Gericiliğe geçit yok

YEREL 31.03.2021 - 16:40, Güncelleme: 31.03.2021 - 16:40
 

Gericiliğe geçit yok

Finike’de imam eşlerinin dersleri girme ile ilgili Eğitim-Sen tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında imam eşlerinin derse girmesi yasaklandı

haberimizvar.net- Finike'de Dağbağı, Yeşilköy, Ernez, Yazır ve Çamlıbel köylerinden Arif Şehit Osman Çelik ilkokuluna taşımalı öğrenciler taşınarak eğitim verilmesine rağmen bu köylerin ilkokullarında 3 gün öğrencilerin hangi dersi hangi müfredatı, hangi yönetmeliğe göre yaptıkları soru işareti olacak şekilde imam eşleri görevlendirilmişti.  Bu 5 köyde 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin tamamı tek bir sınıfta toplanarak çalışma yürütülmekteydi. Taşımalı olarak ortaokullar 5 gün okula servislerle taşınırken, aynı köyde bulunan ilkokul öğrencileri pandemi gerekçesi ile haftada 3 gün  'EBA Destek noktası' kılıfı uydurularak kendi okullarında imam veya imam eşlerine emanet edilmişlerdi. Yaşanan bu gelişme üzerine Eğitim Sen Antalya Şubesi, pandemi fırsat bilinerek öğrencilerin bilim dışı bir eğitim modeli ve içeriği ile muhatap edilmelerinin iktidarın istediği bir yönelim olabileceğini ama bu tür ideolojik yaklaşımlara asla sessiz kalmayacağını duyurmuştu.  Eğitim-Sen’in hukuk mücadelesi sonuç verdi. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Sen’in ve laik, bilimsel eğitimden yana olan kurumların tepkileri sonucunda Finike’de yaşanan bu gelişmeler ile ilgili müfettişler görevlendirerek soruşturma başlatmıştı. Tepkimiz sonucunda Finike Kaymakamlığı köylerde öğretmen olarak görevlendirilmiş olan imam ve imam eşlerinin görevlendirmelerini iptal etmiştir. Ayrıca haftada üç gün ağırlıklı olarak arapça okuma yazmanın öğretildiği köy okulları kapatılmıştır. Bundan sonra da Antalya Eğitim İzleme Kurulu ile birlikte kentimizde yaşanan eğitim sorunlarını, hukuk dışı uygulamaları takip edeceğiz. Laik, bilimsel eğitim mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen varken köylerde liyakatsiz öğretmen görevlendirmelerini asla kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bütün köy okulları başta olmak üzere sağlıklı bir eğitimin yapılabilmesi için gerekli olan sayı kadar öğretmen atamasını bir an önce yapmalıdır” dedi.
Finike’de imam eşlerinin dersleri girme ile ilgili Eğitim-Sen tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında imam eşlerinin derse girmesi yasaklandı

haberimizvar.net- Finike'de Dağbağı, Yeşilköy, Ernez, Yazır ve Çamlıbel köylerinden Arif Şehit Osman Çelik ilkokuluna taşımalı öğrenciler taşınarak eğitim verilmesine rağmen bu köylerin ilkokullarında 3 gün öğrencilerin hangi dersi hangi müfredatı, hangi yönetmeliğe göre yaptıkları soru işareti olacak şekilde imam eşleri görevlendirilmişti.  Bu 5 köyde 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin tamamı tek bir sınıfta toplanarak çalışma yürütülmekteydi. Taşımalı olarak ortaokullar 5 gün okula servislerle taşınırken, aynı köyde bulunan ilkokul öğrencileri pandemi gerekçesi ile haftada 3 gün  'EBA Destek noktası' kılıfı uydurularak kendi okullarında imam veya imam eşlerine emanet edilmişlerdi.

Yaşanan bu gelişme üzerine Eğitim Sen Antalya Şubesi, pandemi fırsat bilinerek öğrencilerin bilim dışı bir eğitim modeli ve içeriği ile muhatap edilmelerinin iktidarın istediği bir yönelim olabileceğini ama bu tür ideolojik yaklaşımlara asla sessiz kalmayacağını duyurmuştu. 

Eğitim-Sen’in hukuk mücadelesi sonuç verdi. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Sen’in ve laik, bilimsel eğitimden yana olan kurumların tepkileri sonucunda Finike’de yaşanan bu gelişmeler ile ilgili müfettişler görevlendirerek soruşturma başlatmıştı. Tepkimiz sonucunda Finike Kaymakamlığı köylerde öğretmen olarak görevlendirilmiş olan imam ve imam eşlerinin görevlendirmelerini iptal etmiştir. Ayrıca haftada üç gün ağırlıklı olarak arapça okuma yazmanın öğretildiği köy okulları kapatılmıştır.

Bundan sonra da Antalya Eğitim İzleme Kurulu ile birlikte kentimizde yaşanan eğitim sorunlarını, hukuk dışı uygulamaları takip edeceğiz. Laik, bilimsel eğitim mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmen varken köylerde liyakatsiz öğretmen görevlendirmelerini asla kabul etmiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bütün köy okulları başta olmak üzere sağlıklı bir eğitimin yapılabilmesi için gerekli olan sayı kadar öğretmen atamasını bir an önce yapmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.