“Bir yere kadar dayanabiliriz”

YEREL 02.04.2020 - 15:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

“Bir yere kadar dayanabiliriz”

Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, ulaştırma esnafının son günlerde zor durumda olduğunu belirterek, "Sürekli zarar ederek çalışma imkânımız yok. Bir yere kadar dayanabiliriz" dedi.

haberimizvar.net-Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan önlemler nedeniyle şoför esnafının olumsuz yönde etkilendiğini, ancak bunu kimsenin konuşmadığını söyledi. Okulların kapatılmasıyla servis esnafının kontak kapatması sonucu işsiz kaldığını belirten Bayram İğneli, "Taksici esnafımız, tek- çift numaraya geçilmesi sonucu kazançları yarıya düştü. Bu esnaflarımız günlük elde ettikleri kazançla geçiniyor, evlerine ekmek götürüyorlardı. Toplu taşıma esnafımız da normal kapasitenin yarısı yolcu taşımak zorunda kaldığı için mağdur oldu. Genelde 18 kişilik olan toplu taşıma araçlarımız ancak 9 yolcu taşıyabiliyor. Bazı araçlarda şoför çalıştırılıyor. Gelirler şoför ve yakıt masrafını karşılamıyor" dedi. İŞ HAYATI DURDU 2. el oto alım satımının ise nerdeyse durma noktasına geldiğini aktaran Bayram İğneli, "Galerici esnafımız da mağdur oldu. Nakliyecilik hizmetleri durdu. Böylece nakliyeci esnafımız da zor durumdadır. Bu sonuçlara göre toplu taşımada sefer aralıkları yarım saatten 1 saate çıkma ihtimali var. Antalya- Kaş arasında faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarımız sefer aralıklarını 20 dakikadan 40 dakikaya çıkardı. Ama böyle giderse 1 saate çıkarmak zorunda kalacaklar. Sektörümüz çalışanları bugünkü şartlar altında zararına çalışıyor. Sürekli zarar ederek çalışma imkânımız yok. Bir yere kadar dayanabiliriz" diye konuştu. 
Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, ulaştırma esnafının son günlerde zor durumda olduğunu belirterek, "Sürekli zarar ederek çalışma imkânımız yok. Bir yere kadar dayanabiliriz" dedi.

haberimizvar.net-Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınan önlemler nedeniyle şoför esnafının olumsuz yönde etkilendiğini, ancak bunu kimsenin konuşmadığını söyledi. Okulların kapatılmasıyla servis esnafının kontak kapatması sonucu işsiz kaldığını belirten Bayram İğneli, "Taksici esnafımız, tek- çift numaraya geçilmesi sonucu kazançları yarıya düştü. Bu esnaflarımız günlük elde ettikleri kazançla geçiniyor, evlerine ekmek götürüyorlardı. Toplu taşıma esnafımız da normal kapasitenin yarısı yolcu taşımak zorunda kaldığı için mağdur oldu. Genelde 18 kişilik olan toplu taşıma araçlarımız ancak 9 yolcu taşıyabiliyor. Bazı araçlarda şoför çalıştırılıyor. Gelirler şoför ve yakıt masrafını karşılamıyor" dedi.

İŞ HAYATI DURDU

2. el oto alım satımının ise nerdeyse durma noktasına geldiğini aktaran Bayram İğneli, "Galerici esnafımız da mağdur oldu. Nakliyecilik hizmetleri durdu. Böylece nakliyeci esnafımız da zor durumdadır. Bu sonuçlara göre toplu taşımada sefer aralıkları yarım saatten 1 saate çıkma ihtimali var. Antalya- Kaş arasında faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarımız sefer aralıklarını 20 dakikadan 40 dakikaya çıkardı. Ama böyle giderse 1 saate çıkarmak zorunda kalacaklar. Sektörümüz çalışanları bugünkü şartlar altında zararına çalışıyor. Sürekli zarar ederek çalışma imkânımız yok. Bir yere kadar dayanabiliriz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.