Gözümüz üzerinizde

YEREL 06.08.2023 - 13:27, Güncelleme: 06.08.2023 - 13:27
 

Gözümüz üzerinizde

Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliği öneren çalışmayı "ihanet projesi" olarak nitelendiren SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Kaş Belediye Meclisi üyelerine seslendi.

haberimizvar.net- SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliği öneren Bakanlık projesinin görüşüleceği Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi öncesi bir açıklama yaptı. Aysel Aydın Belediye Meclisi üyelerine seslenerek Kaş ‘a ihanet projesine onay vermeyin dedi.  Aysel Aydın konuşmasının devamında şunları ifade etti; "Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliği öneren Bakanlık projesi 7 Ağustos Pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sunulan imar planı değişikliği ile beraber alanda otel, AVM ve yüzer iskele yapılmak istenirken, KAŞ’ ın doğası yaşam alanı sermaye için talana açılmak isteniyor. Zaten yıllardır betonlaştırılan Kaş’ın doğa güzelliği adım adım yok ediliyorken bu projenin onaylanması Kaş’a ihanet olacaktır.  Daha önce Kaş’taki CHP’li belediye meclis üyelerinin red oyu verdiği projenin Antalya Büyükşehir İmar Komisyonundan Büyükşehir Meclisi CHP’li üyelerinin olur vermesiyle geçmesini kınıyoruz. 7 Ağustos’ta yapılacak belediye meclis toplantısındaki oylamada tüm meclis üyelerini Kaş’a ihanet projesine onay vermemeye, doğa ve yaşamdan yana oy kullanmaya davet ediyoruz. Aksi bir tutum betonlaşmış, doğası talan edilmiş bir Kaş’tan sorumlu olmak,  tarihte bu ihanetle yer almak demektir. Ne Kaş ne de Antalya doğası ve yaşamı sermayenin değil, canlıların, çocuklarımızın ve halkındır. " GÖZÜMÜZ ÜZERİNİZDE "Ülkenin dört bir tarafında ormanlar, kıyılar, koylar ve tarım arazileri AKP iktidarı tarafından şirketler için ranta açılırken, halkın doğaya yaşama sahip çıkma mücadelesi de sürüyor. Akbelen’de, Dikmece’de, Kazdağlarında yankılanan ses talan durumunda Kaş’tan da yükselecektir. SOL parti olarak gözümüz üzerinizde Pazartesi yapılacak oylamada sermayeden yana değil, doğadan yaşamdan, halktan yana oy kullanıldığını görmek için yaşam savunucuları ile birlikte toplantıda olacağız. Tüm Antalyalıları ve Kaşlıları bu talana dur demeye davet ediyoruz."
Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliği öneren çalışmayı "ihanet projesi" olarak nitelendiren SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Kaş Belediye Meclisi üyelerine seslendi.

haberimizvar.net- SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliği öneren Bakanlık projesinin görüşüleceği Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi öncesi bir açıklama yaptı. Aysel Aydın Belediye Meclisi üyelerine seslenerek Kaş ‘a ihanet projesine onay vermeyin dedi. 

Aysel Aydın konuşmasının devamında şunları ifade etti; " Kaş Marina’nın genişletilmesi için imar planı değişikliği öneren Bakanlık projesi 7 Ağustos Pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sunulan imar planı değişikliği ile beraber alanda otel, AVM ve yüzer iskele yapılmak istenirken, KAŞ’ ın doğası yaşam alanı sermaye için talana açılmak isteniyor. Zaten yıllardır betonlaştırılan Kaş’ın doğa güzelliği adım adım yok ediliyorken bu projenin onaylanması Kaş’a ihanet olacaktır. 

Daha önce Kaş’taki CHP’li belediye meclis üyelerinin red oyu verdiği projenin Antalya Büyükşehir İmar Komisyonundan Büyükşehir Meclisi CHP’li üyelerinin olur vermesiyle geçmesini kınıyoruz. 7 Ağustos’ta yapılacak belediye meclis toplantısındaki oylamada tüm meclis üyelerini Kaş’a ihanet projesine onay vermemeye, doğa ve yaşamdan yana oy kullanmaya davet ediyoruz. Aksi bir tutum betonlaşmış, doğası talan edilmiş bir Kaş’tan sorumlu olmak,  tarihte bu ihanetle yer almak demektir. Ne Kaş ne de Antalya doğası ve yaşamı sermayenin değil, canlıların, çocuklarımızın ve halkındır. "

GÖZÜMÜZ ÜZERİNİZDE

"Ülkenin dört bir tarafında ormanlar, kıyılar, koylar ve tarım arazileri AKP iktidarı tarafından şirketler için ranta açılırken, halkın doğaya yaşama sahip çıkma mücadelesi de sürüyor. Akbelen’de, Dikmece’de, Kazdağlarında yankılanan ses talan durumunda Kaş’tan da yükselecektir. SOL parti olarak gözümüz üzerinizde Pazartesi yapılacak oylamada sermayeden yana değil, doğadan yaşamdan, halktan yana oy kullanıldığını görmek için yaşam savunucuları ile birlikte toplantıda olacağız. Tüm Antalyalıları ve Kaşlıları bu talana dur demeye davet ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.