'Gebelikte oruç tutmayı önermiyoruz'

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.03.2024 - 14:16, Güncelleme: 13.03.2024 - 14:16
 

'Gebelikte oruç tutmayı önermiyoruz'

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, “Gebelikte oruç tutmayı önermiyoruz. Bu süreçte bebekte gelişme geriliği olabilir, bebek hareketlerinde azalma olabilir, yeterli miktarda kan akışı sağlanamadığında bebeğin suyunda azalma meydana gelebilir" dedi.

haberimizvar.net- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, ramazan ayında gebeler ve emziren annelerin merak ettiği soruları yanıtladı. Gebelikte oruç tutmanın önerilmediğini söyleyen Op. Dr. Hakan Bilgesoy, “Ramazan ayında gebelerimizden sık gelen sorular oluyor. Bunların en başında 'hamileyken oruç tutabilir miyim' ya da 'emzirme dönemindeyim oruç tutabilir miyim' gibi sorular yer alıyor. Öncelikle işin bilimsel kısmından bahsedecek olursak, yaklaşık 17 saatlik açlık döneminde gebelerde kan şekeri düşüklüğü, insülin miktarında artış, keton miktarında artış, kan basıncında düşme gibi sıkıntılar söz konusu olabiliyor. Annede halsizlik, bayılma, yorgunluk gibi durumlar karşımıza çıkıyor. O yüzden bilimsel olarak gebelikte oruç tutmayı önermiyoruz" diye konuştu. 'EMZİREN ANNELER YETERLİ MİKTARDA SIVI ALMALI' İlk 6 ay bebeklerin sadece anne sütüyle beslendiğini aktaran, yeterli sıvı almaları gerektiği için emziren annelere oruç tutmayı önermeyen Op. Dr. Hakan Bilgesoy, “Bu süreçte bebekte gelişme geriliği olabilir, bebek hareketlerinde azalma olabilir, yeterli miktarda kan akışı sağlanamadığında bebeğin suyunda azalma meydana gelebilir. Bu gibi klinik durumlarla karşılaşmamak için biz gebelere kesinlikle oruç tutmayı önermiyoruz" şeklinde konuştu.
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, “Gebelikte oruç tutmayı önermiyoruz. Bu süreçte bebekte gelişme geriliği olabilir, bebek hareketlerinde azalma olabilir, yeterli miktarda kan akışı sağlanamadığında bebeğin suyunda azalma meydana gelebilir" dedi.

haberimizvar.net- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, ramazan ayında gebeler ve emziren annelerin merak ettiği soruları yanıtladı. Gebelikte oruç tutmanın önerilmediğini söyleyen Op. Dr. Hakan Bilgesoy, “ Ramazan ayında gebelerimizden sık gelen sorular oluyor. Bunların en başında 'hamileyken oruç tutabilir miyim' ya da 'emzirme dönemindeyim oruç tutabilir miyim' gibi sorular yer alıyor. Öncelikle işin bilimsel kısmından bahsedecek olursak, yaklaşık 17 saatlik açlık döneminde gebelerde kan şekeri düşüklüğü, insülin miktarında artış, keton miktarında artış, kan basıncında düşme gibi sıkıntılar söz konusu olabiliyor. Annede halsizlik, bayılma, yorgunluk gibi durumlar karşımıza çıkıyor. O yüzden bilimsel olarak gebelikte oruç tutmayı önermiyoruz" diye konuştu.

'EMZİREN ANNELER YETERLİ MİKTARDA SIVI ALMALI'

İlk 6 ay bebeklerin sadece anne sütüyle beslendiğini aktaran, yeterli sıvı almaları gerektiği için emziren annelere oruç tutmayı önermeyen Op. Dr. Hakan Bilgesoy, “Bu süreçte bebekte gelişme geriliği olabilir, bebek hareketlerinde azalma olabilir, yeterli miktarda kan akışı sağlanamadığında bebeğin suyunda azalma meydana gelebilir. Bu gibi klinik durumlarla karşılaşmamak için biz gebelere kesinlikle oruç tutmayı önermiyoruz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.