Görevlendirmeler bile isme özel!

YEREL 19.02.2020 - 17:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Görevlendirmeler bile isme özel!

Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda DSİ 13. Bölge (Antalya) Müdürlüğü’nün yürüttüğü Aksu Çayı Taşkın Koruma ve Arazi Toplulaştırma işlemlerinde sadece görev tanımlaması yapılması gerekirken ilk kez belirtilerek istenmesi tarihe geçti. Bakanlık, konuyla ilgili görevlendirme yazısında yüklenici firmaya ‘harita teknikeri’ yazması yeterli gelecekken, görevlendirmenin yanında Ramazan Yerlikaya’nın adını resmi yazışmada yer verdi.

Aksu Çayı Taşkın Koruma ve Arazi Toplulaştırma işlemlerinde kafa karıştıran ilkler yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda DSİ 13. Bölge (Antalya) Müdürlüğü tarafından yürütülen resmi işlemlerde kanun, mevzuat, yönetmelik tanınmadan işlem yapılması ‘hakkaniyet’ sorgusunu beraberinde getirdi. Arazi toplulaştırma işlemlerinde mağdur sayısı her geçen gün artarken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arazi toplulaştırma işlemleri yüklenici firması olan ancak parselasyon haritasına imza atmayan harita firmasına gönderdiği resmi yazıda bir ilk yaşandı. SADECE GÖREV TANIMI YAPILMALI DSİ 13. Bölge Müdürlüğü 12.07.2019 tarihinde 31383737-445061 sayılı resmi yazışmasında, Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ve Arazi Toplulaştırma işlemleri için alt yüklenici harita firmasında görev yapan harita teknikeri Ramazan Yerlikaya’nın DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilmesi istendi. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nün sadece görev tanımlaması (mühendis, tekniker.. vb.) yapması gerekirken, görev tanımlamasının yanında bir de isimle görevlendirme istemesi merak uyandırdı. BAKANLIK ÇALIŞANLARIYLA Yerlikaya’nın sosyal medya hesabında da Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Atakan Sert ve Antalya DSİ Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Furkan Yazıcıoğlu ile samimiyeti dikkat çekici. Eğlence mekânlarında, tatillerde bahsi geçen yöneticilerle bir arada samimi fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Ramazan Yerlikaya’nın özel şirkette çalışmasına karşın devlet kurumlarıyla ilişkileri cevap bekleyen sorulara eklendi.          Akıllardaki sorular; Ramazan Yerlikaya, Antalya DSİ Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Furkan Yazıcıoğlu ve DSİ Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Atakan Sert’in yakın arkadaşı olduğu için mi danışman olarak çağrıldı? Antalya Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan birçok harita mühendisi ve teknikeri bulunurken harita teknikeri olan Ramazan Yerlikaya’ya ne danışıldı? Ramazan Yerlikaya’nın bu danışmanlık hizmetini ne karşılığında yapmıştır?   YARIN: Resmi Kurumlara verilen dilekçelerde şaşırtan detaylar   DSİ Dosya 1 için tıklayınız DSİ Dosya 2 için tıklayınız DSİ Dosya 3 için tıklayınız DSİ Dosya 4 için tıklayınız
Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda DSİ 13. Bölge (Antalya) Müdürlüğü’nün yürüttüğü Aksu Çayı Taşkın Koruma ve Arazi Toplulaştırma işlemlerinde sadece görev tanımlaması yapılması gerekirken ilk kez belirtilerek istenmesi tarihe geçti. Bakanlık, konuyla ilgili görevlendirme yazısında yüklenici firmaya ‘harita teknikeri’ yazması yeterli gelecekken, görevlendirmenin yanında Ramazan Yerlikaya’nın adını resmi yazışmada yer verdi.

Aksu Çayı Taşkın Koruma ve Arazi Toplulaştırma işlemlerinde kafa karıştıran ilkler yaşanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda DSİ 13. Bölge (Antalya) Müdürlüğü tarafından yürütülen resmi işlemlerde kanun, mevzuat, yönetmelik tanınmadan işlem yapılması ‘hakkaniyet’ sorgusunu beraberinde getirdi. Arazi toplulaştırma işlemlerinde mağdur sayısı her geçen gün artarken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın arazi toplulaştırma işlemleri yüklenici firması olan ancak parselasyon haritasına imza atmayan harita firmasına gönderdiği resmi yazıda bir ilk yaşandı.

SADECE GÖREV TANIMI YAPILMALI

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü 12.07.2019 tarihinde 31383737-445061 sayılı resmi yazışmasında, Aksu Çayı Taşkın Koruma Projesi ve Arazi Toplulaştırma işlemleri için alt yüklenici harita firmasında görev yapan harita teknikeri Ramazan Yerlikaya’nın DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilmesi istendi. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nün sadece görev tanımlaması (mühendis, tekniker.. vb.) yapması gerekirken, görev tanımlamasının yanında bir de isimle görevlendirme istemesi merak uyandırdı.

BAKANLIK ÇALIŞANLARIYLA

Yerlikaya’nın sosyal medya hesabında da Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Atakan Sert ve Antalya DSİ Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Furkan Yazıcıoğlu ile samimiyeti dikkat çekici. Eğlence mekânlarında, tatillerde bahsi geçen yöneticilerle bir arada samimi fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Ramazan Yerlikaya’nın özel şirkette çalışmasına karşın devlet kurumlarıyla ilişkileri cevap bekleyen sorulara eklendi.

         Akıllardaki sorular;

  1. Ramazan Yerlikaya, Antalya DSİ Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Furkan Yazıcıoğlu ve DSİ Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Atakan Sert’in yakın arkadaşı olduğu için mi danışman olarak çağrıldı?
  2. Antalya Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan birçok harita mühendisi ve teknikeri bulunurken harita teknikeri olan Ramazan Yerlikaya’ya ne danışıldı?
  3. Ramazan Yerlikaya’nın bu danışmanlık hizmetini ne karşılığında yapmıştır?

 

YARIN: Resmi Kurumlara verilen dilekçelerde şaşırtan detaylar

 

DSİ Dosya 1 için tıklayınız

DSİ Dosya 2 için tıklayınız

DSİ Dosya 3 için tıklayınız

DSİ Dosya 4 için tıklayınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.