Hipodromu ekonomik kriz vurdu

YEREL 27.02.2020 - 15:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Hipodromu ekonomik kriz vurdu

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, inşaatı yıllara sirayet eden Antalya Hipodromu’nun çürümeye terk edildiğini söyledi.

haberimizavr.net- CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Döşemealtı ilçesinde yıllardan beri inşaat halinde olan hipodroma  yönelik soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’den cevap geldiğini açıkladı. Yaklaşık bir yıl önce hipodroma yönelik bakanın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini hatırlatan Arı, cevap gelmeyin 8 Ocak’ta sorularını yenilediğini kaydetti.  Arı, ‘İnşaatı bitmiş ve teslime hazır olan Antalya Hipodromu neden halen TJK’ye teslim edilmemiştir? Teslimi için ne beklenmektedir? Ne zaman teslim edilecektir? Antalya Hipodromu 2020 yılı yarış takvimine alınacak mıdır? Alınacaksa ne zaman alınması planlanmaktadır?’ sorularını muhataplarını yönelttiğini belirten Arı, “Bakandan gelen cevapta, projede yapılan bir takım revizyonlar nedeniyle gecikmeler olduğu ve inşaatın devam ettiği, ancak bu arada yüklenici firmanın da yasal mevzuat çerçevesinde işin tasfiyesini istediği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınacak görüş doğrultusunda gerekli planlamanın yapılacağı kaydedildi” dedi. ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ Cevapların yaşanan ekonomik krizin bir göstergesi olduğunu belirten Arı,  ,“2019 yılı başında yürürlüğe sokulan ilgili yasa maddesi ile artan girdi maliyetleri nedeniyle tamamlanması zora giren projelerin sözleşmelerine tasfiye ve devir imkan tanınmıştır. Anlaşılıyor ki hipodromu da ekonomik kriz vurmuştur. Müteahitin bu kanundan yararlanarak sözleşmeyi fesih etmek için müracaat ettiği görülmektedir. Gerekli değerlendirmenin yapılması ve projenin tamamlanması için eksik kalan işlerin hızlıca yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Döşemealtı ilçemiz başta olmak üzere Antalyamıza ekonomik olarak önemli katkı sağlayacağı vurgulanarak başlatılan bu proje tamamlanamamış ve adeta çürümeye terk edilmiştir. Bu duruma duyarsız kalınmamalı, milli servet atıl bırakılmamalıdır.” 
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, inşaatı yıllara sirayet eden Antalya Hipodromu’nun çürümeye terk edildiğini söyledi.

haberimizavr.net- CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Döşemealtı ilçesinde yıllardan beri inşaat halinde olan hipodroma  yönelik soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’den cevap geldiğini açıkladı. Yaklaşık bir yıl önce hipodroma yönelik bakanın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini hatırlatan Arı, cevap gelmeyin 8 Ocak’ta sorularını yenilediğini kaydetti.  Arı, ‘İnşaatı bitmiş ve teslime hazır olan Antalya Hipodromu neden halen TJK’ye teslim edilmemiştir? Teslimi için ne beklenmektedir? Ne zaman teslim edilecektir? Antalya Hipodromu 2020 yılı yarış takvimine alınacak mıdır? Alınacaksa ne zaman alınması planlanmaktadır?’ sorularını muhataplarını yönelttiğini belirten Arı, “Bakandan gelen cevapta, projede yapılan bir takım revizyonlar nedeniyle gecikmeler olduğu ve inşaatın devam ettiği, ancak bu arada yüklenici firmanın da yasal mevzuat çerçevesinde işin tasfiyesini istediği, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınacak görüş doğrultusunda gerekli planlamanın yapılacağı kaydedildi” dedi.

ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Cevapların yaşanan ekonomik krizin bir göstergesi olduğunu belirten Arı,  ,“2019 yılı başında yürürlüğe sokulan ilgili yasa maddesi ile artan girdi maliyetleri nedeniyle tamamlanması zora giren projelerin sözleşmelerine tasfiye ve devir imkan tanınmıştır. Anlaşılıyor ki hipodromu da ekonomik kriz vurmuştur. Müteahitin bu kanundan yararlanarak sözleşmeyi fesih etmek için müracaat ettiği görülmektedir. Gerekli değerlendirmenin yapılması ve projenin tamamlanması için eksik kalan işlerin hızlıca yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Döşemealtı ilçemiz başta olmak üzere Antalyamıza ekonomik olarak önemli katkı sağlayacağı vurgulanarak başlatılan bu proje tamamlanamamış ve adeta çürümeye terk edilmiştir. Bu duruma duyarsız kalınmamalı, milli servet atıl bırakılmamalıdır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.