Gece yarısı dolar uçtu!

EKONOMİ 26.08.2019 - 13:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gece yarısı dolar uçtu!

ABD-Çin arasında ticaret savaşlarının etkisiyle Asya piyasalarında dolar/TL dün gece yarısı 6.47'ye kadar çıktı. Dolar/TL daha sonra 5.80 seviyelerinde dengelendi. Trump, Çin ile yakın zamanda anlaşılacağını söyledi

haberimizvar.net Dolar/TL Cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole konuşması sonrası 5.75 civarında işlem görürken günün ilk saatlerinde, 30 dakikadan kısa sürede bu seviyelerden 6.47’ye kadar yükseldi. İllikit piyasada 6 seviyesinin üzerinde kalıcı olmayan dolar/TL güne 5.80’li seviyelerde başladı. Dolar/TL saat 11. 23’te 5.8065/5.8097 seviyesinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. TRUMP AÇIKLAMA YAPTI Dolar/TL ABD Başkanı Donald Trump’ın “Çin ile anlaşacağız” açıklamasının ardından 5.80 TL’nin altına çekildi. Bankacılar küresel piyasalardaki satış baskısının kuvvetli olduğu, TL’de likiditenin olmadığı gece saatlerinde ‘stop loss’ işlem emirlerinin çalıştığını, bunun da TL’de ani bir hareketi beraberinde getirdiğini söylediler. ÇİN MERKEZ BANKASI’NDAN HAMLE Yuan, dolar karşısında 7.1850’ye kadar tırmandıktan sonra Çin Merkez Bankası’nın yuan işlem bandının orta noktasını görece düşük ve bir önceki seans ile neredeyse yatay olan 7.0570 seviyesinde belirlemesi piyasaları biraz rahatlattı. Yatırımcılar ABD’nin Çin’den ithal ürünlerden aldığı gümrük vergilerini artırma açıklamasının ardından Çin’in ihracatçı şirketleri desteklemek için yuanın değer kaybına göz yumacağından endişe ediyorlardı.  
ABD-Çin arasında ticaret savaşlarının etkisiyle Asya piyasalarında dolar/TL dün gece yarısı 6.47'ye kadar çıktı. Dolar/TL daha sonra 5.80 seviyelerinde dengelendi. Trump, Çin ile yakın zamanda anlaşılacağını söyledi

haberimizvar.net

Dolar/TL Cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole konuşması sonrası 5.75 civarında işlem görürken günün ilk saatlerinde, 30 dakikadan kısa sürede bu seviyelerden 6.47’ye kadar yükseldi. İllikit piyasada 6 seviyesinin üzerinde kalıcı olmayan dolar/TL güne 5.80’li seviyelerde başladı. Dolar/TL saat 11. 23’te 5.8065/5.8097 seviyesinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Dolar/TL ABD Başkanı Donald Trump’ın “Çin ile anlaşacağız” açıklamasının ardından 5.80 TL’nin altına çekildi. Bankacılar küresel piyasalardaki satış baskısının kuvvetli olduğu, TL’de likiditenin olmadığı gece saatlerinde ‘stop loss’ işlem emirlerinin çalıştığını, bunun da TL’de ani bir hareketi beraberinde getirdiğini söylediler.

ÇİN MERKEZ BANKASI’NDAN HAMLE

Yuan, dolar karşısında 7.1850’ye kadar tırmandıktan sonra Çin Merkez Bankası’nın yuan işlem bandının orta noktasını görece düşük ve bir önceki seans ile neredeyse yatay olan 7.0570 seviyesinde belirlemesi piyasaları biraz rahatlattı. Yatırımcılar ABD’nin Çin’den ithal ürünlerden aldığı gümrük vergilerini artırma açıklamasının ardından Çin’in ihracatçı şirketleri desteklemek için yuanın değer kaybına göz yumacağından endişe ediyorlardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.