Hangi semtler evde kaldı?

YEREL 26.03.2020 - 14:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Hangi semtler evde kaldı?

İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verileri analiz edilerek en fazla evde kalan semtler belirlendi. Gelir durumu yüksek semtlerde yaşayanlar evde kalırken, dar gelirli nüfusu yüksek semtler dışarı çıkmak zorunda kaldı.

haberimizvar.net- Korona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek için insanların zorunlu durumlar dışında evden çıkmaması isteniyor. Veloxity isimli şirket, İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verilerini analiz ederek en fazla evde kalan semtleri belirledi. Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınını en azından yavaşlatmak için insanların evlerinde kalması isteniyor. Çalışma koşulları evde kalmaya izin veren insanlar, çağrılara uyarak evlerinde kalıyor. Ancak bu herkes için geçerli değil. Birçok insan normal akışında işine gitmeye devam ediyor.   İŞÇİ SEMTLERİ DIŞARIDA   Webtekno’nun haberine göre mobil müşteri deneyimi hizmeti sunan Veloxity, İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verilerini analiz ederek salgın sırasında İstanbul’un dolaşım haritasını çıkardı. Akıllı telefonunun dolaşım verileri, 17 Mart tarihinde başlanarak 7 gün boyunca takip edildi. Toplanan dolaşım verileri daha sonra şirket tarafından analiz edildi. Araştırmaya göre 17 Mart’tan başlayarak 7 gün boyunca en fazla evde kalan İstanbul semtleri; Kadıköy, Ataşehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler ve Şişli oldu. En az evde kalan İstanbul semtleri ise Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Beykoz…  
İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verileri analiz edilerek en fazla evde kalan semtler belirlendi. Gelir durumu yüksek semtlerde yaşayanlar evde kalırken, dar gelirli nüfusu yüksek semtler dışarı çıkmak zorunda kaldı.

haberimizvar.net- Korona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek için insanların zorunlu durumlar dışında evden çıkmaması isteniyor. Veloxity isimli şirket, İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verilerini analiz ederek en fazla evde kalan semtleri belirledi. Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınını en azından yavaşlatmak için insanların evlerinde kalması isteniyor. Çalışma koşulları evde kalmaya izin veren insanlar, çağrılara uyarak evlerinde kalıyor. Ancak bu herkes için geçerli değil. Birçok insan normal akışında işine gitmeye devam ediyor.

 

İŞÇİ SEMTLERİ DIŞARIDA

 

Webtekno’nun haberine göre mobil müşteri deneyimi hizmeti sunan Veloxity, İstanbul’daki 1 milyon insanın akıllı telefonlarının dolaşım verilerini analiz ederek salgın sırasında İstanbul’un dolaşım haritasını çıkardı. Akıllı telefonunun dolaşım verileri, 17 Mart tarihinde başlanarak 7 gün boyunca takip edildi. Toplanan dolaşım verileri daha sonra şirket tarafından analiz edildi. Araştırmaya göre 17 Mart’tan başlayarak 7 gün boyunca en fazla evde kalan İstanbul semtleri; Kadıköy, Ataşehir, Çamlıca, Fatih, Ataköy, Bakırköy, Florya, Etiler ve Şişli oldu. En az evde kalan İstanbul semtleri ise Esenyurt, Bağcılar, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Beykoz…  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.