Birleşik Kamu-iş zamları sordu

EKONOMİ 22.01.2020 - 17:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Birleşik Kamu-iş zamları sordu

Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, iktidara doğalgaz ve elektrik zamlarını sordu.

haberimizvar.net-Doğal ve elektrik faturalarına yapılan zamlarla ilgili olarak Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, yazılı açıklama yaptı. Salık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde son zamanlarda art arda yaşanan zamlar, ülkenin ekonomik çöküntüye girdiğini göstermektedir. Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlar, yurttaşların bütçesini zorladığı ortadadır. BAKANIN AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın elektrik ve doğalgaz faturaları hakkında açıklaması kabul edilemez. Albayrak’ın elektrik faturalarında son 1,5 yılda 2 zam, 1’de indirim yapıldığını söylemesi tamamen çarpıtmadır. 2018’den 2019 yılına kadar 5 kez zamlanan elektrik faturaları vatandaşları isyan noktasına getirmiştir. Elektriğe; 1 Ağustos 2018  yüzde 9, 1 Eylül 2018 yüzde 9, 1 Ekim 2018 yüzde 9, 1 Temmuz 2019 yüzde 14,98, 1 Ekim 2019 yüzde14,9 zam geldi. ELEKTRİĞİN ARDINDAN DOĞALGAZ Geçen yıl Ağustos ve Eylül aylarında doğalgaza yapılan yüzde 14,9'arlık zamlarla birlikte 2019 yılında doğalgaza yapılan zam yüzde 30'u buldu. 2018 yılında yapılan zamlar da düşünüldüğünde son iki yılda doğalgaza yüzde 60'ın üzerinde zam yapıldı. Elektrik üretim ve dağıtımı özelleştirildiğinden ve elektrik fiyatlarına bir de yüklü miktarda ‘dağıtım bedeli’ ve benzeri adlar altında eklenen bedeller eklenince vatandaşa yüklü faturalar çıkarılmaktadır. Elektrik ve doğalgaz zamları başta olmak üzere son zamlarda dâhil edilmesiyle birlikte enflasyon ve yoksulluk rekor düzeye çıkmaya devam edecektir. YURTTAŞIN DURUMU AKP hükümeti, ekonomik krizden doğalgaza, elektriğe yapılan zamlarla ve özelleştirmeler ve emekçilerin sırtına dolaylı vergileri yükleyerek kurtulamayacaktır.  AKP iktidarının aksi yöndeki tüm söylemleri ve iddialarına rağmen, eriyen maaşlar, artan borçlar, işsizlik, doğalgaz ve elektrik faturaları yurttaşları açlık ve yoksullukla boğuşmasına neden olmaktadır. Türkiye’de giderek hayat pahalılığı çekilmez noktaya gelmektedir. Yurttaşlar, insani ihtiyacı olan barınmayı gerçekleştirememekte ve karnını doyurmaktadır. EKONOMİK KRİZ GERÇEĞİ Ekonomik krizin bedelini ödemeyi kabul etmeyen milyonlarca yurttaş ve emekçi doğalgaz, elektrik faturalarına yüklenildiğinin farkındadır.  AKP iktidarı döneminde; tüm emekçilerin ödediği vergilerin sınırı bilinmemektedir; elektrik, doğalgaz, su ve yaşamsal giderler sürekli zamlanmaktadır.  Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; işçi, memur, emekli, esnaf ve emeğiyle geçinen tüm yurttaşların ortak talebinin tüm zamların geri çekilmesi olarak açıklıyoruz. Aksi halde milyonlarca emekçi; ekonomik ve sosyal düzenin faturasını AKP iktidarına kesecektir.”  
Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, iktidara doğalgaz ve elektrik zamlarını sordu.

haberimizvar.net-Doğal ve elektrik faturalarına yapılan zamlarla ilgili olarak Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, yazılı açıklama yaptı. Salık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde son zamanlarda art arda yaşanan zamlar, ülkenin ekonomik çöküntüye girdiğini göstermektedir. Elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlar, yurttaşların bütçesini zorladığı ortadadır.

BAKANIN AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın elektrik ve doğalgaz faturaları hakkında açıklaması kabul edilemez. Albayrak’ın elektrik faturalarında son 1,5 yılda 2 zam, 1’de indirim yapıldığını söylemesi tamamen çarpıtmadır. 2018’den 2019 yılına kadar 5 kez zamlanan elektrik faturaları vatandaşları isyan noktasına getirmiştir. Elektriğe; 1 Ağustos 2018  yüzde 9, 1 Eylül 2018 yüzde 9, 1 Ekim 2018 yüzde 9, 1 Temmuz 2019 yüzde 14,98, 1 Ekim 2019 yüzde14,9 zam geldi.

ELEKTRİĞİN ARDINDAN DOĞALGAZ

Geçen yıl Ağustos ve Eylül aylarında doğalgaza yapılan yüzde 14,9'arlık zamlarla birlikte 2019 yılında doğalgaza yapılan zam yüzde 30'u buldu. 2018 yılında yapılan zamlar da düşünüldüğünde son iki yılda doğalgaza yüzde 60'ın üzerinde zam yapıldı. Elektrik üretim ve dağıtımı özelleştirildiğinden ve elektrik fiyatlarına bir de yüklü miktarda ‘dağıtım bedeli’ ve benzeri adlar altında eklenen bedeller eklenince vatandaşa yüklü faturalar çıkarılmaktadır. Elektrik ve doğalgaz zamları başta olmak üzere son zamlarda dâhil edilmesiyle birlikte enflasyon ve yoksulluk rekor düzeye çıkmaya devam edecektir.

YURTTAŞIN DURUMU

AKP hükümeti, ekonomik krizden doğalgaza, elektriğe yapılan zamlarla ve özelleştirmeler ve emekçilerin sırtına dolaylı vergileri yükleyerek kurtulamayacaktır.  AKP iktidarının aksi yöndeki tüm söylemleri ve iddialarına rağmen, eriyen maaşlar, artan borçlar, işsizlik, doğalgaz ve elektrik faturaları yurttaşları açlık ve yoksullukla boğuşmasına neden olmaktadır. Türkiye’de giderek hayat pahalılığı çekilmez noktaya gelmektedir. Yurttaşlar, insani ihtiyacı olan barınmayı gerçekleştirememekte ve karnını doyurmaktadır.

EKONOMİK KRİZ GERÇEĞİ

Ekonomik krizin bedelini ödemeyi kabul etmeyen milyonlarca yurttaş ve emekçi doğalgaz, elektrik faturalarına yüklenildiğinin farkındadır.  AKP iktidarı döneminde; tüm emekçilerin ödediği vergilerin sınırı bilinmemektedir; elektrik, doğalgaz, su ve yaşamsal giderler sürekli zamlanmaktadır.  Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; işçi, memur, emekli, esnaf ve emeğiyle geçinen tüm yurttaşların ortak talebinin tüm zamların geri çekilmesi olarak açıklıyoruz. Aksi halde milyonlarca emekçi; ekonomik ve sosyal düzenin faturasını AKP iktidarına kesecektir.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.