Gribin çaresi bulundu mu?

SAĞLIK 22.12.2023 - 10:59, Güncelleme: 22.12.2023 - 10:59
 

Gribin çaresi bulundu mu?

Havaların soğuması ile birlikte artan grip vakaları nedeniyle çok sayıda kişi yatağa düşerken, bebekler, çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar gribe yenik düşerken, bilim adamlarının gribin çaresi bulduğu haberleri umut oldu. Bilim insanları, insan vücudunda buldukları yeni bir antikor sınıfı ile grip tedavisinin kolaylaşacağını ileri sürüyor.

haberimizvar.net- İngiltere'nin başkenti Londra'da yayın yapan livescience isimli internet sitesi, griple mücadele noktasında önemli bir çalışmayı okuyucularıyla paylaştı. Buna göre bilim insanları insan kanında farklı grip virüs türlerini etkisiz hale getirebilecek bir antikor sınıfı buldu! Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin düşmesi sonucu grip vakalarında da büyük bir artış söz konusu. Bilim insanları insan kanında farklı grip virüs türlerini etkisiz hale getirebilecek bir antikor sınıfı buldu. Bu antikor geniş çaplı koruyucu aşıların geliştirilmesinde de kilit rol oynayabilir. VİRÜS SÜREKLİ MUTASYONA UĞRUYOR Keşfin arkasındaki araştırmacılar yaptıkları açıklamada, dolaşımdaki grip virüslerinin sürekli mutasyona uğradığını bu nedenle insanların viral evrime ayak uydurmak için yıllık grip aşısına ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. İnfluenza A, B, C ve D olarak bilinen dört ayaklı virüs griplerin kökenini oluşturuyor. Özellikle son on beş günde acil servislerine ağır grip şikayetlerinden gelenlerin sayısı da oldukça arttı! İNSAN KANINDAKİ ANTİKOR ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK İnsan kanındaki antikorun grip virüslerine karşı önemli rol oynayacağını savunan uzmanlar, etkili grip aşısı yaptırmayı savunuyor. Uzmanlar, yeni antikorla birlikte virüsün vücudu istila ettikten sonra hücreleri enfekte etmesini önleyebilecek bir sistem olduğunu aktarıyor. (Mynet)
Havaların soğuması ile birlikte artan grip vakaları nedeniyle çok sayıda kişi yatağa düşerken, bebekler, çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar gribe yenik düşerken, bilim adamlarının gribin çaresi bulduğu haberleri umut oldu. Bilim insanları, insan vücudunda buldukları yeni bir antikor sınıfı ile grip tedavisinin kolaylaşacağını ileri sürüyor.

haberimizvar.net- İngiltere'nin başkenti Londra'da yayın yapan livescience isimli internet sitesi, griple mücadele noktasında önemli bir çalışmayı okuyucularıyla paylaştı. Buna göre bilim insanları insan kanında farklı grip virüs türlerini etkisiz hale getirebilecek bir antikor sınıfı buldu!

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin düşmesi sonucu grip vakalarında da büyük bir artış söz konusu. Bilim insanları insan kanında farklı grip virüs türlerini etkisiz hale getirebilecek bir antikor sınıfı buldu. Bu antikor geniş çaplı koruyucu aşıların geliştirilmesinde de kilit rol oynayabilir.

VİRÜS SÜREKLİ MUTASYONA UĞRUYOR

Keşfin arkasındaki araştırmacılar yaptıkları açıklamada, dolaşımdaki grip virüslerinin sürekli mutasyona uğradığını bu nedenle insanların viral evrime ayak uydurmak için yıllık grip aşısına ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

İnfluenza A, B, C ve D olarak bilinen dört ayaklı virüs griplerin kökenini oluşturuyor. Özellikle son on beş günde acil servislerine ağır grip şikayetlerinden gelenlerin sayısı da oldukça arttı!

İNSAN KANINDAKİ ANTİKOR ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

İnsan kanındaki antikorun grip virüslerine karşı önemli rol oynayacağını savunan uzmanlar, etkili grip aşısı yaptırmayı savunuyor. Uzmanlar, yeni antikorla birlikte virüsün vücudu istila ettikten sonra hücreleri enfekte etmesini önleyebilecek bir sistem olduğunu aktarıyor.

(Mynet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.