Gürbüz ateş püskürdü

SPOR 06.09.2021 - 17:16, Güncelleme: 06.09.2021 - 17:16
 

Gürbüz ateş püskürdü

Hafta sonu yapılan yağlı güreşlerde ailesinin sahaya alınmamasına sinirlenen eski başpehlivan Ali Gürbüz, zehir zemberek açıklama yaptı.

Tarihi 669. Elmalı Yağlı Güreşleri yine siyasi çekişmeye sahne oldu. Hafta sonu yapılan güreşlerde ‘yer’ krizi yaşandı.  Güreşlerde elenen Ali Gürbüz, eşinin, annesinin ve oğlunun er meydanına almamasına çok sinirlendi. Güreşlere Korkuteli Belediye adına katılan Gürbüz, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in de güreşlere davet edilmediğini iddia etti.  İsmail Balaban’ın başpehlivan olmasının ardından yazılı açıklama yapan Gürbüz, “Öncelikle yenilerek seyircilerimi hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Ama Cumartesi günü başkanımızın güreşlere davet edilmemesi, akabinde 1. Tur kura çekimine çağrılmamasıyla başlayan ve sineye çektiğimiz olaylar, ailemin, annemin, eşim ve oğlum Recep Gürbüz’ün sahaya alınmamasıyla tahammülüm kalmadı ve öfkemi kontrol edemedim. Saha içinde yaşadığımız sıkıntılı anlar neticesinde güreşten tamamen koptum, konsantrasyonum bozuldu. Her sporun doğasında olduğu gibi güreşte de kazanmak kaybetmek vardır. Bu yazdıklarım yenilgiyi bir kılıfa oturtma girişimi değildir” dedi. BOŞUNA MI EMEK VERDİK? Kendisine yapılanı sineye çekebileceğini, fakat ailesine yapılanları asla unutmayacağını söyleyen Ali Gürbüz, “Ben şahsıma yapılan bir hareketi sineye çekebilir sabır gösterebilirim. Ama başpehlivan kızı, başpehlivan eşi ve başpehlivan annesi olan tarihimizdeki tek kadın annemi, sahaya kasıtlı olarak almamaları beni çileden çıkardı. Hadi bana Türkiye cumhuriyeti başpehlivanı olarak saygınız yok! O Elmalı sahasının başucunda yatan Antalya’ya ilk kemeri getiren Recep Gürbüz’e de mi saygınız kalmadı? 20 yıldır bu sahaya gelip kapıda karşılanan babamın emaneti annemi içeriye almıyorsunuz. Biz bu er meydanlarına aile olarak yarım asırdır hizmet ediyoruz. Hep ilkleri başardık, sayısız başarılarımızla mutluluk yaşattığımız memleketimize, kapımızın önündeki güreşe giremiyoruz! Kimleri nasıl karşılayıp baş köşeye oturttuğunuzu da görüyoruz. Biz, yıllarca bu er meydanlarında boşuna emek vermişiz demek ki! Gerçekten çok yazık! Elmalı Belediye Başkanı’nı, başkan yardımcısını ve bu işe sebebiyet verenleri esefle kınıyorum. Takdiri Aziz seyircime yüce Türk milletine bırakıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.  
Hafta sonu yapılan yağlı güreşlerde ailesinin sahaya alınmamasına sinirlenen eski başpehlivan Ali Gürbüz, zehir zemberek açıklama yaptı.

Tarihi 669. Elmalı Yağlı Güreşleri yine siyasi çekişmeye sahne oldu. Hafta sonu yapılan güreşlerde ‘yer’ krizi yaşandı.  Güreşlerde elenen Ali Gürbüz, eşinin, annesinin ve oğlunun er meydanına almamasına çok sinirlendi. Güreşlere Korkuteli Belediye adına katılan Gürbüz, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in de güreşlere davet edilmediğini iddia etti.  İsmail Balaban’ın başpehlivan olmasının ardından yazılı açıklama yapan Gürbüz, “Öncelikle yenilerek seyircilerimi hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Ama Cumartesi günü başkanımızın güreşlere davet edilmemesi, akabinde 1. Tur kura çekimine çağrılmamasıyla başlayan ve sineye çektiğimiz olaylar, ailemin, annemin, eşim ve oğlum Recep Gürbüz’ün sahaya alınmamasıyla tahammülüm kalmadı ve öfkemi kontrol edemedim. Saha içinde yaşadığımız sıkıntılı anlar neticesinde güreşten tamamen koptum, konsantrasyonum bozuldu. Her sporun doğasında olduğu gibi güreşte de kazanmak kaybetmek vardır. Bu yazdıklarım yenilgiyi bir kılıfa oturtma girişimi değildir” dedi.

BOŞUNA MI EMEK VERDİK?

Kendisine yapılanı sineye çekebileceğini, fakat ailesine yapılanları asla unutmayacağını söyleyen Ali Gürbüz, “Ben şahsıma yapılan bir hareketi sineye çekebilir sabır gösterebilirim. Ama başpehlivan kızı, başpehlivan eşi ve başpehlivan annesi olan tarihimizdeki tek kadın annemi, sahaya kasıtlı olarak almamaları beni çileden çıkardı. Hadi bana Türkiye cumhuriyeti başpehlivanı olarak saygınız yok! O Elmalı sahasının başucunda yatan Antalya’ya ilk kemeri getiren Recep Gürbüz’e de mi saygınız kalmadı? 20 yıldır bu sahaya gelip kapıda karşılanan babamın emaneti annemi içeriye almıyorsunuz. Biz bu er meydanlarına aile olarak yarım asırdır hizmet ediyoruz. Hep ilkleri başardık, sayısız başarılarımızla mutluluk yaşattığımız memleketimize, kapımızın önündeki güreşe giremiyoruz! Kimleri nasıl karşılayıp baş köşeye oturttuğunuzu da görüyoruz. Biz, yıllarca bu er meydanlarında boşuna emek vermişiz demek ki! Gerçekten çok yazık! Elmalı Belediye Başkanı’nı, başkan yardımcısını ve bu işe sebebiyet verenleri esefle kınıyorum. Takdiri Aziz seyircime yüce Türk milletine bırakıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.