Genel kurul yaptılar

YEREL 21.03.2021 - 13:09, Güncelleme: 21.03.2021 - 13:09
 

Genel kurul yaptılar

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi seçti.

haberimizvar.net Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurulu 20 Mart tarihinde yapıldı. Genel kurul toplantısı açılış konuşmasında Başkan M. Yaşar Müncester, “Van Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 2011 yılında turizm cenneti Antalya’da yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken Antalya’nın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Bilindiği gibi dernekler, vakıflar yasal sivil toplum kuruluşlardadır. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır” dedi.  ANTALYA İLE VAN ARASINDAKİ GÜÇLÜ BAĞ  Başkan, açılış konuşmasına Antalya ile Van arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını dernek çalışmaları ile bir adım ileriye taşıyacağını belirterek “Kurulduğu günden itibaren derneğimizin tüm yöneticileri, üyeleri bundan önce olduğu gibi bundan sonrada insanları belli bir etnik, dini, siyasi aidiyete bağlamadan ayrıştırmaktan çok birleştirmek için çalışacaktır. Ortaklıklarımızı zenginlik kabul eden anlayıştan asla vazgeçmeyeceğiz.  Derneğimiz Van’ımızı kültür zenginlikleri, geleneksel değerleriyle Antalya’da tanıtacak, yardıma desteğe ihtiyacı olan insanlarımız ile hayırsevere insanlarımız arasında köprü olacaktır. Veren el ile alan el arasında hizmet eden konumda olacağız.  Geçmişi uzun yıllara dayanan ve VANTALYA isminde bütünleşerek iç içe geçen Van-Antalya kardeşliği ve dostluğunu dernek çalışmalarımızla daha ileriye taşıyacağız.  Bu amaçla Antalya’mızda Van ile ilgili çeşitli kültürel, sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Aynı şekilde Antalya’mızın kardeş dernek ve kuruluşlarının işbirliğiyle Van’da Antalya’yı tanıtan şehirlerimiz ve insanlarımız arasında kardeşliği pekiştiren etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.
Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi seçti.

haberimizvar.net

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurulu 20 Mart tarihinde yapıldı. Genel kurul toplantısı açılış konuşmasında Başkan M. Yaşar Müncester, “Van Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 2011 yılında turizm cenneti Antalya’da yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken Antalya’nın sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Bilindiği gibi dernekler, vakıflar yasal sivil toplum kuruluşlardadır. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır” dedi. 

ANTALYA İLE VAN ARASINDAKİ GÜÇLÜ BAĞ 

Başkan, açılış konuşmasına Antalya ile Van arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını dernek çalışmaları ile bir adım ileriye taşıyacağını belirterek “Kurulduğu günden itibaren derneğimizin tüm yöneticileri, üyeleri bundan önce olduğu gibi bundan sonrada insanları belli bir etnik, dini, siyasi aidiyete bağlamadan ayrıştırmaktan çok birleştirmek için çalışacaktır. Ortaklıklarımızı zenginlik kabul eden anlayıştan asla vazgeçmeyeceğiz.  Derneğimiz Van’ımızı kültür zenginlikleri, geleneksel değerleriyle Antalya’da tanıtacak, yardıma desteğe ihtiyacı olan insanlarımız ile hayırsevere insanlarımız arasında köprü olacaktır. Veren el ile alan el arasında hizmet eden konumda olacağız.  Geçmişi uzun yıllara dayanan ve V ANTALYA isminde bütünleşerek iç içe geçen Van- Antalya kardeşliği ve dostluğunu dernek çalışmalarımızla daha ileriye taşıyacağız.  Bu amaçla Antalya’mızda Van ile ilgili çeşitli kültürel, sanatsal etkinlikler düzenleyeceğiz. Aynı şekilde Antalya’mızın kardeş dernek ve kuruluşlarının işbirliğiyle Van’da Antalya’yı tanıtan şehirlerimiz ve insanlarımız arasında kardeşliği pekiştiren etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.