Babacan’dan Erdoğan’a cevap: İşsizlik devasa bir sorun

EKONOMİ 07.01.2020 - 10:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Babacan’dan Erdoğan’a cevap: İşsizlik devasa bir sorun

Kendisine ‘faizci’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap veren Ali Babacan, “Hayat pahalılığı, işsizlik gibi devasa sorunlarımız var. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız” dedi.

haberimizvar.net- Parti kurmaya hazırlanan eski başbakan yardımcısı Ali Babacan, önceki gün CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili “bunlar faizciydi” suçlamasına sosyal medya üzerinden cevap verdi. Faiz konusunda yapılan tartışmaları izlediğini söyleyen Babacan, “Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor” dedi.   2020’DE FAİZ BORCU 139 MİLYAR TL   Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşan Babacan, “Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 milyar iken 2018’de 74 milyar TL’ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019’da 103 milyar, 2020’de 139 milyar TL. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 milyardan 139 milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı yüzde 144. Dahası, Türkiye’nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var. Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz” mesajı verdi.   TARTIŞMAYI BAŞLATAN AÇIKLAMA   Dün katıldığı canlı yayında, faiz konusunda sorulan bir soruya isim vermeden Ali Babacan’ı işaret ederek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben o zaman bir çıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet geçer demiştim. Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF’ten alıyorlardı. Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer” ifadelerini kullanmıştı. 
Kendisine ‘faizci’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap veren Ali Babacan, “Hayat pahalılığı, işsizlik gibi devasa sorunlarımız var. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız” dedi.

haberimizvar.net- Parti kurmaya hazırlanan eski başbakan yardımcısı Ali Babacan, önceki gün CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili “bunlar faizciydi” suçlamasına sosyal medya üzerinden cevap verdi. Faiz konusunda yapılan tartışmaları izlediğini söyleyen Babacan, “Geçmişi her yönüyle değerlendirmeye hazırım. Ancak bizim Türkiye’nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor” dedi.

 

2020’DE FAİZ BORCU 139 MİLYAR TL

 

Faizlerle ilgili güncel birkaç rakamı paylaşan Babacan, “Merkezi yönetim bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 milyar iken 2018’de 74 milyar TL’ye çıktı. Hükümetin programına göre faiz ödemeleri 2019’da 103 milyar, 2020’de 139 milyar TL. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 milyardan 139 milyar TL’ye ulaşıyor. Artış oranı yüzde 144. Dahası, Türkiye’nin hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi devasa sorunları var. Gerçekleri saklamadan ülkemizin sorunlarını açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye’nin yaşadığı bunca sıkıntı varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine çözüm için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz” mesajı verdi.

 

TARTIŞMAYI BAŞLATAN AÇIKLAMA

 

Dün katıldığı canlı yayında, faiz konusunda sorulan bir soruya isim vermeden Ali Babacan’ı işaret ederek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2008 ekonomik krizi olduğu zaman ben o zaman bir çıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet geçer demiştim. Şu anda parti kurma çalışması yapan bazı arkadaşlar benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Çünkü talimatı IMF’ten alıyorlardı. Ve inandığımı ben de kararlı bir şekilde sürdürdüm. Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir enflasyon neticedir ve doğru orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer” ifadelerini kullanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.