Gençlik Meclisi kadınları unutmadı

YEREL 13.03.2023 - 13:32, Güncelleme: 13.03.2023 - 13:32
 

Gençlik Meclisi kadınları unutmadı

Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "8 Mart - 8 Kadın" sloganıyla Manavgat Öncü Kadınlar Zirvesi düzenlendi

Haberimizvar - Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Manavgat’ta yaşayan, yaptıklarıyla öncü ve ilham kaynağı olan 8 kadın, başarıya giden yolda deneyimlerini, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın kadının katkısı konusundaki düşüncelerini aktardı. Ekin Naz Bayır ve Ece Alkan moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Manavgat'ın tek kadın muhtarı olan Melek Şahin, Toros Kadınları Emek Pazarı’ndan Meryem Avcı, Manavgat Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesinde görevli Doç. Dr. Hâle Alan, Manavgat Engelliler Derneği Başkanı Deniz Yılmaz, Eczacı ve belediye meclis üyesi Ayşe Çetin Önal, Avukat Umut Çiftçi,  tarım üreticisi Esra Hürmeydan ve Gençlik Meclisi yöneticisi lise öğrencisi Miray Başar konuşmalarıyla yer aldı. Ayrıca İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla da etkinlik düzenleyen Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekteri Fidan Ateselim’in katılımıyla söyleşi düzenledi.   ANADOLU KADINI EMEKÇİDİR Anadolu kadınının emekçi olduğunu ve toplumun en temel taşının kadınlar olduğunu belirten Gençlik Meclisi Başkanı Celal Görgeç, Türk kadınının hak ettiğinden daha fazla değer görmesi gerektiğini belirtti. Başkan Görgeç, "Binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında kadın; bilgeliğin, çalışkanlığın, sevginin ve barışın simgesi olarak anılmıştır. Anadolu topraklarında önce kadınlar uyanır, sonra güneş doğar; çünkü güneşi kadınlar doğurur. Kurtuluş Savaşı sırasında da Anadolu kadını, mayasında var olan cesaretini, yurdunu koruma inancını ve gücünü büyük bir kahramanlıkla ortaya koymuştur. Elbette ki “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim’ diyemez.” Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün olanaksızlıklarına karşın kadınlar her alanda eğitim almaya, yalnızca erkeklerin yapacağı düşünülen onlarca işi yapmaya girişmiştir. Cumhuriyet demek, kadın erkek eşitliği demektir. Vatandır kadın, bizi birleştirendir, vatan yuvamızsa, yuvadır kadın, millet ailemizse ailemizin birliğidir. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kem al Atatürk “Kabil midir bu kitlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kitlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?” demiştir” dedi. 
Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "8 Mart - 8 Kadın" sloganıyla Manavgat Öncü Kadınlar Zirvesi düzenlendi

Haberimizvar - Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Manavgat’ta yaşayan, yaptıklarıyla öncü ve ilham kaynağı olan 8 kadın, başarıya giden yolda deneyimlerini, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın kadının katkısı konusundaki düşüncelerini aktardı. Ekin Naz Bayır ve Ece Alkan moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Manavgat'ın tek kadın muhtarı olan Melek Şahin, Toros Kadınları Emek Pazarı’ndan Meryem Avcı, Manavgat Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesinde görevli Doç. Dr. Hâle Alan, Manavgat Engelliler Derneği Başkanı Deniz Yılmaz, Eczacı ve belediye meclis üyesi Ayşe Çetin Önal, Avukat Umut Çiftçi,  tarım üreticisi Esra Hürmeydan ve Gençlik Meclisi yöneticisi lise öğrencisi Miray Başar konuşmalarıyla yer aldı. Ayrıca İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla da etkinlik düzenleyen Manavgat Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekteri Fidan Ateselim’in katılımıyla söyleşi düzenledi.

 

ANADOLU KADINI EMEKÇİDİR

Anadolu kadınının emekçi olduğunu ve toplumun en temel taşının kadınlar olduğunu belirten Gençlik Meclisi Başkanı Celal Görgeç, Türk kadınının hak ettiğinden daha fazla değer görmesi gerektiğini belirtti. Başkan Görgeç, "Binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında kadın; bilgeliğin, çalışkanlığın, sevginin ve barışın simgesi olarak anılmıştır. Anadolu topraklarında önce kadınlar uyanır, sonra güneş doğar; çünkü güneşi kadınlar doğurur. Kurtuluş Savaşı sırasında da Anadolu kadını, mayasında var olan cesaretini, yurdunu koruma inancını ve gücünü büyük bir kahramanlıkla ortaya koymuştur. Elbette ki “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim’ diyemez.” Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün olanaksızlıklarına karşın kadınlar her alanda eğitim almaya, yalnızca erkeklerin yapacağı düşünülen onlarca işi yapmaya girişmiştir. Cumhuriyet demek, kadın erkek eşitliği demektir. Vatandır kadın, bizi birleştirendir, vatan yuvamızsa, yuvadır kadın, millet ailemizse ailemizin birliğidir. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kem al Atatürk “Kabil midir bu kitlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kitlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?” demiştir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.