İYİ Parti Böcek’ten hangi kadroları istedi?

SİYASET 11.01.2020 - 17:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İYİ Parti Böcek’ten hangi kadroları istedi?

Antalya Büyükşehir Meclisi’nin dünkü toplantısında İYİ Parti’nin AKP’yle, CHP’nin ise MHP’yle ittifak yapmasının ardında İyi Parti İl Başkanı Yavuz Temizer’in Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten talep ettiği kadrolar olduğu öne sürüldü.

haberimizvar.net-Muratpaşa Belediyesi’nin ‘kamu ortaklık payı’ (KOP) diye ayrılan parsellerin özel şahısların kullanımına verilmesi yönündeki komisyon raporu ile başlayan çatlak, dünkü Büyükşehir Meclisi’nde de devam etti. Maddelerin çoğu özellikle İYİ Parti’nin karşı oyları ile meclisten geçmezken, altında yatan nedenin yapılmayan atamalar olduğu konuşulmaya başladı. BÜYÜKŞEHİR’DE İSTENEN ATAMALAR Haftalık Akdeniz Son Havadis gazetesinden Mehmet Akyol’un haberine göre, Eylül ayında İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’na atanan Yavuz Temizer’in Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten istediği atamaların yapılmaması, ilk etkisini Büyükşehir meclisinde gösterdi. Yavuz Temizer’in, daha önce Hasan Subaşı’nın Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde görev yapan Süleyman Arslan’ı ASAT Genel Müdür Yardımcısı, ASAT’ta çeşitli görevlerde bulunan Ali Kaplan’ı Genel Sekreter Yardımcısı ve AKP’li olduğu iddia edilen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş’ın atamalarının yapılmasını talep ettiği öğrenildi. ATANACAK İSİMLER İÇİN KOMİSYON Göreve geldikten sonra divan toplantılarında ‘gerekli daire başkanlıkları alınacak’ açıklamaları yapan Temizer’in talimatıyla 6 kişiden oluşan bir komisyon oluşturulduğu da gelen haberler arasında. Komisyonda Ertürk Yazar, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, İlhami Okudan, Yusuf Vermez ve Mehmet Başaran bulunuyor. KOMİSYON KİMLER İÇİN KURULDU? Bahsi geçen komisyonun neden kurulduğu net olarak bilinmezken, İYİ Parti’ye yeni katılan Mehmet Başaran’ın da komisyonda yer alması dikkat çekti. Komisyonda yer alan isimlerin neye göre görev aldığı tam olarak bilinmezken, belediyelerde kadroya girecek ya da işe yerleştirilecek isimlerin komisyon tarafından belirlenecek olması ihtimali de kafaları karıştırıyor. 
Antalya Büyükşehir Meclisi’nin dünkü toplantısında İYİ Parti’nin AKP’yle, CHP’nin ise MHP’yle ittifak yapmasının ardında İyi Parti İl Başkanı Yavuz Temizer’in Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten talep ettiği kadrolar olduğu öne sürüldü.

haberimizvar.net-Muratpaşa Belediyesi’nin ‘kamu ortaklık payı’ (KOP) diye ayrılan parsellerin özel şahısların kullanımına verilmesi yönündeki komisyon raporu ile başlayan çatlak, dünkü Büyükşehir Meclisi’nde de devam etti. Maddelerin çoğu özellikle İYİ Parti’nin karşı oyları ile meclisten geçmezken, altında yatan nedenin yapılmayan atamalar olduğu konuşulmaya başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DE İSTENEN ATAMALAR

Haftalık Akdeniz Son Havadis gazetesinden Mehmet Akyol’un haberine göre, Eylül ayında İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’na atanan Yavuz Temizer’in Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten istediği atamaların yapılmaması, ilk etkisini Büyükşehir meclisinde gösterdi. Yavuz Temizer’in, daha önce Hasan Subaşı’nın Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde görev yapan Süleyman Arslan’ı ASAT Genel Müdür Yardımcısı, ASAT’ta çeşitli görevlerde bulunan Ali Kaplan’ı Genel Sekreter Yardımcısı ve AKP’li olduğu iddia edilen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş’ın atamalarının yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

ATANACAK İSİMLER İÇİN KOMİSYON

Göreve geldikten sonra divan toplantılarında ‘gerekli daire başkanlıkları alınacak’ açıklamaları yapan Temizer’in talimatıyla 6 kişiden oluşan bir komisyon oluşturulduğu da gelen haberler arasında. Komisyonda Ertürk Yazar, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, İlhami Okudan, Yusuf Vermez ve Mehmet Başaran bulunuyor.

KOMİSYON KİMLER İÇİN KURULDU?

Bahsi geçen komisyonun neden kurulduğu net olarak bilinmezken, İYİ Parti’ye yeni katılan Mehmet Başaran’ın da komisyonda yer alması dikkat çekti. Komisyonda yer alan isimlerin neye göre görev aldığı tam olarak bilinmezken, belediyelerde kadroya girecek ya da işe yerleştirilecek isimlerin komisyon tarafından belirlenecek olması ihtimali de kafaları karıştırıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.