Gramı 1 milyon Euro

EKONOMİ 20.11.2019 - 13:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gramı 1 milyon Euro

Tarım ve Orman Bakanlığının, zehrinin gramı bir milyon avroyu bulan balon balığının ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili çalışma başlattı.

haberimizvar.net- Kanada’ya ihraç edilmesiyle gündemde olan balon balığıyla ilgili çalışmaya ulaşıldı. İki yıldır balon balığı hakkında çalıştıklarını açıklayan bir bakanlık yetkilisi “Balıkçılara, avladığı balık karşılığında kilo veya tane üzerinden ödeme yapılacak. Belirli toplama merkezleri oluşturulacak ve buralardan firmalara satılacak. Böylece hem balıkçılar desteklenecek hem ülkeye döviz girecek. Ödenecek fiyat daha sonra açıklanacak” dedi. 10 YILLIK MÜCADELE Süveyş Kanalı üzerinden denizlerimize gelen ve çoğu zaman balıkçılara zarar veren bu balıkla 10 yıldır mücadele ettiklerini kaydeden yetkili “Şu anda sayılarını belirlemeye yönelik çalışıyoruz. Çanakkale’den Hatay’a kadar birçok bölgeden örnek aldık. Aldığımız örneklerde toksin oranı nedir? Toksin hangi mevsimde ne kadar yüksek çıkıyor? Balık işlenebilir mi? Eti sanayide kullanılabilir mi? Araştırmasını yaptık” diye konuştu. KANADA’YA İHRAÇ EDİLECEK Kanada’daki firmayla anlaşılması durumunda bazı yasakların da ortadan kaldırılacağını kaydeden Bakanlık yetkilisi şunları söyledi: Hâlihazırda balon balığının karaya çıkartılması yasak. Anlaşma sağlanırsa kontrollü şekilde çıkarılmasının önü açılacak. Bakanlığın her koyda görev alabilecek personeli bulunuyor. Tamamen serbest kalması mümkün değil. Vatandaş bunu tüketirse büyük olaylar çıkabilir. 
Tarım ve Orman Bakanlığının, zehrinin gramı bir milyon avroyu bulan balon balığının ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili çalışma başlattı.

haberimizvar.net- Kanada’ya ihraç edilmesiyle gündemde olan balon balığıyla ilgili çalışmaya ulaşıldı. İki yıldır balon balığı hakkında çalıştıklarını açıklayan bir bakanlık yetkilisi “Balıkçılara, avladığı balık karşılığında kilo veya tane üzerinden ödeme yapılacak. Belirli toplama merkezleri oluşturulacak ve buralardan firmalara satılacak. Böylece hem balıkçılar desteklenecek hem ülkeye döviz girecek. Ödenecek fiyat daha sonra açıklanacak” dedi.

10 YILLIK MÜCADELE

Süveyş Kanalı üzerinden denizlerimize gelen ve çoğu zaman balıkçılara zarar veren bu balıkla 10 yıldır mücadele ettiklerini kaydeden yetkili “Şu anda sayılarını belirlemeye yönelik çalışıyoruz. Çanakkale’den Hatay’a kadar birçok bölgeden örnek aldık. Aldığımız örneklerde toksin oranı nedir? Toksin hangi mevsimde ne kadar yüksek çıkıyor? Balık işlenebilir mi? Eti sanayide kullanılabilir mi? Araştırmasını yaptık” diye konuştu.

KANADA’YA İHRAÇ EDİLECEK

Kanada’daki firmayla anlaşılması durumunda bazı yasakların da ortadan kaldırılacağını kaydeden Bakanlık yetkilisi şunları söyledi: Hâlihazırda balon balığının karaya çıkartılması yasak. Anlaşma sağlanırsa kontrollü şekilde çıkarılmasının önü açılacak. Bakanlığın her koyda görev alabilecek personeli bulunuyor. Tamamen serbest kalması mümkün değil. Vatandaş bunu tüketirse büyük olaylar çıkabilir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.