Görme engellileri anlayabilmek için kurdele ile gözlerini kapattılar

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.05.2024 - 15:53, Güncelleme: 09.05.2024 - 15:53
 

Görme engellileri anlayabilmek için kurdele ile gözlerini kapattılar

Engelliler Haftası kapsamında Antalya'daki bir emlak şirketi çalışanları, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyeleriyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte firma çalışanları gözlerini siyah kurdeleyle kapatıp yürüdü.

haberimizvar.net- Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Engelliler Haftası kapsamında Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ile özel bir şirket Konyaaltı HayatPark içerisinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte firma çalışanları görme engellilerin sorunlarını anlayabilmek adına siyah şeritlerle gözlerini kapattı. Çalışanlar bir süre gözleri kapalı şekilde yürürken çoğunun zorluk yaşadığı dikkat çekti. Müzik eşliğinde yürüyen çalışanlar ve görme engelliler daha sonra birlikte eğlendi. 'KUTLAMA DEĞİL ANMA HAFTASI' Bugün yapılan etkinliğin kendileri için özel ve anlamlı olduğunu kaydeden Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Özgür Koca, "Fikirlerini, projelerini paylaştılar bizlerle. Çok memnun olduk. Çok seve seve, koşa koşa geldiğimiz ve katıldığımız bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yarından itibaren 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Hep söylüyoruz bu hafta kutlama değil aslında. Bu anma haftası, engelleri anma haftası. Asıl buradaki olay engelli sorunlarına dikkati çekerek toplumun farkındalığını artırabilmek. Hep söylediğimiz gibi engel olma, farkında ol" dedi. 'SON DERECE VERİMLİ BİR EMPATİ ÇALIŞMASI OLDU' Etkinliğin son derece iyi bir empati örneği olduğunu kaydeden Özgür Koca, "Normalde biz sizi anlıyoruz diyorlar ama aslında neler hissettiklerini onlara sormak gerekiyor. Çünkü biz dün de engelliydik. Bugün de engelliyiz ama bize verilen destek bizim yanımızda olmaları, sesimizi duyurmaları, bir arada olmak paha biçilemez, anlatılmaz." "Mesela az önce sağ kolumda bir ablamız, sol kolumda bir hanımefendi, onlar beni, ben onları tanımıyorum. Gözlerini kapatmışlar beraber geldik. Yani o iki hanımefendiyi buraya kadar ben getireyim. Aslında gözlerini açtıkları zaman onlar da inanamadı. Kesinlikle son derece verimli bir empati çalışması oldu" diye konuştu. Şirketin ortaklarından Hatice Durnaoğulları Orçun, "Mayıs ayının ikinci perşembesi bütün dünyada bütün ofisleri kapatırız ve toplumdan aldığımızı topluma geri vermek adına sosyal sorumluluk projelerinde yer alırız. Biz da bu sene Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'yle bir arada olmak istedik. Onların sesi olmak, insanlara nasıl duyurabiliriz? Toplumda nasıl farkındalık yaratabiliriz? Buna elçilik etmek istedik." "Sağ olsunlar onlar da kabul ettiler. Onlara sahip çıkmamız yaşam alanlarını, gündelik hayatlarını kolaylıkla devam için saygılı bir şekilde terk etmemiz gerektiğini fark ettik. Lütfen kaldırımlarda görme engelliler için ayrılmış olan yürüme yolları, bastonlarıyla kendilerinin yol bulacakları alanları işgal etmeyelim. Onlara destek olalım. Eğer ki biz engel olmazsak, onlar zaten hayatlarını kolaylıkla devam ettirebilecek güce, enerjiye sahipler" dedi.
Engelliler Haftası kapsamında Antalya'daki bir emlak şirketi çalışanları, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyeleriyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte firma çalışanları gözlerini siyah kurdeleyle kapatıp yürüdü.

haberimizvar.net- Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Engelliler Haftası kapsamında Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ile özel bir şirket Konyaaltı HayatPark içerisinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte firma çalışanları görme engellilerin sorunlarını anlayabilmek adına siyah şeritlerle gözlerini kapattı. Çalışanlar bir süre gözleri kapalı şekilde yürürken çoğunun zorluk yaşadığı dikkat çekti. Müzik eşliğinde yürüyen çalışanlar ve görme engelliler daha sonra birlikte eğlendi.

'KUTLAMA DEĞİL ANMA HAFTASI'

Bugün yapılan etkinliğin kendileri için özel ve anlamlı olduğunu kaydeden Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Özgür Koca, "Fikirlerini, projelerini paylaştılar bizlerle. Çok memnun olduk. Çok seve seve, koşa koşa geldiğimiz ve katıldığımız bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yarından itibaren 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Hep söylüyoruz bu hafta kutlama değil aslında. Bu anma haftası, engelleri anma haftası. Asıl buradaki olay engelli sorunlarına dikkati çekerek toplumun farkındalığını artırabilmek. Hep söylediğimiz gibi engel olma, farkında ol" dedi.

'SON DERECE VERİMLİ BİR EMPATİ ÇALIŞMASI OLDU'

Etkinliğin son derece iyi bir empati örneği olduğunu kaydeden Özgür Koca, "Normalde biz sizi anlıyoruz diyorlar ama aslında neler hissettiklerini onlara sormak gerekiyor. Çünkü biz dün de engelliydik. Bugün de engelliyiz ama bize verilen destek bizim yanımızda olmaları, sesimizi duyurmaları, bir arada olmak paha biçilemez, anlatılmaz."

"Mesela az önce sağ kolumda bir ablamız, sol kolumda bir hanımefendi, onlar beni, ben onları tanımıyorum. Gözlerini kapatmışlar beraber geldik. Yani o iki hanımefendiyi buraya kadar ben getireyim. Aslında gözlerini açtıkları zaman onlar da inanamadı. Kesinlikle son derece verimli bir empati çalışması oldu" diye konuştu.

Şirketin ortaklarından Hatice Durnaoğulları Orçun, "Mayıs ayının ikinci perşembesi bütün dünyada bütün ofisleri kapatırız ve toplumdan aldığımızı topluma geri vermek adına sosyal sorumluluk projelerinde yer alırız. Biz da bu sene Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'yle bir arada olmak istedik. Onların sesi olmak, insanlara nasıl duyurabiliriz? Toplumda nasıl farkındalık yaratabiliriz? Buna elçilik etmek istedik."

"Sağ olsunlar onlar da kabul ettiler. Onlara sahip çıkmamız yaşam alanlarını, gündelik hayatlarını kolaylıkla devam için saygılı bir şekilde terk etmemiz gerektiğini fark ettik. Lütfen kaldırımlarda görme engelliler için ayrılmış olan yürüme yolları, bastonlarıyla kendilerinin yol bulacakları alanları işgal etmeyelim. Onlara destek olalım. Eğer ki biz engel olmazsak, onlar zaten hayatlarını kolaylıkla devam ettirebilecek güce, enerjiye sahipler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.