Gözaltına alındılar

GÜNDEM 23.08.2021 - 22:03, Güncelleme: 23.08.2021 - 22:03
 

Gözaltına alındılar

Rektör atamasını, AKP ilçe binası önünde protesto eden 8 Boğaziçi öğrencisi gözaltına alındı. Boğaziçililerin Güney Kampüs önündeki basın açıklamasını da polis engelledi.

HABERİMİZVAR - Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Mehmet Naci İnci’nin atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Daha önce de Cumhurbaşkanı Kararı ile AKP’li Melih Bulu’nun atanmasını 8 aydır protesto ettiklerini hatırlatan öğrenciler, “Atanan kayyumun siyasi iktidarın iradesinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu nedenle Naci İnci bize göre iktidarın bütün kurumları ele geçirmeye çalışan baskı ve sindirme politikasının bir piyonudur. Mesele yalnızca Boğaziçi Üniversitesi’nin meselesi değildir, mesele başkanlık sistemiyle daha da antidemokratik hale gelen, tek adama tüm kurumların başına yönetici atama hakkı tanıyan sistemin tamamdır” dedi. Boğaziçi Dayanışması’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, açıklamayı okuyan 8 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi. OKUL ÖNÜNDEKİ AÇIKLAMAYA POLİS ENGELİ Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri akşam saatlerinde ise kampüs içinde eylem yaptı. Güney Kampüs’e yürüyen öğrenciler burada basın açıklamalarını okumak istedi. Ancak açıklamaya izin vermeyen polis, Sarıyer Kaymakamlığı’nın getirdiği 1 aylık gösteri yasağı gerekçesiyle üniversite girişine barikat kurdu.  Daha sonra Bebek Kapı’ya yürüyüp basın açıklamalarını burada okuyan öğrenciler, “Tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 
Rektör atamasını, AKP ilçe binası önünde protesto eden 8 Boğaziçi öğrencisi gözaltına alındı. Boğaziçililerin Güney Kampüs önündeki basın açıklamasını da polis engelledi.

HABERİMİZVAR - Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Mehmet Naci İnci’nin atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Daha önce de Cumhurbaşkanı Kararı ile AKP’li Melih Bulu’nun atanmasını 8 aydır protesto ettiklerini hatırlatan öğrenciler, “Atanan kayyumun siyasi iktidarın iradesinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Bu nedenle Naci İnci bize göre iktidarın bütün kurumları ele geçirmeye çalışan baskı ve sindirme politikasının bir piyonudur. Mesele yalnızca Boğaziçi Üniversitesi’nin meselesi değildir, mesele başkanlık sistemiyle daha da antidemokratik hale gelen, tek adama tüm kurumların başına yönetici atama hakkı tanıyan sistemin tamamdır” dedi. Boğaziçi Dayanışması’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, açıklamayı okuyan 8 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

OKUL ÖNÜNDEKİ AÇIKLAMAYA POLİS ENGELİ

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri akşam saatlerinde ise kampüs içinde eylem yaptı. Güney Kampüs’e yürüyen öğrenciler burada basın açıklamalarını okumak istedi. Ancak açıklamaya izin vermeyen polis, Sarıyer Kaymakamlığı’nın getirdiği 1 aylık gösteri yasağı gerekçesiyle üniversite girişine barikat kurdu.  Daha sonra Bebek Kapı’ya yürüyüp basın açıklamalarını burada okuyan öğrenciler, “Tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.