Geldikleri gibi gitmediler

GÜNDEM 25.04.2021 - 11:59, Güncelleme: 25.04.2021 - 11:59
 

Geldikleri gibi gitmediler

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını anma günü nedeniyle yapacağı konuşma öncesi yaptığı yazılı açıklamaya tepki gösterdi. Tayfur, Neyzen Tevfik’in şiiriyle cevap verdi. Geldikleri gibi gitmediler. Kimi itini bıraktı…” dedi.

haberimizvar.net- Ermeni diasporası ve Ermenistan Devleti’nin Türkiye’ye karşı bir “soykırım” savaşını yürütmeye devam ettiğini belirten İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Tayfur, birilerinin sandığı gibi Türk Milleti’ni soykırımla suçlamaya çalışanların Türkün imajına ve tarihine yönelik saldırılara alabildiğince hız verdiklerine dikkat çekti. Sözde Ermeni soykırım iddialarının Türkiye’ye yönelik olarak ilan edilmiş silahsız bir savaş olduğunu hatırlatan Başkan Tayfur, “Bunun çok açık olmasına rağmen Türkiye’deki Ermeni lobisi ve özürcü aydın kesimi olgunun altında yatan gerçekleri halktan saklamaktadır. Hâlbuki konu Türkiye’nin varlığı, meşruiyeti ve toprak bütünlüğüyle yakından ilişkilidir. Bugün birliğine, bütünlüğüne, varlığına ve tarihine karşı açılmış bir savaşla Türkiye karşı karşıyadır. Birilerinin sunduğu gibi “soykırım iddiaları” bir halkın uğradığı felakete yönelik olarak gösterilen tarihi bir duyarsızlık sorunu değildir. Sorun Ermeni kimliğini diri tutmak, nostalji, insani ya da “tarihle hesaplaşmak” sorunu ise hiç değildir” diye konuştu. “Ermeni soykırım” iddialarının gerçekte Anadolu’nun mülkiyetine yönelik taleplerin ürünü olduğunu hatırlatan Başkan Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden’ın yazılı açıklamasında geçen ‘soykırım’ kelimesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Başkan Tayfur, “Tarihi tek yanlı, acıyı tek boyutlu ve olayları tek taraflı olarak okuyan ya da anlayanların amaçları insani değil siyasidir. “Soykırım iddiaları”, silahla dize getirilemeyen bir halkın siyasi atraksiyonlarla diz üstü çöktürmenin aracıdır. Daha açıkçası cephede yenilmeyeni masada yenmek mücadelesidir.Herhangi bir anlaşma gerçekler ve gerekler üzerine bina edilmesi durumunda anlamlı olur. Sizi düşman gören bir anlayışla mecburuz/mahkûmuz görüntüsü vererek el sıkışmak barışı değil gerilimi tetikler. Ayrıca düşmandan dürüst olmasını beklemek ya da adalet talep etmek aklı başında olan yönetimlerin işi değildir. Halk tabiriyle “dostlar alış verişte görsün” diye anlaşma yapılmaz” dedi. Başkan Tayfur, açıklamasına Neyzen Tevfik’in sözüyle son verdi: Geldikleri gibi gitmediler kimi itini bıraktı…
İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını anma günü nedeniyle yapacağı konuşma öncesi yaptığı yazılı açıklamaya tepki gösterdi. Tayfur, Neyzen Tevfik’in şiiriyle cevap verdi. Geldikleri gibi gitmediler. Kimi itini bıraktı…” dedi.

haberimizvar.net- Ermeni diasporası ve Ermenistan Devleti’nin Türkiye’ye karşı bir “soykırım” savaşını yürütmeye devam ettiğini belirten İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Tayfur, birilerinin sandığı gibi Türk Milleti’ni soykırımla suçlamaya çalışanların Türkün imajına ve tarihine yönelik saldırılara alabildiğince hız verdiklerine dikkat çekti.
Sözde Ermeni soykırım iddialarının Türkiye’ye yönelik olarak ilan edilmiş silahsız bir savaş olduğunu hatırlatan Başkan Tayfur, “Bunun çok açık olmasına rağmen Türkiye’deki Ermeni lobisi ve özürcü aydın kesimi olgunun altında yatan gerçekleri halktan saklamaktadır. Hâlbuki konu Türkiye’nin varlığı, meşruiyeti ve toprak bütünlüğüyle yakından ilişkilidir. Bugün birliğine, bütünlüğüne, varlığına ve tarihine karşı açılmış bir savaşla Türkiye karşı karşıyadır. Birilerinin sunduğu gibi “soykırım iddiaları” bir halkın uğradığı felakete yönelik olarak gösterilen tarihi bir duyarsızlık sorunu değildir. Sorun Ermeni kimliğini diri tutmak, nostalji, insani ya da “tarihle hesaplaşmak” sorunu ise hiç değildir” diye konuştu.
“Ermeni soykırım” iddialarının gerçekte Anadolu’nun mülkiyetine yönelik taleplerin ürünü olduğunu hatırlatan Başkan Tayfur, ABD Başkanı Joe Biden’ın yazılı açıklamasında geçen ‘soykırım’ kelimesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Başkan Tayfur, “Tarihi tek yanlı, acıyı tek boyutlu ve olayları tek taraflı olarak okuyan ya da anlayanların amaçları insani değil siyasidir. “Soykırım iddiaları”, silahla dize getirilemeyen bir halkın siyasi atraksiyonlarla diz üstü çöktürmenin aracıdır. Daha açıkçası cephede yenilmeyeni masada yenmek mücadelesidir.Herhangi bir anlaşma gerçekler ve gerekler üzerine bina edilmesi durumunda anlamlı olur. Sizi düşman gören bir anlayışla mecburuz/mahkûmuz görüntüsü vererek el sıkışmak barışı değil gerilimi tetikler. Ayrıca düşmandan dürüst olmasını beklemek ya da adalet talep etmek aklı başında olan yönetimlerin işi değildir. Halk tabiriyle “dostlar alış verişte görsün” diye anlaşma yapılmaz” dedi. Başkan Tayfur, açıklamasına Neyzen Tevfik’in sözüyle son verdi: Geldikleri gibi gitmediler kimi itini bıraktı…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.