Geleceğin mimarları yarıştı

GÜNDEM 29.06.2022 - 14:14, Güncelleme: 29.06.2022 - 14:14
 

Geleceğin mimarları yarıştı

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) 2021 yılında 'İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Çevre' temasıyla başlattığı çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen ANSİAD Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması sergi ve ödül töreni, Akra Hotel'de yapıldı

haberimizvar.net- Geleceğin yapılı çevrelerini tasarlayacak olan mimarların, iklim krizi, sürdürülebilir çevre ve ekolojik yapı tasarımı konusunda düşünmeye ve farklı disiplinlerle birlikte çalışarak mekânsal veya kentsel mimari çözümler üretmeyi hedefleyen ulusal yarışmada, ödül, mansiyon ve jüri özel ödülü kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. Türkiye'deki 53 üniversitenin mimarlık fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin 206 mimari proje başvurusu arasından seçilen proje paftaları, 4-7 Temmuz tarihleri arasında, Muratpaşa Belediyesi Fikret Otyam Sergi Salonu'nda sergilenecek. İKLİM KRİZİ VE ETKİLERİ  Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, iklim değişikliği kriziyle ilgili ANSİAD olarak somut adımlar atma konusunda kararlı ve iş birliklerine açık olduklarını kaydederek, küresel bir soruna karşı birlikte hareket etmenin önemine işaret etti. Karbon döngüsünün fosil yakıt kullanımlarıyla hızla bozulduğunu belirten Başkan Akıncı, “Global bir krize dönüşen iklim kriziyle beraber çok yönlü zorluklar söz konusu ve buna tek bir çözüm yolu bulunmuyor" dedi. Akdeniz havzasının iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı en hassas bölgelerden biri olduğunu belirten Başkan Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü; SU KAYNAKLARI AZALDI  “Türkiye, küresel ısınmanın özellikle su kaynaklarının azalması, çölleşme ve bunlara bağlı ekolojik bozulmalar gibi olumsuz yönden etkilenmeye başladı. İklim değişikliği kaynaklı yağış azalması ve toprak bozulumunun doğal kaynaklar üzerinde yaratığı baskı, söz konusu kırılgan grupları göçe zorlayacak ve bu olgu istikrarsızlıkları tetikleyerek, güvenlik risklerini de beraberinde getirecektir." GENÇ MİMARLARA KUTLAMA  Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ANSİAD Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması'na katılan tüm genç mimar adaylarını kutladığını kaydeden Başkan Akıncı, “Meslek hayatlarında sonsuz başarılar diliyorum. Ayrıca yine bu yarışmada eşdeğer mansiyon ve jüri özel ödüllerine layık görülen gençlerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum" diye konuştu.
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) 2021 yılında 'İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Çevre' temasıyla başlattığı çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen ANSİAD Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması sergi ve ödül töreni, Akra Hotel'de yapıldı

haberimizvar.net- Geleceğin yapılı çevrelerini tasarlayacak olan mimarların, iklim krizi, sürdürülebilir çevre ve ekolojik yapı tasarımı konusunda düşünmeye ve farklı disiplinlerle birlikte çalışarak mekânsal veya kentsel mimari çözümler üretmeyi hedefleyen ulusal yarışmada, ödül, mansiyon ve jüri özel ödülü kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. Türkiye'deki 53 üniversitenin mimarlık fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin 206 mimari proje başvurusu arasından seçilen proje paftaları, 4-7 Temmuz tarihleri arasında, Muratpaşa Belediyesi Fikret Otyam Sergi Salonu'nda sergilenecek.

İKLİM KRİZİ VE ETKİLERİ 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, iklim değişikliği kriziyle ilgili ANSİAD olarak somut adımlar atma konusunda kararlı ve iş birliklerine açık olduklarını kaydederek, küresel bir soruna karşı birlikte hareket etmenin önemine işaret etti. Karbon döngüsünün fosil yakıt kullanımlarıyla hızla bozulduğunu belirten Başkan Akıncı, “Global bir krize dönüşen iklim kriziyle beraber çok yönlü zorluklar söz konusu ve buna tek bir çözüm yolu bulunmuyor" dedi. Akdeniz havzasının iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı en hassas bölgelerden biri olduğunu belirten Başkan Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü;

SU KAYNAKLARI AZALDI 

“Türkiye, küresel ısınmanın özellikle su kaynaklarının azalması, çölleşme ve bunlara bağlı ekolojik bozulmalar gibi olumsuz yönden etkilenmeye başladı. İklim değişikliği kaynaklı yağış azalması ve toprak bozulumunun doğal kaynaklar üzerinde yaratığı baskı, söz konusu kırılgan grupları göçe zorlayacak ve bu olgu istikrarsızlıkları tetikleyerek, güvenlik risklerini de beraberinde getirecektir."


GENÇ MİMARLARA KUTLAMA 
Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ANSİAD Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması'na katılan tüm genç mimar adaylarını kutladığını kaydeden Başkan Akıncı, “Meslek hayatlarında sonsuz başarılar diliyorum. Ayrıca yine bu yarışmada eşdeğer mansiyon ve jüri özel ödüllerine layık görülen gençlerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.