Gitar Festivali başlıyor

KÜLTÜR 20.11.2019 - 14:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gitar Festivali başlıyor

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'nin düzenlediği 8'nci Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Massimo Delle Cese konseriyle başlıyor.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi'nin ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'yle bu yıl 8'ncisini gerçekleştireceği Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 21- 23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Genel sanat yönetmenliğini klasik gitarın dünya çapındaki ismi Ahmet Kanneci'nin yaptığı festival, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz. Sanatseverler, numaralı davetiyelerini Türkan Şoray Kültür Merkezi'nden alabilecek.   Uluslararası Gitar Festivali'nin, Antalya'ya, Muratpaşa'ya değer kattığını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Antalya Gitar Festivali kentimizin kültürüne de kazanımlar sağlıyor. Sanatseverleri, festivalimize bekliyoruz" dedi.   Festivalin ilk gününde 21 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de, 4. İtalya Ulusal Gitar Yarışması'nda 15 yaşında birincilik kazanan ve sayısız ödül sahibi olan Massimo Delle Cese konser verecek. Festivalin ikinci günü olan 22 Kasım Cuma günü ise, saat 20.00'de gitar-saz kardeşliği başlığı ile, Andres Segovia 'onur madalyası' sahibi Uluslararası Gitar Festivali Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci, 2013'te İspanya-Linares'te düzenlenen Uluslararası Andrés Segovia Gitar Yarışması'nda Birincilik Ödülü alan Özcan Dal, Neşet Ertaş Kültür-Sanat (2018), On Dokuz Mayıs Üniversitesi Halk Müziğine Hizmet (2009) ve Truva Kültür-Sanat (2005) ödülleri sahibi Doç. Dr. Okan Murat Öztürk ve Muratpaşa Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu İlke Türkdoğan sahne alacak.   Festivalin kapanış gecesi olan 23 Kasım Cumartesi günü ise adına uluslararası gitar yarışmaları düzenlenen efsanevi gitarist Alirio Diaz'ın oğlu Senio Alirio Diaz ile UNESCO Uluslararası Kulübü Onur Madalyası sahibi Salvatore Daniele Pidone konseri gerçekleştirilecek.  
Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'nin düzenlediği 8'nci Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Massimo Delle Cese konseriyle başlıyor.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi'nin ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'yle bu yıl 8'ncisini gerçekleştireceği Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 21- 23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Genel sanat yönetmenliğini klasik gitarın dünya çapındaki ismi Ahmet Kanneci'nin yaptığı festival, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz. Sanatseverler, numaralı davetiyelerini Türkan Şoray Kültür Merkezi'nden alabilecek.

 

Uluslararası Gitar Festivali'nin, Antalya'ya, Muratpaşa'ya değer kattığını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Antalya Gitar Festivali kentimizin kültürüne de kazanımlar sağlıyor. Sanatseverleri, festivalimize bekliyoruz" dedi.

 

Festivalin ilk gününde 21 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de, 4. İtalya Ulusal Gitar Yarışması'nda 15 yaşında birincilik kazanan ve sayısız ödül sahibi olan Massimo Delle Cese konser verecek. Festivalin ikinci günü olan 22 Kasım Cuma günü ise, saat 20.00'de gitar-saz kardeşliği başlığı ile, Andres Segovia 'onur madalyası' sahibi Uluslararası Gitar Festivali Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci, 2013'te İspanya-Linares'te düzenlenen Uluslararası Andrés Segovia Gitar Yarışması'nda Birincilik Ödülü alan Özcan Dal, Neşet Ertaş Kültür-Sanat (2018), On Dokuz Mayıs Üniversitesi Halk Müziğine Hizmet (2009) ve Truva Kültür-Sanat (2005) ödülleri sahibi Doç. Dr. Okan Murat Öztürk ve Muratpaşa Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu İlke Türkdoğan sahne alacak.

 

Festivalin kapanış gecesi olan 23 Kasım Cumartesi günü ise adına uluslararası gitar yarışmaları düzenlenen efsanevi gitarist Alirio Diaz'ın oğlu Senio Alirio Diaz ile UNESCO Uluslararası Kulübü Onur Madalyası sahibi Salvatore Daniele Pidone konseri gerçekleştirilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.