AKP transferde iddialı: 5 belediye başkanına rozet

SİYASET 14.01.2020 - 11:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP transferde iddialı: 5 belediye başkanına rozet

AKP grup toplantısında 2 bağımsız, 1 CHP, 1 İYİ Parti ve 1 Saadet Partili olmak üzere 5 belediye başkanına rozet takılacağı iddia edildi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, toplam nüfusu 2.5 milyonu bulan 100 belediye başkanının AKP’ye katılacağını söyledi.

haberimizvar.net-AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “100 farklı belediye AK Parti’ye geçiyor” sözlerinin ardından ilk katılım salı günü yapılacak grup toplantısında olacak. Her hafta benzer katılımların olacağı öğrenilirken AKP’ye katılacak 100 belediyenin nüfusunun yaklaşık 2.5 milyon kişi olduğu iddia edildi. Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın AKP kaynaklarından aldığı bilgiye göre 14 Ocak’taki (Salı günü) grup toplantısında 2 bağımsız, 1 CHP, 1 İYİ Parti ve 1 Saadet Partili olmak üzere 5 belediye başkanına parti rozeti takılacak. HER HAFTA ROZET TÖRENİ YAPILACAK Her hafta benzer şekilde törenler düzenleneceği, bu şekilde sayının kısa sürede 100’ü bulacağı ifade ediliyor. AKP belediyelerde memnuniyet anketinin yüzde 70’lerde olduğuna dikkat çeken bir AKP yetkili, bu katılım kararlarında AKP’nin “milli çıkar konusunda tutumuna olan destek” ve kendi partilerine olan eleştirilerin etkili olduğunu söyledi, “Bundan sonra herkes artık AK Parti’yi konuşacak. Belediye başkanlarının katılımıyla halkın teveccühü ortaya çıkacak” dedi. ‘2.5 MİLYON NÜFUS AKP’YE GEÇECEK’ AKP’ye geçeceği iddia edilen belediyeler arasında il belediyesi olmadığı ancak yüz binlerce seçmeni olan büyük, merkez ilçeler olduğu ifade ediliyor. AKP’li bir yetkiliden alınan bilgiye göre AKP’ye geçecek 100 belediyenin nüfusu yaklaşık 2.5 milyonu buluyor. AKP’nin önemli gündem maddelerinden biri de bu yıl yapımına başlanacağı açıklanan Kanal İstanbul. Kanal İstanbul ile ilgili muhalefet kanadından referandum çağrılarına AKP’den “hayır” yanıtı geldi. AKP’li bir yetkili referanduma neden sıcak bakılmadığıyla ilgili soru üzerine, projenin 2011 yılında açıklandığına dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanı 2011 yılından bu yana 9 seçimdir bunu anlatıyor. Bunlar birer referandumdur” dedi. AKP kaynaklara göre Kanal İstanbul’a kesin olarak karşı çıkanların oranı da yüzde 35’lerde bulunuyor. 
AKP grup toplantısında 2 bağımsız, 1 CHP, 1 İYİ Parti ve 1 Saadet Partili olmak üzere 5 belediye başkanına rozet takılacağı iddia edildi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, toplam nüfusu 2.5 milyonu bulan 100 belediye başkanının AKP’ye katılacağını söyledi.

haberimizvar.net-AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “100 farklı belediye AK Parti’ye geçiyor” sözlerinin ardından ilk katılım salı günü yapılacak grup toplantısında olacak. Her hafta benzer katılımların olacağı öğrenilirken AKP’ye katılacak 100 belediyenin nüfusunun yaklaşık 2.5 milyon kişi olduğu iddia edildi. Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın AKP kaynaklarından aldığı bilgiye göre 14 Ocak’taki (Salı günü) grup toplantısında 2 bağımsız, 1 CHP, 1 İYİ Parti ve 1 Saadet Partili olmak üzere 5 belediye başkanına parti rozeti takılacak.

HER HAFTA ROZET TÖRENİ YAPILACAK

Her hafta benzer şekilde törenler düzenleneceği, bu şekilde sayının kısa sürede 100’ü bulacağı ifade ediliyor. AKP belediyelerde memnuniyet anketinin yüzde 70’lerde olduğuna dikkat çeken bir AKP yetkili, bu katılım kararlarında AKP’nin “milli çıkar konusunda tutumuna olan destek” ve kendi partilerine olan eleştirilerin etkili olduğunu söyledi, “Bundan sonra herkes artık AK Parti’yi konuşacak. Belediye başkanlarının katılımıyla halkın teveccühü ortaya çıkacak” dedi.

‘2.5 MİLYON NÜFUS AKP’YE GEÇECEK’

AKP’ye geçeceği iddia edilen belediyeler arasında il belediyesi olmadığı ancak yüz binlerce seçmeni olan büyük, merkez ilçeler olduğu ifade ediliyor. AKP’li bir yetkiliden alınan bilgiye göre AKP’ye geçecek 100 belediyenin nüfusu yaklaşık 2.5 milyonu buluyor. AKP’nin önemli gündem maddelerinden biri de bu yıl yapımına başlanacağı açıklanan Kanal İstanbul. Kanal İstanbul ile ilgili muhalefet kanadından referandum çağrılarına AKP’den “hayır” yanıtı geldi. AKP’li bir yetkili referanduma neden sıcak bakılmadığıyla ilgili soru üzerine, projenin 2011 yılında açıklandığına dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanı 2011 yılından bu yana 9 seçimdir bunu anlatıyor. Bunlar birer referandumdur” dedi. AKP kaynaklara göre Kanal İstanbul’a kesin olarak karşı çıkanların oranı da yüzde 35’lerde bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.