Büyükşehir Meclisi’nde RANT KAVGASI

SİYASET 11.01.2020 - 00:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Büyükşehir Meclisi’nde RANT KAVGASI

Antalya Büyükşehir Meclisi’nin bugünkü toplantısında İYİ Parti’nin AKP’yle, CHP’nin ise MHP’yle ittifak yapmasının arkasından rant iddiaları ve siyasi hesaplaşma çıktı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün ilginç bir tablo yaşandı. Meclis gündeminde Muratpaşa Belediyesi’nin ‘kamu ortaklık payı’ (KOP) diye ayrılan parsellerin özel şahısların kullanımına verilmesi yönündeki komisyon raporu ele alındı. İlgili madde İYİ Parti ve AKP’nin oylarıyla reddedildi. Aynı gündem maddesi için CHP ve MHP’nin ‘evet’ oyu kullanması ise dikkat çekti. MHP’Lİ BİR İSİM RANT PAZARLIĞINDA Bu durum siyasi kulislerin gündemine oturdu. İddialara göre; Muratpaşa’da AKP, CHP ve MHP’li isimlerin yer aldığı rant ortaklığını fark eden AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, karara karşı durarak, rant iddialarında yer alan AKP’li ismi engellemeye çalıştı. Araya giren MHP’lilerin ise, kararın çıkması için çaba sarf ettiği öğrenildi. AKP rant şüphesiyle mecliste ret oyu verirken, MHP’li meclis üyelerinin kendi partililerin çıkarları için CHP’lilerle hareket ettiği gelen bilgiler arasında. TÜM GÜNDEM MADDELERİNİ ETKİLEDİ Meclis gündemindeki birçok maddenin geri çekilmesi de siyasi hesaplaşmanın ilk raundu olarak değerlendirildi. Rant hesaplarından habersiz olan meclisteki İYİ Parti grubunun ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le hesaplaşma adına, CHP’nin taleplerinin yer aldığı gündem maddelerine ret oyu verdiği ileri sürülüyor. İYİ PARTİLİLER BÖCEK’E REST ÇEKTİ Kulislere yansıyan bilgilere göre; Muhittin Böcek, Meral Akşener’e İYİ Partili bir genel sekreter yardımcısı ve ASAT’ta genel müdür yardımcılığı sözü vermiş. İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, Böcek’in bu kadrolarla ilgili gerekeni yapmadığı gerekçesiyle partisinin meclis üyelerinden gündem maddelerine ret oyu vermesini istedi. Muratpaşa Belediyesi’nin KOP arazileriyle ilgili talebinin yer aldığı gündem maddesine de ret oyu veren İYİ Parti, AKP ile ittifak yaptığı yorumuyla karşı karşıya kaldı.  İYİ Parti’nin bu rest sonrası genel sekreter yardımcılığı ve ASAT genel müdür yardımcılığı kadrolarına atama yaptırıp, yaptıramayacağı ise, merak konusu oldu. AKP’DEN DEVLET BAHÇELİ’YE RAPOR Rant iddialarında MHP’li bir ismin yer alması ve AKP’yi ikna etmek için devreye girmesine karşın isteğini alamayan MHP’nin Büyükşehir Meclisi’nde CHP ile ittifak yapması tepkilere neden oldu. AKP’nin bu durumu MHP Genel Merkezi’ne raporlandığı öğrenildi.  
Antalya Büyükşehir Meclisi’nin bugünkü toplantısında İYİ Parti’nin AKP’yle, CHP’nin ise MHP’yle ittifak yapmasının arkasından rant iddiaları ve siyasi hesaplaşma çıktı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün ilginç bir tablo yaşandı. Meclis gündeminde Muratpaşa Belediyesi’nin ‘kamu ortaklık payı’ (KOP) diye ayrılan parsellerin özel şahısların kullanımına verilmesi yönündeki komisyon raporu ele alındı. İlgili madde İYİ Parti ve AKP’nin oylarıyla reddedildi. Aynı gündem maddesi için CHP ve MHP’nin ‘evet’ oyu kullanması ise dikkat çekti.

MHP’Lİ BİR İSİM RANT PAZARLIĞINDA

Bu durum siyasi kulislerin gündemine oturdu. İddialara göre; Muratpaşa’da AKP, CHP ve MHP’li isimlerin yer aldığı rant ortaklığını fark eden AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, karara karşı durarak, rant iddialarında yer alan AKP’li ismi engellemeye çalıştı. Araya giren MHP’lilerin ise, kararın çıkması için çaba sarf ettiği öğrenildi. AKP rant şüphesiyle mecliste ret oyu verirken, MHP’li meclis üyelerinin kendi partililerin çıkarları için CHP’lilerle hareket ettiği gelen bilgiler arasında.

TÜM GÜNDEM MADDELERİNİ ETKİLEDİ

Meclis gündemindeki birçok maddenin geri çekilmesi de siyasi hesaplaşmanın ilk raundu olarak değerlendirildi. Rant hesaplarından habersiz olan meclisteki İYİ Parti grubunun ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le hesaplaşma adına, CHP’nin taleplerinin yer aldığı gündem maddelerine ret oyu verdiği ileri sürülüyor.

İYİ PARTİLİLER BÖCEK’E REST ÇEKTİ

Kulislere yansıyan bilgilere göre; Muhittin Böcek, Meral Akşener’e İYİ Partili bir genel sekreter yardımcısı ve ASAT’ta genel müdür yardımcılığı sözü vermiş. İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, Böcek’in bu kadrolarla ilgili gerekeni yapmadığı gerekçesiyle partisinin meclis üyelerinden gündem maddelerine ret oyu vermesini istedi. Muratpaşa Belediyesi’nin KOP arazileriyle ilgili talebinin yer aldığı gündem maddesine de ret oyu veren İYİ Parti, AKP ile ittifak yaptığı yorumuyla karşı karşıya kaldı.  İYİ Parti’nin bu rest sonrası genel sekreter yardımcılığı ve ASAT genel müdür yardımcılığı kadrolarına atama yaptırıp, yaptıramayacağı ise, merak konusu oldu.

AKP’DEN DEVLET BAHÇELİ’YE RAPOR

Rant iddialarında MHP’li bir ismin yer alması ve AKP’yi ikna etmek için devreye girmesine karşın isteğini alamayan MHP’nin Büyükşehir Meclisi’nde CHP ile ittifak yapması tepkilere neden oldu. AKP’nin bu durumu MHP Genel Merkezi’ne raporlandığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.