Gençlerle birlikte Kocatepe’ye yürüyecek

SİYASET 24.08.2022 - 11:29, Güncelleme: 24.08.2022 - 11:29
 

Gençlerle birlikte Kocatepe’ye yürüyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz'un yıl dönümü kapsamında gençlerle birlikte Afyonkarahisar’da bulunan Kocaatepe’ye çıkacak.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları ve Afyon il başkanlığı tarafından organize edilen “büyük yürüyüşe” katılarak 1922 yılında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, yani Büyük Taarruz'un başladığı yer olan Kocatepe’ye çıkacak. 30 Ağustos’ta 100'üncü yılı kutlanacak ‘Büyük Zafer’ kapsamında CHP lideri ve partililer, 25 Ağustos gecesi saat 23.00’da Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünde toplanarak 15 kilometrelik dağ yolundan Kocatepe’ye yürüyecek. ‘BÜYÜK GÜNÜ YENİDEN HATIRLATACAĞIZ'   CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sene Zafer Bayramı’nın 100'üncü yılı. Bu zafer, Cumhuriyet’in müjdecisi olduğu için tarihimizde çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra, Anadolu insanının vatanı ve bağımsızlığı için canını ortaya koymaktan çekinmeyeceğinin, yokluk içinde bile kanının son damlasına kadar mücadele edeceğinin bir göstergesidir. Biz Cumhuriyetin genç nesilleri olarak atalarımızın bize bıraktığı bu mirasın farkındayız. Bu sebeple Türkiye’nin her yerinden gelecek olan binlerce genç arkadaşımızla Afyonkarahisar’da buluşarak Kocatepe’ye çıkacak ve o büyük günü yeniden hatırlatacağız” ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Büyük Taaruz’un 100'üncü yılı olması nedeniyle törende yer almak istediğini ifade eden Killik, 25 Ağustos gecesi yola çıkılacağını ifade ederek, “Yol boyunca Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizimle birlikte olacak. Yürüyüşün ardından şafak saatlerinde 300 genç arkadaşımız, Kocatepe Anıtı’nda, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını oluşturacak. Bu imza ülkemizin dört bir tarafından gelerek toplanan gençlerimizin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve bağlılığının simgesi olacaktır. Bu imza Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği ülkemize ilelebet sahip çıkacağımızın teminatı olacaktır” diye konuştu. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz'un yıl dönümü kapsamında gençlerle birlikte Afyonkarahisar’da bulunan Kocaatepe’ye çıkacak.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kolları ve Afyon il başkanlığı tarafından organize edilen “ büyük yürüyüşe” katılarak 1922 yılında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin, yani Büyük Taarruz'un başladığı yer olan Kocatepe’ye çıkacak.

30 Ağustos’ta 100'üncü yılı kutlanacak ‘ Büyük Zafer’ kapsamında CHP lideri ve partililer, 25 Ağustos gecesi saat 23.00’da Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünde toplanarak 15 kilometrelik dağ yolundan Kocatepe’ye yürüyecek.

‘BÜYÜK GÜNÜ YENİDEN HATIRLATACAĞIZ'

 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, yürüyüşle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sene Zafer Bayramı’nın 100'üncü yılı. Bu zafer, Cumhuriyet’in müjdecisi olduğu için tarihimizde çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra, Anadolu insanının vatanı ve bağımsızlığı için canını ortaya koymaktan çekinmeyeceğinin, yokluk içinde bile kanının son damlasına kadar mücadele edeceğinin bir göstergesidir. Biz Cumhuriyetin genç nesilleri olarak atalarımızın bize bıraktığı bu mirasın farkındayız. Bu sebeple Türkiye’nin her yerinden gelecek olan binlerce genç arkadaşımızla Afyonkarahisar’da buluşarak Kocatepe’ye çıkacak ve o büyük günü yeniden hatırlatacağız” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Büyük Taaruz’un 100'üncü yılı olması nedeniyle törende yer almak istediğini ifade eden Killik, 25 Ağustos gecesi yola çıkılacağını ifade ederek, “Yol boyunca Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizimle birlikte olacak. Yürüyüşün ardından şafak saatlerinde 300 genç arkadaşımız, Kocatepe Anıtı’nda, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını oluşturacak. Bu imza ülkemizin dört bir tarafından gelerek toplanan gençlerimizin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve bağlılığının simgesi olacaktır. Bu imza Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği ülkemize ilelebet sahip çıkacağımızın teminatı olacaktır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.