En erken 7 günde taburcu

SAĞLIK 16.06.2020 - 11:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

En erken 7 günde taburcu

Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmiyle ilgili yayınlanan genelgede güncellemeye gitti. Yapılan değişiklik ile hasta ve refakatçilerinden tedavi sonrası Türkiye’de turist olarak kalmak isteyenler, tedavileri erken bitse de en erken 7 gün sonra hastaneden çıkabilecek. 7 günü tamamlayanlar PCR testi yaptırmaları ve sonucun negatif çıkması halinde taburcu edilecek.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanlığı, sağlık turizminde pandemi öncesindeki rakamları yakalamak için yoğun bir mesai harcıyor. Bakanlık, daha önce illere genelge göndererek, uluslararası sağlık turizmi kapsamında hasta ve refakatçilere yönelik alınacak tedbirleri belirlemişti. Bakanlık sözkonusu genelgede güncellemeye gitti. Yapılan değişiklik uyarınca, hasta ve refakatçilere ücreti mukabili tedavi göreceği hastanede Kovid-19 PCR testi yapılacak veya PCR testi için numune alınacak. Bakanlık, genelgeye, tedavi sonrası taburculuk işlemlerinde alınacak önlemlere ilişkin yeni madde de ekledi. Buna göre, hasta ve refakatçileri 7 günden önce ülkelerine dönmek istemeleri durumunda PCR testi yapılacak. PCR test sonuçları negatif ise kişiler derhal hastane gözetiminde sınıra kadar uğurlanarak yolcu edilebilecek.   PCR TESTİ TEMİZSE KALABİLECEKLER Uluslararası hasta ve refakatçiler, tedavi sonrası Türkiye’de turist olarak kalmak isterse, hastanede tedavi erken bitse bile en az 7 gün beklenecek. 7 günün sonunda PCR testi yapılacak. Sonuç negatif ise taburcu edilebilecek ve Türkiye’de hastane dışında turist olarak konaklayabilecek.Test yaptırmayanlardan ise 14 günü tamamlaması istenecek. Test yaptırmayanlar 14 günün sonunda Kovid-19 belirtisinin olmaması halinde taburcu edilip, Türkiye’de turist olarak kalmaya devam edebilecek.  
Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmiyle ilgili yayınlanan genelgede güncellemeye gitti. Yapılan değişiklik ile hasta ve refakatçilerinden tedavi sonrası Türkiye’de turist olarak kalmak isteyenler, tedavileri erken bitse de en erken 7 gün sonra hastaneden çıkabilecek. 7 günü tamamlayanlar PCR testi yaptırmaları ve sonucun negatif çıkması halinde taburcu edilecek.

haberimizvar.net- Sağlık Bakanlığı, sağlık turizminde pandemi öncesindeki rakamları yakalamak için yoğun bir mesai harcıyor. Bakanlık, daha önce illere genelge göndererek, uluslararası sağlık turizmi kapsamında hasta ve refakatçilere yönelik alınacak tedbirleri belirlemişti. Bakanlık sözkonusu genelgede güncellemeye gitti. Yapılan değişiklik uyarınca, hasta ve refakatçilere ücreti mukabili tedavi göreceği hastanede Kovid-19 PCR testi yapılacak veya PCR testi için numune alınacak. Bakanlık, genelgeye, tedavi sonrası taburculuk işlemlerinde alınacak önlemlere ilişkin yeni madde de ekledi. Buna göre, hasta ve refakatçileri 7 günden önce ülkelerine dönmek istemeleri durumunda PCR testi yapılacak. PCR test sonuçları negatif ise kişiler derhal hastane gözetiminde sınıra kadar uğurlanarak yolcu edilebilecek.

 

PCR TESTİ TEMİZSE KALABİLECEKLER

Uluslararası hasta ve refakatçiler, tedavi sonrası Türkiye’de turist olarak kalmak isterse, hastanede tedavi erken bitse bile en az 7 gün beklenecek. 7 günün sonunda PCR testi yapılacak. Sonuç negatif ise taburcu edilebilecek ve Türkiye’de hastane dışında turist olarak konaklayabilecek.Test yaptırmayanlardan ise 14 günü tamamlaması istenecek. Test yaptırmayanlar 14 günün sonunda Kovid-19 belirtisinin olmaması halinde taburcu edilip, Türkiye’de turist olarak kalmaya devam edebilecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.