Göktepe’deki felaket çiftçinin belini büktü

YEREL 17.05.2022 - 13:37, Güncelleme: 17.05.2022 - 13:37
 

Göktepe’deki felaket çiftçinin belini büktü

Muratpaşa’nın kardeş kenti Alanya’nın komşu ili, Karaman’ın Sarıveliler ilçesi ve Göktepe Beldesi’nde yaşanan şiddetli dolu felaketi yöre halkına kabus yaşattı

haberimizvar.net-Geçtiğimiz pazar günü 11.40 sularında başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına doluya döndü. Yaklaşık 20 dakika süren şiddetli dolu yağışı, binlerce dönüm tarım alanını maddi zarara uğrattı. Sarıveliler’e bağlı Turcalar, Ortaköy, Güneyyurt ve Ermenek İlçesi’nin yanı sıra özellikle Esentepe Mahallesi’nde büyük çaplı zarara yol açtı.  ÜRETİCİNİN CİĞERİ YANIYOR Dertleri çok ama en iyi bildikleri iş üretmek olan Torosların kalbi, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan dolu felaketi ile sarsıldı. Cevizinden kirazına, üzümünden elmasına kadar binlerce dönüm meyve ağacı zarar gördü. Şu günlerde fidesini dikip yaz ayında sofrasını çeşitlendireceği, tarlasında azığına katacağı domates, patlıcan ve biberinden de oldu… Her yıl nice yeni umutlar besleyip yeşertmeye çalışan Torosların üreten elleri; bir yandan fiyatlardaki dengesizlik, yüksek girdi maliyetleri ve piyasa koşullarıyla boğuşurken öte taraftan iklim, kuraklık ve doğal afetlerle uğradığı binlerce liralık zararla ciğeri yanıyor. YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ Esentepe Mahalle Muhtarı Mustafa Baysal, dolu felaketinin çiftçiye büyük zarar verdiğini söyledi. Baysal, "Her yıl gözümüz gibi bakıp, bel bağladığımız meyve ağaçları büyük zarar gördü. Yaşadığımız felaketle vatandaşımız perme perişan oldu çok zor durumda kaldık. Mazotundan-ilacına, gübresinden-ulaşım giderine kadar çiftçimiz zaten epey sorunlarla uğraşırken meydana gelen bu doğal afetle üreticinin beli iyice büküldü. Esentepe Mahallesi'nin afet yeri ilan edilesi için gerekli kuruma başvuruda bulundum. Zarara uğrayan vatandaşlarımız, devlet büyüklerimizden ve gerekli mercilerden destek bekliyor. Biz çiftçiler her zaman olduğu gibi bu yıl da umudumuzu yeşertmeye ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Muratpaşa’nın kardeş kenti Alanya’nın komşu ili, Karaman’ın Sarıveliler ilçesi ve Göktepe Beldesi’nde yaşanan şiddetli dolu felaketi yöre halkına kabus yaşattı

haberimizvar.net-Geçtiğimiz pazar günü 11.40 sularında başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına doluya döndü. Yaklaşık 20 dakika süren şiddetli dolu yağışı, binlerce dönüm tarım alanını maddi zarara uğrattı. Sarıveliler’e bağlı Turcalar, Ortaköy, Güneyyurt ve Ermenek İlçesi’nin yanı sıra özellikle Esentepe Mahallesi’nde büyük çaplı zarara yol açtı.

 ÜRETİCİNİN CİĞERİ YANIYOR
Dertleri çok ama en iyi bildikleri iş üretmek olan Torosların kalbi, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan dolu felaketi ile sarsıldı. Cevizinden kirazına, üzümünden elmasına kadar binlerce dönüm meyve ağacı zarar gördü. Şu günlerde fidesini dikip yaz ayında sofrasını çeşitlendireceği, tarlasında azığına katacağı domates, patlıcan ve biberinden de oldu… Her yıl nice yeni umutlar besleyip yeşertmeye çalışan Torosların üreten elleri; bir yandan fiyatlardaki dengesizlik, yüksek girdi maliyetleri ve piyasa koşullarıyla boğuşurken öte taraftan iklim, kuraklık ve doğal afetlerle uğradığı binlerce liralık zararla ciğeri yanıyor.

YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Esentepe Mahalle Muhtarı Mustafa Baysal, dolu felaketinin çiftçiye büyük zarar verdiğini söyledi. Baysal, "Her yıl gözümüz gibi bakıp, bel bağladığımız meyve ağaçları büyük zarar gördü. Yaşadığımız felaketle vatandaşımız perme perişan oldu çok zor durumda kaldık. Mazotundan-ilacına, gübresinden-ulaşım giderine kadar çiftçimiz zaten epey sorunlarla uğraşırken meydana gelen bu doğal afetle üreticinin beli iyice büküldü. Esentepe Mahallesi'nin afet yeri ilan edilesi için gerekli kuruma başvuruda bulundum. Zarara uğrayan vatandaşlarımız, devlet büyüklerimizden ve gerekli mercilerden destek bekliyor. Biz çiftçiler her zaman olduğu gibi bu yıl da umudumuzu yeşertmeye ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hatice ataseven
(17.05.2022 17:00 - #72401)
Sarıveliler ilçesi Göktepe beldesi Esentepe Mahalleside ikamet eden bir vatandaş olarak çok kötü doğal feleket yaşadık bağlarımızı bahçelerimizi dolu vurdu çok mağduruz tüm halkımıza büyük geçmiş olsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.