Antepe’yle ilgili de gereğini yapacağım

GÜNDEM 10.02.2020 - 15:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antepe’yle ilgili de gereğini yapacağım

Türel’in Konyaaltı sahilinde 50 liralık dubaların 1000 liraya alındığı iddiasıyla ilgili “Fahiş fiyatlarla alınmışsa Antepe’den tahsil etsin” sözlerine Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yanıt veren Muhittin Böcek, “Antepe’yle ilgili de gereğini yapacağız” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan Şubat ayı olağan toplantısı Konyaaltı sahili tartışmasıyla başladı. CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz ve AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin’in açılış konuşmalarında Konyaaltı sahiline değinmesi üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Kavgadan yana olmadığımı bilirsiniz. Biz bu işlemi Sayıştay raporları, İçişleri Bakanlığının iç denetim raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bilgileri neticesinde yaptık. Bu işte polemikten kaçındım. Sosyal medyadan da yanıt vermedim” ifadelerini kullandı. ‘ANTEPE’NİN YÖNETİMİ BENİM DEĞİL’ Böcek sözlerini şöyle sürdürdü: “Konyaaltı Beach Parkı’nın Hasan Subaşı döneminde 10 yıllığına ihale edildi. Bütün giderleri de yükleniciye aitti. Bizim Konyaaltı projemiz yap-işlet-devret modeliyle yapıldı, anında da kira alınmaya başlamıştı. Lara Beach projesini de Bekir Kumbul yapmıştır yap-işlet-devret modeliyle yapılmıştır. Türel döneminde yapılan Konyaaltı sahip projesinde ise işletme hakkı 28 yıldır. Türel cevabında ne diyor? ‘Antepe yaptı’. Antepe’nin yönetimi kimin? Muhittin Böcek’in değil. Mesele adliyededir. Yürütmeyi durdurma kararı bir işlemdir. Bizden bu evrakları isteyecekler, biz de göndereceğiz”. ‘O DUBAYI BİZ 12 LİRAYA MAL ETTİK’ AKP Grup Sözcüsü Çetin’in “Antepe AŞ, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketidir. ‘Bizim değil’ demeniz farklı bir algıya yol açıyor” demesi üzerine konuya açıklık getiren Böcek, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkının nereye gittiğini söylüyorum. Antepe yaptıysa onunla ilgili de gereğini yapacağız. Antepe’nin yönetimini ben mi atadım geçmiş dönemde? 400 liraya kalıp aldık, aynı malzemeyi döktürdük, dubayı 12 liraya mal ettik. O duba geçmişte 1000 liraya alınmış” dedi. AKP’li Çetin’in “Suç duyurusunda bulundunuz mu?” sorusuna da, “Sırasıyla hepsini göreceksiniz” yanıtı verdi.  
Türel’in Konyaaltı sahilinde 50 liralık dubaların 1000 liraya alındığı iddiasıyla ilgili “Fahiş fiyatlarla alınmışsa Antepe’den tahsil etsin” sözlerine Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yanıt veren Muhittin Böcek, “Antepe’yle ilgili de gereğini yapacağız” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan Şubat ayı olağan toplantısı Konyaaltı sahili tartışmasıyla başladı. CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz ve AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin’in açılış konuşmalarında Konyaaltı sahiline değinmesi üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Kavgadan yana olmadığımı bilirsiniz. Biz bu işlemi Sayıştay raporları, İçişleri Bakanlığının iç denetim raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bilgileri neticesinde yaptık. Bu işte polemikten kaçındım. Sosyal medyadan da yanıt vermedim” ifadelerini kullandı.

‘ANTEPE’NİN YÖNETİMİ BENİM DEĞİL’

Böcek sözlerini şöyle sürdürdü: “Konyaaltı Beach Parkı’nın Hasan Subaşı döneminde 10 yıllığına ihale edildi. Bütün giderleri de yükleniciye aitti. Bizim Konyaaltı projemiz yap-işlet-devret modeliyle yapıldı, anında da kira alınmaya başlamıştı. Lara Beach projesini de Bekir Kumbul yapmıştır yap-işlet-devret modeliyle yapılmıştır. Türel döneminde yapılan Konyaaltı sahip projesinde ise işletme hakkı 28 yıldır. Türel cevabında ne diyor? ‘Antepe yaptı’. Antepe’nin yönetimi kimin? Muhittin Böcek’in değil. Mesele adliyededir. Yürütmeyi durdurma kararı bir işlemdir. Bizden bu evrakları isteyecekler, biz de göndereceğiz”.

‘O DUBAYI BİZ 12 LİRAYA MAL ETTİK’

AKP Grup Sözcüsü Çetin’in “Antepe AŞ, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketidir. ‘Bizim değil’ demeniz farklı bir algıya yol açıyor” demesi üzerine konuya açıklık getiren Böcek, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkının nereye gittiğini söylüyorum. Antepe yaptıysa onunla ilgili de gereğini yapacağız. Antepe’nin yönetimini ben mi atadım geçmiş dönemde? 400 liraya kalıp aldık, aynı malzemeyi döktürdük, dubayı 12 liraya mal ettik. O duba geçmişte 1000 liraya alınmış” dedi. AKP’li Çetin’in “Suç duyurusunda bulundunuz mu?” sorusuna da, “Sırasıyla hepsini göreceksiniz” yanıtı verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.