Gereğinden fazla süren yangınlar

GÜNDEM 04.08.2021 - 03:49, Güncelleme: 04.08.2021 - 03:49
 

Gereğinden fazla süren yangınlar

Antalya ve Muğla’daki orman yangınları için ‘gereğinden fazla süren yangınlar’ ifadesini kullanan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “38 ilde 163 yangın çıktı. 152’si söndürüldü 5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda” dedi.

HABERİMİZVAR – Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Öğretmen Evi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla birlikte ortak basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hem Muğla’da, hem de Antalya’daki gereğinden fazla sürmüş yangınlarımızın üstesinden geliyor olacağız. Sürekli olarak bir yandan orman faaliyetlerini koordine ediyoruz, bir yandan da vatandaşla beraber oluyoruz. Vatandaş, bu gayretimizi görüyor, devletin tüm kurumlarının gayretini görüyor. İnşallah yangınları en kısa sürede söndüreceğiz” dedi.   ÇOK CİDDİ BİR SAVAŞ VERİLİYOR   Bakan Pakdemirli şunları söyledi: “Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye’de afetten etkilenen vatandaşlarımızın tarımsal alanla ilgili ön hasar tespit çalışmalarını bitirdik. 28 Temmuz-3 Ağustos arasında 38 ilde 163 yangın çıktı. 152 tanesi söndürüldü. Küresel sıcaklıkla birlikte tüm dünyada yangın riski var. Şu an çok ciddi bir savaş veriliyor. Herkesi sabırlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. 5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz üreticilerimizin mağduriyeti giderilecek. Yangınları en kısa sürede söndüreceğiz. İnşallah ilk yağmurlarımızla birlikte fidanlarımızı dikiyoruz”.   72 HAVA ARACIYLA MÜDAHALE   Yurt dışından gelenlerle amfibik uçak sayısının 3’ten 6’ya, helikopterin 45’ten 57’ye çıktığını, 9 tanker uçağıyla toplam 72 hava aracına ulaşıldığını belirten Pakdemirli, “Yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 tanker, 155 iş makinesi, yaklaşık 5 bin 200 personel mücadele ediyor. Elimizdeki mevcut envanterde, sürekli çalıştığımız uçak ve helikopter sayımız, şu an yönetim helikopterlerini, uçaklarını saymazsak 48, sayarsak 53-55’i buluyor. Müdahale edilmediğini sandığınız yerlerde hem havadan hem karadan yoğun bir mücadele veriliyor. 16 uçak ve 51 helikopterle müdahale sürüyor. Toplamda 72 hava aracıyla alevlere müdahale ediyoruz” diye konuştu.   FİDAN KAMPANYASI BAŞLAYACAK   En yakın zamanda yangınları üstesinden gelineceğini söyleyen Pakdemirli, “Şu an milli birlik ve beraberlik zamanıdır. Herkesle el ele yürüme vaktidir. İnşallah ilk yağmurlarla beraber de fidanlarımızı dikiyor olacağız. Bununla ilgili de bir kampanya çalışmamız var. Ama tabii ki şu anda önceliğimiz yangınların bir an evvel sönmesi, vatandaşların normal hayatına kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı. 
Antalya ve Muğla’daki orman yangınları için ‘gereğinden fazla süren yangınlar’ ifadesini kullanan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “38 ilde 163 yangın çıktı. 152’si söndürüldü 5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda” dedi.

HABERİMİZVAR – Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Öğretmen Evi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla birlikte ortak basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hem Muğla’da, hem de Antalya’daki gereğinden fazla sürmüş yangınlarımızın üstesinden geliyor olacağız. Sürekli olarak bir yandan orman faaliyetlerini koordine ediyoruz, bir yandan da vatandaşla beraber oluyoruz. Vatandaş, bu gayretimizi görüyor, devletin tüm kurumlarının gayretini görüyor. İnşallah yangınları en kısa sürede söndüreceğiz” dedi.

 

ÇOK CİDDİ BİR SAVAŞ VERİLİYOR

 

Bakan Pakdemirli şunları söyledi: “Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye’de afetten etkilenen vatandaşlarımızın tarımsal alanla ilgili ön hasar tespit çalışmalarını bitirdik. 28 Temmuz-3 Ağustos arasında 38 ilde 163 yangın çıktı. 152 tanesi söndürüldü. Küresel sıcaklıkla birlikte tüm dünyada yangın riski var. Şu an çok ciddi bir savaş veriliyor. Herkesi sabırlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. 5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz üreticilerimizin mağduriyeti giderilecek. Yangınları en kısa sürede söndüreceğiz. İnşallah ilk yağmurlarımızla birlikte fidanlarımızı dikiyoruz”.

 

72 HAVA ARACIYLA MÜDAHALE

 

Yurt dışından gelenlerle amfibik uçak sayısının 3’ten 6’ya, helikopterin 45’ten 57’ye çıktığını, 9 tanker uçağıyla toplam 72 hava aracına ulaşıldığını belirten Pakdemirli, “Yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 tanker, 155 iş makinesi, yaklaşık 5 bin 200 personel mücadele ediyor. Elimizdeki mevcut envanterde, sürekli çalıştığımız uçak ve helikopter sayımız, şu an yönetim helikopterlerini, uçaklarını saymazsak 48, sayarsak 53-55’i buluyor. Müdahale edilmediğini sandığınız yerlerde hem havadan hem karadan yoğun bir mücadele veriliyor. 16 uçak ve 51 helikopterle müdahale sürüyor. Toplamda 72 hava aracıyla alevlere müdahale ediyoruz” diye konuştu.

 

FİDAN KAMPANYASI BAŞLAYACAK

 

En yakın zamanda yangınları üstesinden gelineceğini söyleyen Pakdemirli, “Şu an milli birlik ve beraberlik zamanıdır. Herkesle el ele yürüme vaktidir. İnşallah ilk yağmurlarla beraber de fidanlarımızı dikiyor olacağız. Bununla ilgili de bir kampanya çalışmamız var. Ama tabii ki şu anda önceliğimiz yangınların bir an evvel sönmesi, vatandaşların normal hayatına kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.