Güneş Mahallesi Cami Projesi sürüyor

YEREL 20.02.2024 - 13:24, Güncelleme: 20.02.2024 - 13:24
 

Güneş Mahallesi Cami Projesi sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Güneş Mahallesi Cami inşaatında sona yaklaşıldı. Cami projesinin Mart ayı içinde tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor.

haberimizvar.net- Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya için hayata geçirdiği önemli projelerden olan ve bölge halkının büyük bir mağduriyetini gideren “Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında, mahalle sakinlerinin ihtiyacının giderilmesi amacıyla başlattığı “Güneş Mahallesi Cami Projesi” inşaatı tüm hızıyla sürüyor. “Güneş Mahallesi Cami Projesi” inşaatının Mart ayında tamamlanması ve ibadete açılması planlanıyor. BİR MİNARE TAMAMLANDI Ağustos ayında başlayan inşaat projesi 27724 ada 7 parsel üzerine inşa ediliyor. Proje toplamda 2 bin 152 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Cami, 1000 metrekarelik toplam inşaat alanına sahip. Caminin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbesi monte edildi. 2 minareden bir tanesinin yapımı tamamlanırken diğer minarede ise son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe imalatları sürerken, içerisinde de sıva, seramik ve asma tavan imalatlarıyla birlikte elektrik ve sıhhi tesisat imalatları sürüyor. Boya ve ince işçilik çalışmalarının tamamlanması ve mobilyaların da montelerinin yapılmasıyla birlikte “Güneş Mahallesi Cami Projesi’nin” tamamlanması planlanıyor. 825 KİŞİLİK KAPASİTE Cami Projesi’nin zemin katında wc, gasilhane, morg, abdesthane, taziye salonu gibi bölümler bulunurken, 1. katta ise son cemaat yeri, harim ve imam odası gibi bölümler yer alıyor. Projede ayrıca, caminin 2. katı için kadın mahfili bölümü bulunmakta. Harim bölümü 508 kişi, son cemaat bölümü 117 kişi, kadın mahfili bölümü 200 kişi olmak üzere cami kapasitesi toplam 825 kişi olacak şekilde planlandı. Güneş Mahallesi Cami’nin projesindeki dış alan bölümünde ise 940 metrekarelik yeşil alan, 615 metrekarelik sert zemin, şadırvan ve iki minare bulunuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Güneş Mahallesi Cami inşaatında sona yaklaşıldı. Cami projesinin Mart ayı içinde tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor.

haberimizvar.net- Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya için hayata geçirdiği önemli projelerden olan ve bölge halkının büyük bir mağduriyetini gideren “Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında, mahalle sakinlerinin ihtiyacının giderilmesi amacıyla başlattığı “ Güneş Mahallesi Cami Projesi” inşaatı tüm hızıyla sürüyor. “ Güneş Mahallesi Cami Projesi” inşaatının Mart ayında tamamlanması ve ibadete açılması planlanıyor.

BİR MİNARE TAMAMLANDI

Ağustos ayında başlayan inşaat projesi 27724 ada 7 parsel üzerine inşa ediliyor. Proje toplamda 2 bin 152 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Cami, 1000 metrekarelik toplam inşaat alanına sahip. Caminin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbesi monte edildi. 2 minareden bir tanesinin yapımı tamamlanırken diğer minarede ise son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe imalatları sürerken, içerisinde de sıva, seramik ve asma tavan imalatlarıyla birlikte elektrik ve sıhhi tesisat imalatları sürüyor. Boya ve ince işçilik çalışmalarının tamamlanması ve mobilyaların da montelerinin yapılmasıyla birlikte “ Güneş Mahallesi Cami Projesi’nin” tamamlanması planlanıyor.

825 KİŞİLİK KAPASİTE

Cami Projesi’nin zemin katında wc, gasilhane, morg, abdesthane, taziye salonu gibi bölümler bulunurken, 1. katta ise son cemaat yeri, harim ve imam odası gibi bölümler yer alıyor. Projede ayrıca, caminin 2. katı için kadın mahfili bölümü bulunmakta. Harim bölümü 508 kişi, son cemaat bölümü 117 kişi, kadın mahfili bölümü 200 kişi olmak üzere cami kapasitesi toplam 825 kişi olacak şekilde planlandı. Güneş Mahallesi Cami’nin projesindeki dış alan bölümünde ise 940 metrekarelik yeşil alan, 615 metrekarelik sert zemin, şadırvan ve iki minare bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.