Antalya’da ekmeğe zam
Antalya’da ekmeğe zam
ABD ile İsraillin İran’a savaş açması sonucu orta doğudaki kaosu devam ediyor. İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatarak dünyanın yüzde 20’sini dış ülkelere pazarlanmasını durdurdu.
ABD ile İsraillin İran’a savaş açması sonucu orta doğudaki kaosu devam ediyor. İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatarak dünyanın yüzde 20’sini dış ülkelere pazarlanmasını durdurdu.
haberimizvar.net- Bu nedenle birçok ülke enerji sıkıntısı yaşamaya başladı. Bu sıkıntı savaşa tarafsız olan Türkiye’yi de oldukça olumsuz etkiledi. Savaşın etkisi Antalya’daki ekmek fiyatını vurdu. Antalya ekmek fırınları yükselen akaryakıt fiyatlarına dayanamayarak ekmeğe ve tüm unlu mamullerine zam yaptı.
Yılların fırıncılığını yapan ve gerek Fırıncılar Odası’nda gerek ATSO’da görev yapan eski ATSO meclis üyesi Pekiyi Ekmek fırınlarının sahibi Suat Özdemir, 1 Nisan itibarıyla ekmek fiyatlarının ve tüm unlu mamullerinin artacağını söyledi. Özdemir; “Taktir edersiniz ki körfez roketleri gibi petrol ürünleri bir anda fırlayarak Tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.
Her gün savaşın süreceği ve Hürmüz boğazının kapanması ile bu fiyatlar daha yükselecek. Nerede durması belirsizliğini koruyor. Biz Akaryakıt fiyatları sonucu çok ama çok zor şartlar altında vatandaşı da düşünerek nerdeyse maliyetinin altında bir karar aldık.
Daha önce 200 gramlık ekmek 15 liraydı. Biz bunu 230 grama çıkardık ve fiyatı da 20 lira yaptık. Halkın en çok rağbet ettiği geleneksel simit 100 gram olarak 20 lira şeklinde değerlendirdik. Diğer unlu mamullere de en asgari düzeyde zam yaparak günü kurtarmaya ve hizmetimize devam etmeye çalışacağız’’ dedi.
( Antalya Gündem Gazetesi- Sercan Aytış)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
