Bir ayda 131 işçi hayatını kaybetti

GÜNDEM 06.03.2020 - 13:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Bir ayda 131 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) raporuna göre şubat ayında en az 131 işçi hayatını kaybetti.

haberimizvar.net-İSİG geçen ay meydana gelen işçi ölümlerine yönelik raporunu açıkladı. Rapora göre iş cinayetlerinde yaşamını yitiren 131 işçinin 118’i ücretli işçi ve memur, 13’ü ise kendi namına çalışan çiftçi, balıkçı ve esnaftan oluşuyor. Ölenlerin üçü kadın, 128’i erkek işçi. Kadın iş cinayetlerinin hayatını kaybettiği iş cinayetleri tarım ve sağlık işkollarında yaşandı. İki çocuk, iki sığınmacı işçi can verdi. Tarım ve inşaat işkollarında iki çocuk işçi can verdi. İş cinayetine kurban giden iki sığınmacı işçinin ikisi de İranlı. Ölen işçilerin altısı sendikalı ve tarım, gıda, maden, büro ve belediye işkollarında çalışıyordu. En çok ölüm inşaat, taşımacılık, güvenlik, tarım, madencilik, ticaret/büro, metal, belediye/genel işler ve konaklama işkollarında yaşandı. ÇIĞ’DA 27 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ Şubat ayının başında Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmalarında görevlendirilen iki iletişim, bir karayolları, üç belediye işçisi ile 20 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. İlk düşen çığda ise bir işçi hayatını kaybetti. İŞÇİLER NEDEN İNTİHAR EDİYOR? İşçi intiharlarına da değinilen raporda 2013 yılında en az 15, 2014’te en az 25, 2015’te en az 59, 2016’da en az 90, 2017’de en az 89, 2018’de en az 73, geçen sene en az 82, bu yılın ilk iki ayında en az 25 işçi olmak üzere, son yedi yılda en az 458 işçi işyeri içinde ve/veya işe bağlı olarak intihar ederek yaşamına son verdiği kaydedildi. Rapora göre işçi intiharlarının tespit edilebilen temel üç nedeni borç, işsizlik ve baskı/mobbing. İntihar eden işçilerin yoğunlukla çalıştıkları işkolları ticaret/büro, tarım, sağlık, güvenlik, inşaat, metal ve belediye/genel işler işkolları.  
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) raporuna göre şubat ayında en az 131 işçi hayatını kaybetti.

haberimizvar.net-İSİG geçen ay meydana gelen işçi ölümlerine yönelik raporunu açıkladı. Rapora göre iş cinayetlerinde yaşamını yitiren 131 işçinin 118’i ücretli işçi ve memur, 13’ü ise kendi namına çalışan çiftçi, balıkçı ve esnaftan oluşuyor. Ölenlerin üçü kadın, 128’i erkek işçi. Kadın iş cinayetlerinin hayatını kaybettiği iş cinayetleri tarım ve sağlık işkollarında yaşandı. İki çocuk, iki sığınmacı işçi can verdi. Tarım ve inşaat işkollarında iki çocuk işçi can verdi. İş cinayetine kurban giden iki sığınmacı işçinin ikisi de İranlı. Ölen işçilerin altısı sendikalı ve tarım, gıda, maden, büro ve belediye işkollarında çalışıyordu. En çok ölüm inşaat, taşımacılık, güvenlik, tarım, madencilik, ticaret/büro, metal, belediye/genel işler ve konaklama işkollarında yaşandı.

ÇIĞ’DA 27 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Şubat ayının başında Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmalarında görevlendirilen iki iletişim, bir karayolları, üç belediye işçisi ile 20 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. İlk düşen çığda ise bir işçi hayatını kaybetti.

İŞÇİLER NEDEN İNTİHAR EDİYOR?

İşçi intiharlarına da değinilen raporda 2013 yılında en az 15, 2014’te en az 25, 2015’te en az 59, 2016’da en az 90, 2017’de en az 89, 2018’de en az 73, geçen sene en az 82, bu yılın ilk iki ayında en az 25 işçi olmak üzere, son yedi yılda en az 458 işçi işyeri içinde ve/veya işe bağlı olarak intihar ederek yaşamına son verdiği kaydedildi. Rapora göre işçi intiharlarının tespit edilebilen temel üç nedeni borç, işsizlik ve baskı/mobbing. İntihar eden işçilerin yoğunlukla çalıştıkları işkolları ticaret/büro, tarım, sağlık, güvenlik, inşaat, metal ve belediye/genel işler işkolları.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.