülerinin formları ve organ bağış kartları düzenlenip sistemsel kayıtları yapıldı. Ayrıca hastane yönetimi, eğitim birimi ve organ bağış hemşiresi tarafından yatan hasta servisleri ile diyaliz ünitesi ziyaret edildi. Ziyaretlerde organ naklinin önemini anlatılarak, hangi durumlarda organ nakli yapılabileceği ve hangi organların bağışlanabileceği konuları hakkında da bilgi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.