Gözler 'Pazarlık Masası'na çevrildi

EKONOMİ 10.11.2023 - 11:44, Güncelleme: 10.11.2023 - 11:44
 

Gözler 'Pazarlık Masası'na çevrildi

Asgari ücretle çalışan milyonların gözü Aralık ayında kurulacak pazarlık masasına çevrildi. 2024 yılına uygulanacak asgari ücretin belirleneceği masada bir araya gelecek olan işçi ve işveren tarafına hükümet hakemlik yapacak. Yeni asgari ücret için en net oran ise enflasyon verileri olacak.

haberimizvar.net- 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin belirleneceği pazarlık masası Aralık ayında kurulacak. İşçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelecek pazarlık masasında hükümet hakemlik yapacak. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı yolunda değişik tahminle yapılırken, en net verinin enflasyon oranı olduğu belirtiliyor. Asgari ücretin tespitinde hükümet, işçiyi de işvereni de mağdur etmeyecek bir formülün arayışını sürdürüyor. 2024 yılı asgari ücret miktarının da bu detaya göre belirlenmesi bekleniyor. Ekonomistler, yeni asgari ücretin 15 bin lira ile 18 bin lira arasında bir rakam olacağını ileri sürüyorlar. Bu rakama refah payının da ekleneceği tahmin ediliyor. Asgari ücretteki artış ile birlikte işsizlik maaşı, Bağ-Kur ödemesi, askerlik borçlanması, doğum borçlanması gibi pek çok ödeme de güncellenecek. İşsizlik maaşı en yüksek brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, kadar olabiliyor. Asgari ücrete yüzde 38 zam yapılması halinde en düşük işsizlik maaşı 7 bin 347 liraya, yüzde 45'lik bir zam yapılması durumunda ise 7 bin 719 liraya, yüzde 50 oranında zam yapılması halinde 7 bin 986 liraya yükselecek. İş göremezlik ödeneği de asgari ücrete göre artacak kalemler arasında bulunuyor.
Asgari ücretle çalışan milyonların gözü Aralık ayında kurulacak pazarlık masasına çevrildi. 2024 yılına uygulanacak asgari ücretin belirleneceği masada bir araya gelecek olan işçi ve işveren tarafına hükümet hakemlik yapacak. Yeni asgari ücret için en net oran ise enflasyon verileri olacak.

haberimizvar.net-  2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin belirleneceği pazarlık masası Aralık ayında kurulacak. İşçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelecek pazarlık masasında hükümet hakemlik yapacak. Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı yolunda değişik tahminle yapılırken, en net verinin enflasyon oranı olduğu belirtiliyor. Asgari ücretin tespitinde hükümet, işçiyi de işvereni de mağdur etmeyecek bir formülün arayışını sürdürüyor. 2024 yılı asgari ücret miktarının da bu detaya göre belirlenmesi bekleniyor. Ekonomistler, yeni asgari ücretin 15 bin lira ile 18 bin lira arasında bir rakam olacağını ileri sürüyorlar. Bu rakama refah payının da ekleneceği tahmin ediliyor. Asgari ücretteki artış ile birlikte işsizlik maaşı, Bağ-Kur ödemesi, askerlik borçlanması, doğum borçlanması gibi pek çok ödeme de güncellenecek. İşsizlik maaşı en yüksek brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, kadar olabiliyor. Asgari ücrete yüzde 38 zam yapılması halinde en düşük işsizlik maaşı 7 bin 347 liraya, yüzde 45'lik bir zam yapılması durumunda ise 7 bin 719 liraya, yüzde 50 oranında zam yapılması halinde 7 bin 986 liraya yükselecek. İş göremezlik ödeneği de asgari ücrete göre artacak kalemler arasında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.