'Giselle' sezonun ilk bale prömiyeri

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.02.2024 - 12:05, Güncelleme: 08.02.2024 - 12:05
 

'Giselle' sezonun ilk bale prömiyeri

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 10 Şubat Cumartesi akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde romantik balenin başyapıtlarından 'Giselle' balesinin prömiyerini gerçekleştirecek.

haberimizvar.net- Konusunu Alman şair Henrich Heine'nin 'Almanya Üzerine' adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi'nden alan Giselle balesi, Fransız besteci Adolphe Adam'ın müzikleri üzerine Jean Coralli ve Jules Perrot'un koreografisi ile sahneye koyuluyor. Aşk, hüsran, ölüm, vicdan azabı, kavuşamama ve yeniden birleşme düşü ekseninde geçen eserde Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasını şef Pavel Petrenko yönetirken eserin başkemancılığını Sibel Aydın üstleniyor. 'İmkânsız aşk', 'zengin erkek - fakir kız' gibi dramatik konuları ve ikinci perdede gerçek dışı, fantastik olayları anlatırken gerek koreografide gerek görsellikle seçilen estetik dil sayesinde, romantik balenin baş yapıtlarından biri hâline gelen Giselle balesinin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor. Doğaüstü ögelerle dolu olan Giselle balesi, dans etmeyi çok seven, genç ve güzel, bir o kadar da utangaç Giselle adında bir köylü kızı ile kendisini ona 'Loys' adlı bir çiftçi olarak tanıtan ve Giselle'e delicesine aşık olan Kont Albrecht'in hikâyesini konu alıyor. Eserin prömiyerinde 'Giselle' rolünde Iaroslava Volkova, 'Albrecht' rolünde Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı 'Ozan Demirbaş', 'Hilarion' rolünde Burak Özbek, 'Myrtha' rolünde Milina Fidan Özbek, 'Köy Pas de Deux'de ise Riine Sasaki ve Yağızhan Danış sahne alacak. 13 Şubat, 20 Şubat ve 22 Şubat akşamları tekrar sahnelenecek eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.  
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 10 Şubat Cumartesi akşamı Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde romantik balenin başyapıtlarından 'Giselle' balesinin prömiyerini gerçekleştirecek.

haberimizvar.net- Konusunu Alman şair Henrich Heine'nin 'Almanya Üzerine' adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi'nden alan Giselle balesi, Fransız besteci Adolphe Adam'ın müzikleri üzerine Jean Coralli ve Jules Perrot'un koreografisi ile sahneye koyuluyor.

Aşk, hüsran, ölüm, vicdan azabı, kavuşamama ve yeniden birleşme düşü ekseninde geçen eserde Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasını şef Pavel Petrenko yönetirken eserin başkemancılığını Sibel Aydın üstleniyor.

'İmkânsız aşk', 'zengin erkek - fakir kız' gibi dramatik konuları ve ikinci perdede gerçek dışı, fantastik olayları anlatırken gerek koreografide gerek görsellikle seçilen estetik dil sayesinde, romantik balenin baş yapıtlarından biri hâline gelen Giselle balesinin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Doğaüstü ögelerle dolu olan Giselle balesi, dans etmeyi çok seven, genç ve güzel, bir o kadar da utangaç Giselle adında bir köylü kızı ile kendisini ona 'Loys' adlı bir çiftçi olarak tanıtan ve Giselle'e delicesine aşık olan Kont Albrecht'in hikâyesini konu alıyor.

Eserin prömiyerinde 'Giselle' rolünde Iaroslava Volkova, 'Albrecht' rolünde Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçısı 'Ozan Demirbaş', 'Hilarion' rolünde Burak Özbek, 'Myrtha' rolünde Milina Fidan Özbek, 'Köy Pas de Deux'de ise Riine Sasaki ve Yağızhan Danış sahne alacak.

13 Şubat, 20 Şubat ve 22 Şubat akşamları tekrar sahnelenecek eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.