İşte CHP'nin yeni MYK isim listesi

SİYASET 01.08.2020 - 13:45, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İşte CHP'nin yeni MYK isim listesi

37. Olağan Kurultayı'nı geride bırakan CHP'de gözler Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'nın nasıl şekilleneceğine çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun mevcut genel başkan yardımcılarından iki isme MYK'da yer vermeyeceği ve kurultayda PM'ye veda eden 4 ismin yerine getireceği isimleri belirlediği öğrenildi.

haberimizvar.net- CHP'de bayram sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak olan genel başkan yardımcılarının yer aldığı MYK belli oldu. Kılıçdaroğlu'nun 37. Olağan Kurultay'da yeterli oyu alamadıkları için parti yönetimine veda eden mevcut Genel Başkan Yardımcıları Aykut Erdoğdu, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz ve Yıldırım Kaya'dan boşalacak yerlere getireceği isimleri belirlediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, Ünal Çeviköz'den boşalacak Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İzmir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi Selin Sayek Böke’yi getirebileceği belirtildi.  İzmir’in MYK’da temsil edilmesi gerektiğini isteyen Kılıçdaroğlu'nun, Böke'nin ekonomideki kötü tabloyu da uluslararası camiada anlatabileceğini düşündüğü ifade edildi. ÖZKAN'DAN BOŞALAN KOLTUĞA ERDOĞAN TOPRAK  Tuncay Özkan'dan boşalan Basından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Erdoğan Toprak'ın getirileceği öğrenilirken, kongrede tekrar Parti Meclisi'ne seçilen AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'in yerine de Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın geleceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İnsan Hakları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Gökçe Gökçen'in yerine Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarı getireceği öne sürüldü. Diğer yandan CHP'nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı olan ve sendika kökenli Yaşar Seyman’a Kadın Politikaları veya sendikaların teslim edileceği belirtiliyor. GÖKHAN GÜNAYDIN SÜRPRİZİ  Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek Parti Meclisi'ne giren eski milletvekili Gökhan Günaydın'ın da MYK'ya alınabileceği konuşuluyor. Diğer yandna CHP'de en yüksek oyu alarak PM'ye giren Faik Öztrak’ın ve örgütten güvenoyu alan Oğuz Kaan Salıcı’nın yerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor.  GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ İLE DEVAM  Gamze Akkuş İlgezdi’nin de devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken, Orhan Sarıbal, Bülent Kuşoğlu ve  Onursal Adıgüzel’in de yine mecvut genel başkan yardımcılıklarında kalması bekleniyor. Veli Ağbaba, Gülizar Biçer Karaca ve Muharrem Erkek'inde mevcut görevlerinde kalacağı öğrenilirken, Yunus Emre’nin ise Yıldırım Kaya’dan boşalan Eğitim Politikalarına kaydırılacağı öğrenildi. Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkanj Yardımcısı Seyit Toru'un ise dün Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve görevinde kalması kesin olan isimler arasında olduğu belirtildi.    Kaynak:  Fatih ERGİN - Barış Yahya Çinçin YENİÇAĞ - Özel Haber
37. Olağan Kurultayı'nı geride bırakan CHP'de gözler Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'nın nasıl şekilleneceğine çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun mevcut genel başkan yardımcılarından iki isme MYK'da yer vermeyeceği ve kurultayda PM'ye veda eden 4 ismin yerine getireceği isimleri belirlediği öğrenildi.

haberimizvar.net- CHP'de bayram sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak olan genel başkan yardımcılarının yer aldığı MYK belli oldu.

Kılıçdaroğlu'nun 37. Olağan Kurultay'da yeterli oyu alamadıkları için parti yönetimine veda eden mevcut Genel Başkan Yardımcıları Aykut Erdoğdu, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz ve Yıldırım Kaya'dan boşalacak yerlere getireceği isimleri belirlediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Ünal Çeviköz'den boşalacak Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İzmir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi Selin Sayek Böke’yi getirebileceği belirtildi. 

İzmir’in MYK’da temsil edilmesi gerektiğini isteyen Kılıçdaroğlu'nun, Böke'nin ekonomideki kötü tabloyu da uluslararası camiada anlatabileceğini düşündüğü ifade edildi.

ÖZKAN'DAN BOŞALAN KOLTUĞA ERDOĞAN TOPRAK 

Tuncay Özkan'dan boşalan Basından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Erdoğan Toprak'ın getirileceği öğrenilirken, kongrede tekrar Parti Meclisi'ne seçilen AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'in yerine de Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın geleceği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun İnsan Hakları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Gökçe Gökçen'in yerine Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarı getireceği öne sürüldü. Diğer yandan CHP'nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı olan ve sendika kökenli Yaşar Seyman’a Kadın Politikaları veya sendikaların teslim edileceği belirtiliyor.

GÖKHAN GÜNAYDIN SÜRPRİZİ 

Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek Parti Meclisi'ne giren eski milletvekili Gökhan Günaydın'ın da MYK'ya alınabileceği konuşuluyor.

Diğer yandna CHP'de en yüksek oyu alarak PM'ye giren Faik Öztrak’ın ve örgütten güvenoyu alan Oğuz Kaan Salıcı’nın yerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor. 

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ İLE DEVAM 

Gamze Akkuş İlgezdi’nin de devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken, Orhan Sarıbal, Bülent Kuşoğlu ve  Onursal Adıgüzel’in de yine mecvut genel başkan yardımcılıklarında kalması bekleniyor.

Veli Ağbaba, Gülizar Biçer Karaca ve Muharrem Erkek'inde mevcut görevlerinde kalacağı öğrenilirken, Yunus Emre’nin ise Yıldırım Kaya’dan boşalan Eğitim Politikalarına kaydırılacağı öğrenildi.

Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkanj Yardımcısı Seyit Toru'un ise dün Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve görevinde kalması kesin olan isimler arasında olduğu belirtildi. 

 

Kaynak:  Fatih ERGİN - Barış Yahya Çinçin YENİÇAĞ - Özel Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.