GSS prim borçlarına af geliyor

EKONOMİ 30.11.2023 - 12:06, Güncelleme: 30.11.2023 - 12:06
 

GSS prim borçlarına af geliyor

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarına af geliyor. Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasada yer alan yasa teklifinden milyonlarca vatandaşın yararlanacağı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek. AYLIK GSS PRİMİ NE KADAR? GSS primleri asgari ücrete göre belirlendiğinden, bu yılın sonuna kadar ödenecek prim tutarı aylık 402 lira, yıllık da 4 bin 802 lira, 2024 yılında asgari ücrete gelecek artış oranında GSS primleri de artacak. GSS BORCUNA AF NE ZAMAN GELECEK? Teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yapılacak düzenlemenin ardından yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor
Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarına af geliyor. Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasada yer alan yasa teklifinden milyonlarca vatandaşın yararlanacağı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.

AYLIK GSS PRİMİ NE KADAR?
GSS primleri asgari ücrete göre belirlendiğinden, bu yılın sonuna kadar ödenecek prim tutarı aylık 402 lira, yıllık da 4 bin 802 lira, 2024 yılında asgari ücrete gelecek artış oranında GSS primleri de artacak.

GSS BORCUNA AF NE ZAMAN GELECEK?
Teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yapılacak düzenlemenin ardından yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.