Gergerlioğlu’ndan ‘yeniden merhaba’ Halkıma teşekkür ediyorum

GÜNDEM 16.07.2021 - 17:17, Güncelleme: 16.07.2021 - 17:17
 

Gergerlioğlu’ndan ‘yeniden merhaba’ Halkıma teşekkür ediyorum

AYM’nin hak ihlali kararının ardından tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği iade edildi. Gergerlioğlu Meclis’teki konuşmasında "Halkın iradesinin zaferi" ifadesini kullandı.

haberimizvar.net-HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararının ardından dört ay sonra yeniden Meclis’e geri döndü. Yerel mahkemenin kararına ilişkin Başkanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla milletvekili vasfını yeniden kazanan Gergerlioğlu, Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye çıktı. Gergerlioğlu, “Bugün halkın iradesinin tüm haksızlıklara karşı galip geldiği, halkın zaferinin tecelli ettiği gündür” ifadelerini kullandı. HALKIN GÜCÜYLE YENİDEN GELDİM Gergerlioğlu, “Yeniden merhaba” sözleriyle başladığı konuşmasında hukuksuz bir kararla karşı karşıya kaldığını belirterek şunları söyledi: “Halkım ve demokrasi için burada direndim. Partim, halk direndi ve sonunda halkın ve demokrasinin gücüyle ikinci defa geldim. Halkıma teşekkürler ediyorum. Keşke bu karar açıklandıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin kararı beklenseydi. Meclis Başkanlığı keşke milletvekilliği dokunulmazlığını esas alsaydı, 3 ay bekleseydi de AYM’nin bu çok net kesin kararını görseydi. Bende vekillikten haksız hukuksuz bir şekilde atılmasaydım. Demokrasinin ve halkın kalbi kırılmasaydı, halkın vicdanı sızlamasaydı”.  SİYASET YAPMA HAKKIMIZ GASP EDİLDİ “Keşke Meclis Başkanlığı Anayasa Mahkemesi’ni bekleseydi. İlk defa oluyor diyemezlerdi, çünkü Sayın Enis Berberoğlu kararı örneği vardı. Gergerlioğlu örneğinde de tekrar bir mahcubiyet yaşanmamalıydı, ama bu yaşandı. Ben bugün halkımıza en başta teşekkür ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nin bu adil kararına teşekkür ediyorum. Çünkü önceki yargı kararlarının ne kadar hukuksuz ve siyasi faaliyetlerimizi cezalandırmaya yönelik, bu cezanın ne kadar anayasa ve hukuka aykırı olduğunu tescilleyen bir kararla, ifade özgürlüğümüz ve siyaset yapma hakkımızın gasp edildiğine karar verildi”. ADALET NÖBETİNİ BOŞUNA TUTMADIM Meclis’e direnen bir vekil olarak geri döndüğünü söyleyen Gergerlioğlu, “Tekrar geri döndüm. Adalet nöbetini boşuna tutmadım. Çok haklı olduğuma, halkın yanında olduğuma sonuna kadar inanıyordum, bu da gerçekleşti. Sonunda tekrar buraya geldik. Halkın kazandığını, demokrasinin kazandığını, Anayasa’nın kazandığını gördük. Umarım ki bir daha bu ve benzer hadiseler yaşanmaz. Milletvekilliği dokunulmazlığı halkın iradesinin en üstün güç olduğu anlaşılır. Bugün halkın iradesinin tüm haksızlıklara karşı galip geldiği, halkın zaferinin tecelli ettiği gündür” dedi.  
AYM’nin hak ihlali kararının ardından tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği iade edildi. Gergerlioğlu Meclis’teki konuşmasında "Halkın iradesinin zaferi" ifadesini kullandı.

haberimizvar.net-HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararının ardından dört ay sonra yeniden Meclis’e geri döndü. Yerel mahkemenin kararına ilişkin Başkanlık Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla milletvekili vasfını yeniden kazanan Gergerlioğlu, Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye çıktı. Gergerlioğlu, “Bugün halkın iradesinin tüm haksızlıklara karşı galip geldiği, halkın zaferinin tecelli ettiği gündür” ifadelerini kullandı.

HALKIN GÜCÜYLE YENİDEN GELDİM

Gergerlioğlu, “Yeniden merhaba” sözleriyle başladığı konuşmasında hukuksuz bir kararla karşı karşıya kaldığını belirterek şunları söyledi: “Halkım ve demokrasi için burada direndim. Partim, halk direndi ve sonunda halkın ve demokrasinin gücüyle ikinci defa geldim. Halkıma teşekkürler ediyorum. Keşke bu karar açıklandıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin kararı beklenseydi. Meclis Başkanlığı keşke milletvekilliği dokunulmazlığını esas alsaydı, 3 ay bekleseydi de AYM’nin bu çok net kesin kararını görseydi. Bende vekillikten haksız hukuksuz bir şekilde atılmasaydım. Demokrasinin ve halkın kalbi kırılmasaydı, halkın vicdanı sızlamasaydı”. 

SİYASET YAPMA HAKKIMIZ GASP EDİLDİ

“Keşke Meclis Başkanlığı Anayasa Mahkemesi’ni bekleseydi. İlk defa oluyor diyemezlerdi, çünkü Sayın Enis Berberoğlu kararı örneği vardı. Gergerlioğlu örneğinde de tekrar bir mahcubiyet yaşanmamalıydı, ama bu yaşandı. Ben bugün halkımıza en başta teşekkür ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nin bu adil kararına teşekkür ediyorum. Çünkü önceki yargı kararlarının ne kadar hukuksuz ve siyasi faaliyetlerimizi cezalandırmaya yönelik, bu cezanın ne kadar anayasa ve hukuka aykırı olduğunu tescilleyen bir kararla, ifade özgürlüğümüz ve siyaset yapma hakkımızın gasp edildiğine karar verildi”.

ADALET NÖBETİNİ BOŞUNA TUTMADIM

Meclis’e direnen bir vekil olarak geri döndüğünü söyleyen Gergerlioğlu, “Tekrar geri döndüm. Adalet nöbetini boşuna tutmadım. Çok haklı olduğuma, halkın yanında olduğuma sonuna kadar inanıyordum, bu da gerçekleşti. Sonunda tekrar buraya geldik. Halkın kazandığını, demokrasinin kazandığını, Anayasa’nın kazandığını gördük. Umarım ki bir daha bu ve benzer hadiseler yaşanmaz. Milletvekilliği dokunulmazlığı halkın iradesinin en üstün güç olduğu anlaşılır. Bugün halkın iradesinin tüm haksızlıklara karşı galip geldiği, halkın zaferinin tecelli ettiği gündür” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.