'Ekonomimizi kötüleyenlerin gayesi bağcıyı dövmek'

SİYASET 10.11.2020 - 15:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'Ekonomimizi kötüleyenlerin gayesi bağcıyı dövmek'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, damadı Berat Albayrak'ın Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifası sonrasında ikinci konuşma yaptı. Erdoğan, konuya yine değinmedi.

haberimizvar.net- Sarayındaki Atatürk'ü anma töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonominin durumuna da değinerek "Sıkıntılarımız elbette var, hiçbiri üstesinden gelinemeyecek şeyler değil," dedi. Erdoğan, "Ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim söyleyebilir. Israrla ekonomimizi kötüleyenlerin gayeleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek," dedi. Erdoğan, Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifa eden ve yerine Lütfi Elvan'ı atadığı damadı Berat Albayrak hakkında ise konuşmadı. Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları: "İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz. Millet vatan ve medeniyet merkezli bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi-ekonomik bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar her yolu ve yöntemi deneyerek üzerimize geldiler. Kendilerine içeride imtiyazlarını kaybetmenin vermiş olduğu kin ve nefret dolu mankurtlar bulmakta da zorlanmadılar. "Uluslararası kredi derecelendirme kurumlarının verdiği notların objektif olduğunu söyleyecek kimse çıkamaz. Dünyadaki genel ekonomik sıkıntılar koronavirüs ile daha da arttı. Milletimize verdiğimiz her sözü yürekten inanarak ifade ettik. Bugün Türkiye sınırları dışında da güç ve umut kaynağı ise bunu milletimizle verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Temel göstergelere baktığımızda nasıl mesafe katettiğimizi daha iyi anlıyoruz. Böyle bir iklimde, ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir? Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele veriyoruz. Sıkıntılarımız elbette var. Hiçbiri üstesinden gelinmeyecek hususlar değil."  
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, damadı Berat Albayrak'ın Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifası sonrasında ikinci konuşma yaptı. Erdoğan, konuya yine değinmedi.

haberimizvar.net- Sarayındaki Atatürk'ü anma töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonominin durumuna da değinerek "Sıkıntılarımız elbette var, hiçbiri üstesinden gelinemeyecek şeyler değil," dedi.

Erdoğan, "Ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim söyleyebilir. Israrla ekonomimizi kötüleyenlerin gayeleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek," dedi.

Erdoğan, Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifa eden ve yerine Lütfi Elvan'ı atadığı damadı Berat Albayrak hakkında ise konuşmadı.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ediyoruz. Millet vatan ve medeniyet merkezli bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi-ekonomik bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar her yolu ve yöntemi deneyerek üzerimize geldiler. Kendilerine içeride imtiyazlarını kaybetmenin vermiş olduğu kin ve nefret dolu mankurtlar bulmakta da zorlanmadılar.

"Uluslararası kredi derecelendirme kurumlarının verdiği notların objektif olduğunu söyleyecek kimse çıkamaz. Dünyadaki genel ekonomik sıkıntılar koronavirüs ile daha da arttı. Milletimize verdiğimiz her sözü yürekten inanarak ifade ettik. Bugün Türkiye sınırları dışında da güç ve umut kaynağı ise bunu milletimizle verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. Temel göstergelere baktığımızda nasıl mesafe katettiğimizi daha iyi anlıyoruz.

Böyle bir iklimde, ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir? Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele veriyoruz.

Sıkıntılarımız elbette var. Hiçbiri üstesinden gelinmeyecek hususlar değil."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.