Geç kalmadınız mı?

EĞİTİM 24.08.2021 - 16:47, Güncelleme: 24.08.2021 - 16:51
 

Geç kalmadınız mı?

Yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir süre kala Muratpaşa ilçesi Meryem Mustafa Ege Ortaokulu kapsamlı tadilata girdi. Okul adeta şantiyeye dönerken, pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır eğitim verilmeyen okulda tadilat için neden bu kadar beklendiği tartışma yarattı.

HABERİMİZVAR.NET Açıklanan eğitim öğretim takvimine göre tüm kademelerde yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurusunun ardından okullarda kayıt, temizlik ve tadilat konusunda hummalı çalışma başladı. Tadilata giren okullardan biri de Muratpaşa ilçesinde hizmet veren Meryem Mustafa Ege Ortaokulu. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre bu okulun durumu biraz farklı. Pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır yüz yüze eğitim verilmeyen okul, 6 Eylül’de okulların yeniden açılacağının duyurulması üzerine Ağustos ayının başında kapsamlı bir tadilata girdi. ÖĞRENCİLER NAKİL EDİLECEK Okulun duvarları yükseltilip, kapısı kapatıldı. İnşaat işçisi dışında girişin yasaklandığı okulun duvarları yıkıldı, kapıları, pencereleri söküldü.  İçi dışı şantiyeye dönen okulun resmi internet sitesinden ise,  Meryem Mustafa Ege Ortaokulu’nun tadilata girdiği, 6 Eylül’den itibaren öğrencilerin Fatmagül Özpınar İlkokulu’nda eğitim göreceği duyuruldu. BU İNŞAAT BİTMEZ Yüz yüze eğitimin başlamasına 2 hafta kala yapılan bu duyuru öğrenci ve velilerde şok etkisi yarattı. İnşaat alanına dönen okulu gören bir veli, “Bu inşaat kolay kolay bitmez. Sanırım yeni eğitim öğretim döneminin ilk yarısını Fatmagül Özpınar İlköğretim Okulu’nda geçireceğiz”  diyerek tepkisini dile getirdi. Pandemiyi hatırlatan başka bir veli ise, “O okulun kapasitesi anca kendi öğrencilerine yetiyor. Bizim çocuklar da oraya giderse sınıflar kalabalık olmayacak mı, hijyeni nasıl sağlayacaklar” diyerek endişesini dile getirdi.   SENDİKALAR UYARMIŞTI Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘6 Eylül’de okullar yüz yüze eğitime başlayacak’ açıklamasının ardından Eğitim-İş ve Eğitim Sen okulların eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi uyarısında bulunmuştu.  Sendikalardan yapılan açıklamada, okullarda yeteri kadar hijyen ürünü bulunmadığı, maske konusunda sıkıntı yaşanabileceği, tuvalet ve lavaboların her teneffüs sonrası dezenfekte edilmesi, sınıfların çok kalabalık tutulmaması gerektiği belirtilmiş, bu  maddeler yerine getirilmeden okulların yüz yüze eğitime açılmasının büyük risk teşkil ettiği vurgulanmıştı.
Yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir süre kala Muratpaşa ilçesi Meryem Mustafa Ege Ortaokulu kapsamlı tadilata girdi. Okul adeta şantiyeye dönerken, pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır eğitim verilmeyen okulda tadilat için neden bu kadar beklendiği tartışma yarattı.

HABERİMİZVAR.NET

Açıklanan eğitim öğretim takvimine göre tüm kademelerde yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurusunun ardından okullarda kayıt, temizlik ve tadilat konusunda hummalı çalışma başladı. Tadilata giren okullardan biri de Muratpaşa ilçesinde hizmet veren Meryem Mustafa Ege Ortaokulu. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre bu okulun durumu biraz farklı. Pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır yüz yüze eğitim verilmeyen okul, 6 Eylül’de okulların yeniden açılacağının duyurulması üzerine Ağustos ayının başında kapsamlı bir tadilata girdi.

ÖĞRENCİLER NAKİL EDİLECEK

Okulun duvarları yükseltilip, kapısı kapatıldı. İnşaat işçisi dışında girişin yasaklandığı okulun duvarları yıkıldı, kapıları, pencereleri söküldü.  İçi dışı şantiyeye dönen okulun resmi internet sitesinden ise,  Meryem Mustafa Ege Ortaokulu’nun tadilata girdiği, 6 Eylül’den itibaren öğrencilerin Fatmagül Özpınar İlkokulu’nda eğitim göreceği duyuruldu.

BU İNŞAAT BİTMEZ

Yüz yüze eğitimin başlamasına 2 hafta kala yapılan bu duyuru öğrenci ve velilerde şok etkisi yarattı. İnşaat alanına dönen okulu gören bir veli, “Bu inşaat kolay kolay bitmez. Sanırım yeni eğitim öğretim döneminin ilk yarısını Fatmagül Özpınar İlköğretim Okulu’nda geçireceğiz”  diyerek tepkisini dile getirdi. Pandemiyi hatırlatan başka bir veli ise, “O okulun kapasitesi anca kendi öğrencilerine yetiyor. Bizim çocuklar da oraya giderse sınıflar kalabalık olmayacak mı, hijyeni nasıl sağlayacaklar” diyerek endişesini dile getirdi.

 

SENDİKALAR UYARMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘6 Eylül’de okullar yüz yüze eğitime başlayacak’ açıklamasının ardından Eğitim-İş ve Eğitim Sen okulların eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi uyarısında bulunmuştu.  Sendikalardan yapılan açıklamada, okullarda yeteri kadar hijyen ürünü bulunmadığı, maske konusunda sıkıntı yaşanabileceği, tuvalet ve lavaboların her teneffüs sonrası dezenfekte edilmesi, sınıfların çok kalabalık tutulmaması gerektiği belirtilmiş, bu  maddeler yerine getirilmeden okulların yüz yüze eğitime açılmasının büyük risk teşkil ettiği vurgulanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.