Gurbetçi yazar yeni eseriyle Antalya'da

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.10.2023 - 15:11, Güncelleme: 16.10.2023 - 15:11
 

Gurbetçi yazar yeni eseriyle Antalya'da

Yaşamının büyük bir bölümü Almanya'da geçen gurbetçi eğitimci ve yazar Nebahat Ercan, 'Sorumluluk -(Bizim Geçmişimiz Sizin Geleceğiniz)-' isimli 10'uncu kitabını Antalya'da okurlarıyla buluşturdu.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşen kitap imza gününün sunumunu gazeteci ve yazar Harun Yiğit üstlendi. Yiğit, Nebahat Ercan ile Almanya'nın Hamburg şehrinde gazetecilik yaptığı dönemde tanıştığını, Türk çocuklarının eğitimleriyle yakından ilgilendiğini, ailelerin sevgisini kazandığını söyledi. TÜRKLERİN GURBETTEKİ YAŞAMI Harun Yiğit, "Nebahat Ercan, Almanya'da bir yandan öğretmenlik yaparken, bir yandan da çalışan Türk işçilerin, ailelerin yaşamlarını da yakından izleyip, yaşam koşullarını, sorunlarını, hikâyelerini kaleme alıyordu. Bugün de Ercan'ın 10'ncu kitabını okurlarıyla buluşturmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Türkiye'de öğretmenliğe başlayıp, öğretmen eşi Nihat Ercan ile evlenip Almanya'nın Hamburg şehrine yerleştiğini söyleyen yazar Nebahat Ercan, gurbetteki yaşamını şöyle anlattı; AİLELERİN YAŞAMINA GİRDİ "Almanya'ya ilk gittiğim yıl farklı işlerde çalıştım. Bir gün Hamburg Eğitim Dairesi'nden bana bir mektup geldi, öğretmenlik teklifi yapıldı. Bu teklife çok sevinmiştim. 1978 yılından itibaren özlediğim öğretmenlik mesleğimi Almanya'da sürdürme şansını yakalamış oldum. Bir yandan Türk ailelerin çocuklarının eğitimiyle ilgilenirken, karşılaşılan sorunları da çözmeye çalışıyordum diğer yandan Almanya'ya göçü, eğitim ve gençliğin durumunu da inceliyordum. Birçok Türk ailesi ile tanıştım, yaşamlarını yerinde inceledim. Göç, eğitim ve gençliğin durumunu ele aldım. Bu arada Almanya'daki Türk Öğretmenler Derneği'nin başkanlığı görevine de getirilmiştim."  GERÇEK YAŞAMDAN KESİTLER Yayımlanan kitaplarında yazdıklarının gerçek yaşamdan alınmış kesitler olduğunu söyleyen Nebahat Ercan, eserleriyle Almanya da yaşayan Türk ailelerine, gençlere ışık tuttuğunu ifade etti. İki çocuk annesi Nebahat Ercan, “Başarının temelinde eğitim yatıyor. Gurbetteki çocuklarımıza hem arkadaş hem de veli oldum" dedi. Hamburg'da uzun yıllar yaşamış olan eğitimci ve yazar Nebahat Ercan'ın ilk yayımlanan kitapları 'Almanya'da bir Türk Öğretmen olmak', 'Umutlar Ülkesinde Gençlerimiz' ve 'Yaşam bir yolculuktur' oldu. Ercan, peş peşe, farklı konularda kitaplar yayımladı. Son kitabı ise 'Sorumluluk -(Bizim Geçmişimiz Sizin Geleceğiniz)-' adlı eseri oldu. Nebahat Ercan, 280 sayfalık yeni eserinde 'Açlık Grevi', 'Acıların Günü', 'Anadilinin Önemi', 'Atatürk ve Cumhuriyet', 'Başarının Etkenleri', 'Ben Nasıl Öğretmendim', 'Biz Hamburglu muyuz', 'Çocuklarımız ve Gençlerimiz', 'Göç ve Edebiyat', 'Gurbetçinin Gümrük Çilesi', 'Gençlik ve Şiddet', 'Almanya'daki Türk Veliler', 'Dostluklar' gibi konulara yer verdi.
Yaşamının büyük bir bölümü Almanya'da geçen gurbetçi eğitimci ve yazar Nebahat Ercan, 'Sorumluluk -(Bizim Geçmişimiz Sizin Geleceğiniz)-' isimli 10'uncu kitabını Antalya'da okurlarıyla buluşturdu.

haberimizvar.net- Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşen kitap imza gününün sunumunu gazeteci ve yazar Harun Yiğit üstlendi. Yiğit, Nebahat Ercan ile Almanya'nın Hamburg şehrinde gazetecilik yaptığı dönemde tanıştığını, Türk çocuklarının eğitimleriyle yakından ilgilendiğini, ailelerin sevgisini kazandığını söyledi.

TÜRKLERİN GURBETTEKİ YAŞAMI

Harun Yiğit, "Nebahat Ercan, Almanya'da bir yandan öğretmenlik yaparken, bir yandan da çalışan Türk işçilerin, ailelerin yaşamlarını da yakından izleyip, yaşam koşullarını, sorunlarını, hikâyelerini kaleme alıyordu. Bugün de Ercan'ın 10'ncu kitabını okurlarıyla buluşturmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Türkiye'de öğretmenliğe başlayıp, öğretmen eşi Nihat Ercan ile evlenip Almanya'nın Hamburg şehrine yerleştiğini söyleyen yazar Nebahat Ercan, gurbetteki yaşamını şöyle anlattı;

AİLELERİN YAŞAMINA GİRDİ

"Almanya'ya ilk gittiğim yıl farklı işlerde çalıştım. Bir gün Hamburg Eğitim Dairesi'nden bana bir mektup geldi, öğretmenlik teklifi yapıldı. Bu teklife çok sevinmiştim. 1978 yılından itibaren özlediğim öğretmenlik mesleğimi Almanya'da sürdürme şansını yakalamış oldum. Bir yandan Türk ailelerin çocuklarının eğitimiyle ilgilenirken, karşılaşılan sorunları da çözmeye çalışıyordum diğer yandan Almanya'ya göçü, eğitim ve gençliğin durumunu da inceliyordum. Birçok Türk ailesi ile tanıştım, yaşamlarını yerinde inceledim. Göç, eğitim ve gençliğin durumunu ele aldım. Bu arada Almanya'daki Türk Öğretmenler Derneği'nin başkanlığı görevine de getirilmiştim." 

GERÇEK YAŞAMDAN KESİTLER

Yayımlanan kitaplarında yazdıklarının gerçek yaşamdan alınmış kesitler olduğunu söyleyen Nebahat Ercan, eserleriyle Almanya da yaşayan Türk ailelerine, gençlere ışık tuttuğunu ifade etti. İki çocuk annesi Nebahat Ercan, “Başarının temelinde eğitim yatıyor. Gurbetteki çocuklarımıza hem arkadaş hem de veli oldum" dedi. Hamburg'da uzun yıllar yaşamış olan eğitimci ve yazar Nebahat Ercan'ın ilk yayımlanan kitapları 'Almanya'da bir Türk Öğretmen olmak', 'Umutlar Ülkesinde Gençlerimiz' ve 'Yaşam bir yolculuktur' oldu. Ercan, peş peşe, farklı konularda kitaplar yayımladı. Son kitabı ise 'Sorumluluk -(Bizim Geçmişimiz Sizin Geleceğiniz)-' adlı eseri oldu. Nebahat Ercan, 280 sayfalık yeni eserinde 'Açlık Grevi', 'Acıların Günü', 'Anadilinin Önemi', 'Atatürk ve Cumhuriyet', 'Başarının Etkenleri', 'Ben Nasıl Öğretmendim', 'Biz Hamburglu muyuz', 'Çocuklarımız ve Gençlerimiz', 'Göç ve Edebiyat', 'Gurbetçinin Gümrük Çilesi', 'Gençlik ve Şiddet', 'Almanya'daki Türk Veliler', 'Dostluklar' gibi konulara yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.