Edebiyat öğretmeni sanatla büyülüyor

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.04.2026 - 16:41, Güncelleme: 07.04.2026 - 16:41
 

Edebiyat öğretmeni sanatla büyülüyor

Antalyalı edebiyat öğretmeni, aynı zamanda resim ve heykel sanatçısı Ahmet Çapar, kendisine özgü teknik ve tarzıyla ürettiği figüratif anlatımdan uzak resim çalışmalarını sanatseverle buluşturdu.

haberimizvar.net- Sanatçı Ahmet Çapar'ın 'Zaman Çölünün Kıyısında: İçbükey Resimler' adlı sergisi, sanat danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde şehir merkezindeki beş yıldızlı turistik otelin galerisinde açıldı. Sergiye, sanatçı ve sanatseverler yanında Çapar'ın öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. SANAT BİRLEŞTİRİCİDİR Sanat danışmanı Himmet Öcal, sanatçı Ahmet Çapar'ın resimlerini kendisine özgü geliştirdiği teknik ve tarzla çalışarak ürettiğini ifade etti. Çapar'ın yeteneğine, sanat çalışmalarına ve eserlerine övgü yağdıran Öcal, "Sanat ayrıştırıcı değil, her zaman bütünleştirici bir yapıdır, insanın ruhunun sıkıldığı anlarda sığındığı bir alandır. Sanatla var olalım, sanatla kalalım" dedi. FIRÇASI 15 YILDIR ELİNDE Halen lisede edebiyat öğretmenliği görevini sürdüren Ahmet Çapar, 15 yıldan bu yana da sanat dünyasının içinde renkler arasında yaşıyor. Çapar, "Sanat, sözle ifade edilemeyen hayallerin, duyguların, düşüncelerin, özlemlerin, üzüntülerin, sevinçlerin kâğıt-bez tuvaller üzerine, şekillendirilen çamur objelere aktarılmasıdır" diye yorumladı. Antalyalı sanatçı ve sanatseverler, ressam Ahmet Çapar'ın farklı ebatlarda, tekniklerde ve tarzlarda çalıştığı eserini hayranlıkla inceledi. Geçmiş yıllarda kişisel sergiler açan, birçok karma sergide eserleri yer alan Çapar'ın 25 tablosunun bulunduğu sergi 22 Nisan Çarşamba gününe kadar açık kalacak.
Antalyalı edebiyat öğretmeni, aynı zamanda resim ve heykel sanatçısı Ahmet Çapar, kendisine özgü teknik ve tarzıyla ürettiği figüratif anlatımdan uzak resim çalışmalarını sanatseverle buluşturdu.

haberimizvar.net- Sanatçı Ahmet Çapar'ın 'Zaman Çölünün Kıyısında: İçbükey Resimler' adlı sergisi, sanat danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde şehir merkezindeki beş yıldızlı turistik otelin galerisinde açıldı. Sergiye, sanatçı ve sanatseverler yanında Çapar'ın öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

SANAT BİRLEŞTİRİCİDİR

Sanat danışmanı Himmet Öcal, sanatçı Ahmet Çapar'ın resimlerini kendisine özgü geliştirdiği teknik ve tarzla çalışarak ürettiğini ifade etti. Çapar'ın yeteneğine, sanat çalışmalarına ve eserlerine övgü yağdıran Öcal, "Sanat ayrıştırıcı değil, her zaman bütünleştirici bir yapıdır, insanın ruhunun sıkıldığı anlarda sığındığı bir alandır. Sanatla var olalım, sanatla kalalım" dedi.

FIRÇASI 15 YILDIR ELİNDE

Halen lisede edebiyat öğretmenliği görevini sürdüren Ahmet Çapar, 15 yıldan bu yana da sanat dünyasının içinde renkler arasında yaşıyor. Çapar, "Sanat, sözle ifade edilemeyen hayallerin, duyguların, düşüncelerin, özlemlerin, üzüntülerin, sevinçlerin kâğıt-bez tuvaller üzerine, şekillendirilen çamur objelere aktarılmasıdır" diye yorumladı.

Antalyalı sanatçı ve sanatseverler, ressam Ahmet Çapar'ın farklı ebatlarda, tekniklerde ve tarzlarda çalıştığı eserini hayranlıkla inceledi. Geçmiş yıllarda kişisel sergiler açan, birçok karma sergide eserleri yer alan Çapar'ın 25 tablosunun bulunduğu sergi 22 Nisan Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.