Basın özgürlüğüne saldıranlar 24 gündür korunuyor!

GÜNDEM 23.11.2020 - 16:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Basın özgürlüğüne saldıranlar 24 gündür korunuyor!

haberimizvar.net- Dile kolay bir yıl gibi kısa zaman zarfında yerelden ulusala doğru büyük bir adım attık. Basın özgürlüğünün öncüsü www.haberimizvar.net pandemi döneminde dahi kesintiye uğramadan siz değerli okuyuculara içerik üretmeye devam etti.  Elbette meyve veren ağacı taşlayacaklardı, taşladılar da…  Bildiğiniz gibi 30 Ekim 2020 tarihinde kar maskeli 3 şahıs ofisimize zorla girmeye çalışmış, iş arkadaşlarımla karşı karşıya gelmişlerdi. Badigard  görüntüsünde yüzlerini saklayan bu şahıslar, ofisimizin tüm odalarını gezerek, aldıkları talimat gereği yetkili aramaları da ‘had bildirme’, ‘gözdağı’ verme adına basın özgürlüğüne müdahale edilmesiydi.  Bizler yapılması gerekeni yaptık. Önce polise ardından kentimizin Valisi Ersin Yazıcı’yı konuyla ilgili bilgilendirdik. Adalete teslim olduk. Şahısların tespiti  yapıldı. Beklemeye başladık. Fakat ileryen süreçte konuyla ilgili bizleri ne arayan, ne de soran oldu… Konuyla ilgilenen Yenikapı Karakolu’na gittiğimde saldırganların yakalandığı, ifadeleri alındığı daha sonra da serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Doğru şahısların belirlenmesi adına görgü tanıklarını neden karakola davet etmediklerini sorduğumda ‘savcılık bu konuyla ilgili size bilgi verir’ denildi. Bu kez Antalya Adliyesi’nde avukatım Furkan Açıkgöz aracılığıyla dosya peşine düştük. Aradan geçen 24 güne rağmen savcılığın saldırıyla ilgili dosya numarası vermemesinden dolayı konunun muhatabı olan bizler; ne ifadeleri, ne de saldırganların kim olduğunu öğrenebildik.  Savcılık ısrarla dosya açmadığı ve dosyaya numara verilmediğinden mağdur olan bizler konuyu takip etme imkanı bulamıyoruz.  30 yılı geçkin süredir gazetecilik mesleğini icra ederken bildiğim tek konu vardır. Olayların ön yüzüne değil, dağın arka kısmını görmek önemlidir. Saldırganlardan daha önemli olan ofisimizi basanlara talimatı kimin verdiğidir.  Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak, gazeteci olarak sorarım sizlere; kim, neden, kimi koruyor? Neden savcılık dosya numarası vermiyor? Neden saldırganların isimleri saklanıyor? Saldırganların bu şekilde korunması yarın aynı şekilde saldırıya maruz kalmamıza neden olmaz mı? Ofisimde ben dahil çalışan 7 kişinin can güvenliğini kim sağlayacak? Bir kişinin burnu dahi kanasa bunun hesabını kimden soracağız? Hikayenin başlangıcı bizleriz, ancak yaşananlara müdahale edenler başkaları. Bu başkaları neden korkuyor, basın özgürlüğüne müdahale edebiliyor, bizleri tehdit edebiliyor, huzurumuzu kaçırabiliyor! Burası Türkiye Cumhuriyeti! Savcı ve polis kimi neden koruyor? Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyip, basına karşı öfkesi olanlara  neden cesaret veriyor? Buradan önce Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'ye sesleniyorum: basının özgürce hareket edebilmesi, Antalya’nın güvenliği ve huzuru için görevinizi yerine getirin…  

haberimizvar.net- Dile kolay bir yıl gibi kısa zaman zarfında yerelden ulusala doğru büyük bir adım attık. Basın özgürlüğünün öncüsü www.haberimizvar.net pandemi döneminde dahi kesintiye uğramadan siz değerli okuyuculara içerik üretmeye devam etti. 

Elbette meyve veren ağacı taşlayacaklardı, taşladılar da… 

Bildiğiniz gibi 30 Ekim 2020 tarihinde kar maskeli 3 şahıs ofisimize zorla girmeye çalışmış, iş arkadaşlarımla karşı karşıya gelmişlerdi. Badigard  görüntüsünde yüzlerini saklayan bu şahıslar, ofisimizin tüm odalarını gezerek, aldıkları talimat gereği yetkili aramaları da ‘had bildirme’, ‘gözdağı’ verme adına basın özgürlüğüne müdahale edilmesiydi. 
Bizler yapılması gerekeni yaptık. Önce polise ardından kentimizin Valisi Ersin Yazıcı’yı konuyla ilgili bilgilendirdik. Adalete teslim olduk. Şahısların tespiti  yapıldı. Beklemeye başladık. Fakat ileryen süreçte konuyla ilgili bizleri ne arayan, ne de soran oldu…
Konuyla ilgilenen Yenikapı Karakolu’na gittiğimde saldırganların yakalandığı, ifadeleri alındığı daha sonra da serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Doğru şahısların belirlenmesi adına görgü tanıklarını neden karakola davet etmediklerini sorduğumda ‘savcılık bu konuyla ilgili size bilgi verir’ denildi. Bu kez Antalya Adliyesi’nde avukatım Furkan Açıkgöz aracılığıyla dosya peşine düştük. Aradan geçen 24 güne rağmen savcılığın saldırıyla ilgili dosya numarası vermemesinden dolayı konunun muhatabı olan bizler; ne ifadeleri, ne de saldırganların kim olduğunu öğrenebildik. 
Savcılık ısrarla dosya açmadığı ve dosyaya numara verilmediğinden mağdur olan bizler konuyu takip etme imkanı bulamıyoruz.  30 yılı geçkin süredir gazetecilik mesleğini icra ederken bildiğim tek konu vardır. Olayların ön yüzüne değil, dağın arka kısmını görmek önemlidir. Saldırganlardan daha önemli olan ofisimizi basanlara talimatı kimin verdiğidir.  Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak, gazeteci olarak sorarım sizlere; kim, neden, kimi koruyor?
Neden savcılık dosya numarası vermiyor?
Neden saldırganların isimleri saklanıyor?
Saldırganların bu şekilde korunması yarın aynı şekilde saldırıya maruz kalmamıza neden olmaz mı?
Ofisimde ben dahil çalışan 7 kişinin can güvenliğini kim sağlayacak? Bir kişinin burnu dahi kanasa bunun hesabını kimden soracağız?
Hikayenin başlangıcı bizleriz, ancak yaşananlara müdahale edenler başkaları. Bu başkaları neden korkuyor, basın özgürlüğüne müdahale edebiliyor, bizleri tehdit edebiliyor, huzurumuzu kaçırabiliyor! Burası Türkiye Cumhuriyeti! Savcı ve polis kimi neden koruyor? Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyip, basına karşı öfkesi olanlara  neden cesaret veriyor?
Buradan önce Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre'ye sesleniyorum: basının özgürce hareket edebilmesi, Antalya’nın güvenliği ve huzuru için görevinizi yerine getirin…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.